Spectral lancer 3 błąd

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika sebabaz, 28 października 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. sebabaz

sebabaz User

W opisie montowni jest , iż laser ten bije 175 do aliena i 130 do gracza.
    zakupiłem 16szt tegoż ustrojstwa, i po teście okazało się ze one alieny biją słabiej od lf3.
    Minimalny oraz maksymalny hit był niższy na spl3 , niż jak to powinno być na lf3 bijąc alieny.
    W związku z tym mam pytanie , czy ktoś ma te lasery i czy je testował?
    Do suportu napisałem o problemie i czekam na odpowiedź.

2. .Obelix.70

.Obelix.70 User

Zaintrygowałeś mnie, bo i ja kupiłem ich kilkanaście, więc zrobiłem testy i mnie wychodzi, że jednak biją mocniej (nie testowałem czy słabiej na graczach... :)).

3. sebabaz

sebabaz User

Zrobiłem pierwszy test przy mieszanej konfie (czyli 16sl3 i reszta lf3 i lf4 vs lf3 i lf4) na dzień dzisiejszy testy nadal wychodzą na niekorzyść sl3 w mieszanej konfie. Zrobiłem także test 16sl3 vs 16lf3 i tu działanie sl3 jest widoczne bardzo wyraznie. Problem więc u mnie daje o sobie znać przy mieszanej konfiguracji laserów.

Do admina:przepraszam za pisanie post pod postem,ale jest to związane z małym ruchem w odpowiedziach.
    Odpowiedz BP była oczywista,jako gracz grający od 2008 roku nadal nie potrafię skonfigurować wyposażenia :).
    hmm godzin nie mam za wiele , ale i tak uważam takom odpowiedz za brak szacunku.
    W dniu dzisiejszym zakupiłem komplet sl3 do aegisa z apisem, łącznie 28szt.
    Wymieniłem zatem tylko lasery z sl3 na lf3,i odwrotnie.
    Okazało się że różnica na pierwszy zut oka nie istniała , ale po obliczeniu sredniej wynik wypadł na kożyść lf3.
    Dziwna sprawa bo wcześniej robiłem test 16 vs 16 i sl3 sie dobrze sprawiło , dlatego zakupiłem ich więcej.
    Czy może to być problem zbugowanego konta? Skoro kolega wyżej pisze że działają u niego bez zarzutu,a u mnie to czysta ruletka.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 27 grudnia 2016
  4. Trzeba czekać na kilka wiarygodnych opinii, aby ocenić prawdopodobieństwo bugów/błędów.
    Potem można dyskutować z lekkimi danymi, opiniami.

5. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

Sprawdzałem teraz zakres bicia Spectral Lancera III w alienka- 134-175. Dla porównania zakres z LF4: 150 - 200 oraz LF-3: 113-150

Jak dla mnie wszystko w normie. Sam na tych spectralach latałem(Tunel of Terror) i była różnica między lf3 a spectral 3.

Pozdrawiam,
    MOD_ORZEŁ

6. sebabaz

sebabaz User

Witam,pozdrawiam MOD ORZEŁ. Zacznę pytaniem do ORŁA , sprawdzałeś jeden laser , czy tez pełną konfe.
    Testy robię nadal , a wyniki są zaskakujące,przynajmniej na moim koncie(może zbugowanym).
    Dzis test zrobiłem na leonku mapa 1-1 około 1 godz.
    lasery tylko na statku sl3 vs lf3 wynik wychodzi na korzyść sl3 (sl3-srednia bicia to 3315 dmg,min hit to 2900 max to 3600)
    (lf3-srednia bicia to 2700 dmg,min hit to 2300 max to 3100)
    Schody się u mnie robią gdy wsadzę te lasery do dronów.
    Statek i drony wyposażone w lasery sl3 vs lf3 i ciekawostka.(sl3-srednia bicia to 6936 dmg,min hit to 5900 max to 7800)
    (lf3-srednia bicia to 7696 dmg,min hit to 6300 max to 9100)
    Kto mi wyjaśni czemu z tym jest taki bałagan?

7. MOD_Mersenne

MOD_Mersenne Guest

Jeżeli masz taką możliwość, nagraj "damage test" - i prześlij go do pomocy technicznej.

Pozdrawiam,
    MOD_Mersenne

8. sebabaz

sebabaz User

Napisz proszę jak by to zrobic ,w sensie technicznym.

9. MOD_Mersenne

MOD_Mersenne Guest

Jeżeli korzystasz z Windowsa powinieneś mieć wbudowanego Movie Makera do obrabiania, a nagrywać można wieloma programami (darmowymi bądź z darmowym trialem), np. Hypercam, Action itd. Nagranie wrzucasz na serwis Youtube i przesyłasz link do pomocy technicznej. A być może na nagraniu okaże się, że jednak damage jest poprawny?;)

Pozdrawiam,
    MOD_Mersenne

10. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

Pojedynczo, bo przy mieszany bym nie był w stanie określić DMG z poszczególnych laserów.

A z dronami- zaraz to może sprawdzę... Gdyby było tak jak piszesz to mamy błąd. :)

Pozdrawiam,
    MOD_ORZEŁ

11. NULL

NULL User

chyba mam podobny problem... miałem sl2 na statku i w paru dronach to biłem 4-5k a dalem lf3 na statek zamiast sl2 to bije 3500-4500...

12. TUROK

TUROK User

A może zmieniasz halę ? Np. masz lf3 w golcu a sl3 w aegisie ?

13. sebabaz

sebabaz User

Dzieki za wskazówki , postaram się to nagrać do końca tygodnia . W momencie jak będę miał z tym jakiś problem to pozwolę sobie Ciebie pomęczyć tu pytaniami ;)

Nic z tych opcji. Mam wyposażenie zawsze i tylko na jednym statku.Gdy zmieniam statek usuwam wyposażenie i umieszczam je na drugim.Zawsze też potwierdzam wymianę statku jeszcze naciskając hangar by zmienić główny rysunek(nie wiem jak to nazwać)statku w górnym lewym rogu hangaru , i dopiero wlatuje na mapę.

Posty łączymy, a służy do tego opcja EDYTUJ

Pozdrawiam,
    MOD_ORZEŁ

Ostatnio edytowane przez moderatora: 2 listopada 2016
  14. MOD_Mersenne

MOD_Mersenne Guest

W wolnej chwili zrobię testy u siebie - na statku i na dronach. Jeżeli obserwacje się potwierdzą, zgłosimy błąd wyżej - w przeciwnym wypadku będziemy szukać źródła problemu u Ciebie ;)

Pozdrawiam,
    MOD_Mersenne

15. sebabaz

sebabaz User

Witam.Staram się to nagrać ,ale mam schody.Na action zacina się pierwszoplanowy obraz i widac tylko jak kursor skacze.Mam nagranie programem ShowMore jednak jakość jest paskudna ,cos tam jednak widać.Nagrywałem na kolanie w hotelu wifi słabe , więc ogólnie film tak zwanie d nie urywa. Wstawić jednak mogę dla niecierpliwych link tych wypocin. (dmg jest widoczny)Ewentualnie jeżeli moge prosić instrukcje obsługi do action.
    oki opanowalem action,mam krótki filmik postaram sie wsadzic teraz to na youtube. hmmm...przez action nie idzie tego przesłać na you tube po zalogowaniu i weryfikacji kodem sms wyskakuje mi błąd przesyłania. Co z tym zrobić? Jakie są jeszcze sposoby?
    ps.myśle że problem z wsadzeniem filmu na yt będzie słabe wifi na hotelu.Wyśle w sobotę z domu.(już to pochytałem)

Ostatnie edytowanie: 2 listopada 2016
  16. MOD_Mersenne

MOD_Mersenne Guest

Sprawdziłem u siebie i też ze spectral lancerów w dronach biję zdecydowanie mniej niż lf3.
    Zajmiemy się tym, problem prawdopodobnie do zgłoszenia do programistów do Niemiec - tak więc nie od nas będzie zależała jego naprawa...

Pozdrawiam,
    MOD_Mersenne

17. sebabaz

sebabaz User

To znaczy że filmu nie muszę wysyłać?
    Swoją drogą to dziękuje za pomoc i zainteresowanie sie problemem :)

18. MOD_Mersenne

MOD_Mersenne Guest

Jeżeli nagrałeś to możesz wysłać jako dowód, być może ułatwi to pracę programistom. To już zależy od Ciebie. A przy okazji się czegoś nauczyłeś ;)

Pozdrawiam,
    MOD_Mersenne

19. sebabaz

sebabaz User

Na nauke nigdy za pózno ,ale z tego co piszesz znaczy że powinienem jeszcze kontaktować się ze suportem,czyli wysłać ponownie reklamacje sl3 z filmem.(jaka jest szansa że to naprawią?) szkoda takich laserów za te wsadzone uri nic lepszego na alieny nie kupie ,to raptem 400k.

20. MOD_Mersenne

MOD_Mersenne Guest

To już będzie zależało od programistów, nie od nas.

Pozdrawiam,
    MOD_Mersenne

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.