Częsty błąd strony.

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika SzybszyOdŚmierci, 25 lutego 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Witam otóż mój błąd wygląda następująco, odkryłem iż dzieję się to po "zakończeniu aukcji". Przykładowo, aukcja tam kończy się dajmy na to 15:35, i tak do godziny 16:00(może też być to 16:35 do 17:00, chodzi o tę samą długość czasu te około 25min, po upływie zakończenia aukcji), buguje mi się strona, nie mogę w nic wejść, ani w galaxy gates, ani w przykładowo hangar, skylab, poczte, nawet w samą aukcję, po prostu strona wczytuję się i wczytuje bez przerwy.. Czasem też wyskakuje tak jakby, biała strona, i tylko po lewej stronie napisy, wcale jakby pisane w notatniku html, i wyskakuje także taki komunikat, i ja już kompletnie nie wiem o co wtedy chodzi, wygląda to następująco <klik>.
    Tutaj przykład własnie, po kliknięciu na pocztę, wczytuje się i wczytuje i tak dopiero o 21 (w tym przypadku) by sie wczytało, przypatrzcie się na godzinę, jest po aukcji <klik>.
    A tutaj jak to wygląda gdy chcę wejść do gry, w cale jak black screen.. <klik> (także przyjżyjcie się jest po aukcji, a wejść do gry będę mógł rakżę koło 21).
    Tak wygląda np. jak chce wejść w galaxy gates <klik>.

Dodam jeszcze że to wszystko dzieję się od jakiegoś tygodnia..

Głównie sprawa jest tego typu żę wcześniej tak nie było, i co mógłbym zrobić, by tak nie było? Od razu mówię najczęstszą poradą BigPointu "wyczyść ciasteczka" to nie działa bo próbowałem, i nie podziałało. Ktoś zna odpowiedź?

EDIT. Tutaj mam screeny już po tej "tematowej" 21, jak widzicie gra działa normalnie, zalogować także się mogę normalnie, no ale tak "normalnie", to ja se pogram znów do godziny koło te xx:35 i gra zaczyna się od xx:10.. dodam także że podczas tego "buga" gdy jestem w grze, buguje mi się minimapa, czasem mimo że jest ukazana na ekranie, to jest "pusta" nie widzę nic, nie mogę się poruszać klikając po minimapie, i tak dalej.."

Screeny: Logowanie do gry | Galaxy Gates | No i jak widzicie, po tej godzinie po aukcji jest dobrze.. do znów końca aukcji ..

EDIT2. Tak jeszcze tylko dodam, że nie chcę głupich komentarzy.. Chodzi mi o odpowiedź bardziej specjalisty.. Bo komentarze typu "jaka przeglądrka, odpowiem że chrome, i odpowiedź na to będzie żeby ją zmienić, jest właśnie głupim komentarzem". Dodam także od razu że sprawdziłem i to, i na innych przeglądarkach jest tak samo..

Ostatnie edytowanie: 25 lutego 2015
  2. kris0211.

kris0211. User

JavaScript... Czyli błąd w konstrukcji strony. Nie twoja wina.

Edit: Popróbuj z tym:

• Odinstaluj wszystkie wersje Java, zainstaluj najnowszą.
    • Wyczyściłbym cache przeglądarki, a najlepiej usunął większość śmieci chociażby programem np. Ccleaner. (I nie jest to reklama)
    • Jaka jest wersja flash playera ? I czy jest Silverlight ?
    • Sprawdź obsługę JavaScript w przeglądarce.
    • Spróbuj wyłączyć oprogramowanie zabezpieczające: antywirus, firewall itp.
    • Spróbuj otworzyć okno wiersza polecenia i wpisz:
      Naciśnij Enter, zamknij okienko i zrestartuj komputer.
    • Sprawdź jak w połączeniu sieciowym masz ustawione serwery DNS (czy jest automatycznie)

3. No tak, tyle że jakoś nie spotkałem się żeby ktoś inny się na takie coś skarżył.. Np. z moich 20 aktywnych znajomych z którymi mam kontakt, nie mają takowego problemu, tylko ja .. Na pewno nie da rady coś z tym zrobić ? Co może ten skrypt z javy akurat oznacza, może reinstal javy, czy coś?

4. kris0211.

kris0211. User

To coś słabo szukałeś :p
    https://board-pl.darkorbit.com//threads/wyskakujacy-blad.97736/

Niestety, JavaScripta nie znam zbyt dobrze.

5. Zastosuję się do rad, oraz już podaję informacje:

Wersja pogramu Flash 16.0.0, raczej bez silverlight.

A serwer DNS też podać? Tobie tu?

Cytuję:
    To coś słabo szukałeś :p
    https://board-pl.darkorbit.com//threads/wyskakujacy-blad.97736/

Niestety, JavaScripta nie znam zbyt dobrze.

Tak, tylko tam jakoś nic nie pisze, a mówiłem że czyściłem, i nic nie dało..

6. kris0211.

kris0211. User

DNS nie musisz podawać. Sprawdź tylko, czy jest automatyczne łączenie.
    Spróbuj zainstalować silverlight. Niektórym pomogło (nie z tego forum). Na wszelki wypadek zaktualizuj flash.

PS Cytat można zrobić poprzez przycisk "Odpowiedz"

7. Dziękuję, nie połapałem się.. Cóż zrobiłem wszystko jak mówiłeś, DNS jest automatyczny, wszystko po updatowane.. niestety dalej to występuje.. nawet jeszcze raz przeczyściłem wszystko, i dalej nic...

8. kris0211.

kris0211. User

No niestety - niektórym nic nie pomaga. Czyli że prawdopodobnie to błąd z ich strony w skryptach na stronie. Ale na to już nie mamy wpływu.

9. ooMarloo

ooMarloo User

Jezeli chodzi o DNS to polecam zmienic swoje akutalne na DNS Google ( jak to zrobic ? wpisz w google jak zmienic dns na dns google)
    Ja po zmiane dns na gogle nawet stracilem lagi :p

10. _Marcineq_

_Marcineq_ User

Co wy tutaj ludzi w konia robicie . Co ma czyszczenie do javy.
    Problem leży po stronie BP . Te same problemy są w innych grach , a to mapy nie wczytuje a to lagi mają, a to tez java wyskoczy błąd.
    Śmiać mi się chce jak słyszę wyczyść ciasteczka :D Róbcie spam do supportu i tyle . Ja mam to samo u siebie a wczoraj mialem stawiany nowy system.

11. Tu nie chodzi o czyszczenie ciasteczek, mówiłem że to nic nie da, pytam co ja mam zrobić wreszcie, bo pojęcia nie mam..

12. Mam dokładnie ten sam problem :rolleyes: wina nie leży po naszej stronie tylko po stronie BP.... I oczywiście nikt z ekipy nie chce nam doradzić co robić :mad:

13. Eh.. Bardzo BP.. To zaczęło się chyba od loteri kapsułkowej, myślicie że jak się skończy problem zniknie?

14. kris0211.

kris0211. User

OK, może zrobiłem niektórych w konia, ale najpierw chcę sprawdzić, czy najprostsze rzeczy pomagają. Jak nie - to problem u BP. Jeśli tak - no to problem jest rozwiązany :D
    PS Sam nie wiem, skąd to się wzięło.

15. -gustaf-

-gustaf- User

Dopisalem sie do tematu ktory sam zalozyles , ale widze ze powstaja nowe z tym samym problemem. Kolego SzybszyOdŚmierci doklanie jak opisujesz tylko u mnie od dwoch dni.Tez wszystkiego probowalem i dalej to samo a nikt z ekipy jak zwykle nic nie wie.Dodam tylko ze znajomy tez wczoraj nie mogl wejsc na gre i mysle ze znajdzie sie cala masa innych osob.

Ostatnie edytowanie: 26 lutego 2015
  16. _Marcineq_

_Marcineq_ User

Ale to jest tak że pograsz chwilę . Za chwilę nie działa nic przez bardzo długi czas i właśnie od dzisiaj zakończyłem grę w darka . Były lagi myślę sobie OK przejdzie i przeszło- zrobili coś wreszcie . Przyszedł czas oczywiście jak BP nic nie skopie to chorzy są przecież. Skąd oni biorą tych informatyków.... ? :) PRzyszedł czas na błędy z java i znowu nic nie piszą ani nie poinformują co jest nie tak bo pewnie TL nawet nie wie że coś takiego jest bo go nawet nie widać na czatach ani na forum :/

17. Ehh, czyli niestety, nie da się nic zrobić, dzisiaj jeszcze ani razu nie wbiłem, bo ciągle nie mogę wejść do gry -.-. Mam nadzieję że bynajmniej ogarnie się to po tej całej loterii...

Cóż tak jak mówiłem dzisiaj kompletnie ani razi nie wbiłem, to teraz jeszcze tak jak jest na screenie tym pierwszym o tym <klik>, to tak jest teraz cały czas.. Non stop, nie mam pojęcia co oni robią z tym darkorbit'em.....

Ostatnio edytowane przez moderatora: 26 lutego 2015
  18. piwoland12

piwoland12 User

To wszystko zaczęło się od zmiany na lepsze (haha) to znaczy od nowej wersji klienta gry.To jest tragedia jak można skopać tę gre w tak krótkim czasie przecież kiedyś miliony ludzi w to grało jak był ten klient z sześciokątnymi kafelkami i to wtedy była gra.Kiedyś dla BP liczyła sie liczba graczy a teraz liczy się tylko kasa na MHH i powiedzcie mi że to idzie na lepsze.Teraz pograsz chwile i jesteś na 2000 miejscu a kiedyś żeby mieć takie miejsce trzeba było miesiąc grać.

19. lacosta

lacosta User

ja mam za to taki błąd że jak padne , nie ważne na jakiej mapie, to mi się cała przeglądarka zawiesza, próbowałem na kilku na chromie firefoxie i operze i za kazdym razem to samo, wkurzające to jest

20. Ja gram 4 lata i jestem na 2000 pozycji więc nie przesadzaj.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.