Opinie Różny wygląd statków niektórych alienów

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Ghost_User, 6 grudnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Czy chcesz, aby kosmici mogli się między sobą różnić?

1. Tak

14 głos(ów)
    82,4%
  2. Nie!

3 głos(ów)
    17,6%
  3. Tak, ale po zmianach (napisz je w poście)

0 głos(ów)
    0,0%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Ghost_User

Ghost_User User

UWAGA - Różny wygląd mogą mieć tylko zwykłe statki pojedynczych alienów, nie będzie tam m.in. Bossów i Uberów, piratów i alienów z eventów!

Latając sobie po mapie 3-7 wpadłem na pomysł, że jak każdy (np.) Kristallin wygląda tak, samo, to dlaczego zawsze musi tak być? Może niektóre alieny będą miały różne warianty wyglądu, a w momencie pojawienia się takiego będzie losowany jego wygląd? Misje robiłoby się normalnie, bo ciągle byłby to ten sam alien (ale o różnym wyglądzie - gdy bijesz gracza trafionego Wiz-X i wygląda jak Sibelon to zalicza go jako gracza, a nie jako Sibelona - podobnie byłoby z alienami). Oto moja propozycja (są tu wszystkie znane mi alieny) :

Streuner - zmodyfikowane podstawowe statki : Phoenix, Liberator, Piranha, BigBoy i może Defcom (w stylu Streunerów)
    Lordakia - różne układy "macek"
    Saimon - podstawa ta sama, ale dodatki ("skrzydła" i "macki") są różnie ułożone.
    Mordon - różny styl podstawy UFO.
    Devolarium - różne style statku (kształt i rozmieszczenie świateł)
    Sibelon - różne style statku (kształt i różne głowy "robala")
    Sibelonit - różne konstrukcje tych kręcących się "skrzydełek"
    Lordakium - co samo co z Lordakią
    Kristallin - różne układy kryształów (chyba najłatwiejsze do wymyślenia)
    Kristallon - to samo co z Kristallinem
    Cubikon - bez zmian
    Protegit - bez zmian

StreuneR - różne warianty wyglądu Streunerów przerobione na styl statków StreuneRów.
    Piraci - bez zmian
    Alieny z LoW - bez zmian
    Alieny z Zety - bez zmian
    Specialne alieny z Tunnel of Terror (coś tam było, ale nie wiem co) - bez zmian
    Specialne alieny z Kuipera (w tym Recruit i Aider Streunery) - bez zmian

Kucurbium - nie wiem
    Binary Boty - bez zmian
    Ice Meteoroid - różne układy kryształów
    Icy - to samo co z Ice Meteoroidem
    Super Ice Meteoroid - to samo co z Ice Meteoroidem

Bossy / Ubery - bez zmian
    Emperory - bez zmian
    Alieny z eventów (np. Hitac, Skoll, Revant Slender) - bez zmian

Podkreślam, że to nie jest ostateczna wersja pomysłu, może się jeszcze bardzo zmienić.
    Czekam na opinie i własne propozycje nowych wyglądów alienów.

Ostatnie edytowanie: 5 lipca 2017
    gigamen lubi to.
  2. Musiał bym zobaczyć żeby to ogarnąć :D Ale sądzę że gdyby zaczeli grzebać przy alienkach to po pierwsze zmienili by wygląd podstawy/boss/uber w końcu to ten sam alien różniący się tylko kolorkiem i liczbami :D
    Oraz po drugie wszystkie alienki były by zbugowane jak wiele elementów gry za które się biorą :)
    Pomysł fajny jak ktoś zwraca uwagę na wygląd alienków lub ma sporo czasu podczas bicia aliena :D

3. =Aspazja=

=Aspazja= User

Od kiedy sięgam pamięcią,cały czas są jakieś problemy z działaniem gry,tzw zwiechy,bugi,awykonalne misje itp,itd.Niech więc programiści w BP wezmą się w końcu za zlikwidowanie starych problemów,a nie za kosmetykę.

4. Ghost_User

Ghost_User User

Słyszałeś o !Ship type not defined! ? Pojawia się, gdy jest niewyobrażalny lag i gra nie może wczytać, który alien powinien się pojawić. Ma wygląd Defcoma, a jego statystyki zależą od tego, na której mapie się pojawi.

Myślę jednak, że gdyby to wprowadzili, nie zobaczylibyśmy dużej ilości Defcomów, bo alieny nie byłyby zbugowane, tylko wygląd. Zapewne więc byłyby "bez wyglądu" lub ich wygląd by się nie zmienił.

Ostatnie edytowanie: 25 grudnia 2016
  5. gigamen

gigamen User

Fajne, tylko gracze ze słabszymi komputerami mogliby mieć problemy z lagami, więc powinna to być opcja nieobowiązkowa, jak 3D.
    Jak najbardziej za.

6. Ghost_User

Ghost_User User

Ciekawy pomysł. Być może w zależności od poziomów byłaby różna liczba wariantów :
    słaba - 1
    średnia - 2
    dobra - 3
    wysoka - 5
    Mam nadzieję, że nie pomyliłem nazw.

7. kris0211.

kris0211. User

Ciekawe, mi pasuje. Jestem za. Jakoś mogą robić (dużo) dresów - wiem że ciągle to wałkuję, ale no ileż można - to czemu nie dużo alienów? Jak wyżej, myślę że ilość wariantów zależąca od ustawień jest w porządku.

Właśnie przypomniało mi się, jak zakładałem pierwszy temat na forum - właśnie o !SHIP TYPE 0 NOT DEFINED! - strzeliłem przypadkiem wiz-xem w devo i takiego robaczka dostałem, tyle że zamiast defcoma trafiła mi się policyjna vega... ach te czasy :)

Ghost_User lubi to.
  8. gigamen

gigamen User

W końcu ktoś by latał Defcomem

9. czasem śmiagam po x1 :D

10. ViperΔ

ViperΔ User

A komu się będzie chciało robić te wszystkie odmiany bo chyba nie BPowi

11. Ghost_User

Ghost_User User

Chce im się robić designy dla statków, ale tła do map, wyglądy alienów itd. to już dla nich co innego. Mogliby to zrobić. Ew. dać graczom zrobić tekstury dla alienów. Ale nie, to dla nich zbyt skomplikowane... Tak samo jak opinie graczy...

12. MOD_MIKUS

MOD_MIKUS S-Moderator Team Darkorbit

Temat zamknięty z powodu braku aktywności.

Pozdrawiam,
    MOD_MIKUS

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.