Opinie Ulepszanie umiejętności statku.

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Ghost_User, 28 sierpnia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Ghost_User

Ghost_User User

Od razu mówię : I tak zapewne nie zostanie to wprowadzone, ale można pomarzyć...

Wpadłem na pomysł ulepszania umiejętności statku. Od początku :

W grze jest nowy surowiec : Exarin. Wygląda on jak kryształ w kolorze którym zapisałem jego nazwę. Zdobywa się go z piratów (10% szans na to, że wypadnie zamiast Bifenonu) i alienów z Epsilona (5% z każdego), LoWa (10% z każdego) i Zety (5% z każdego).
    (nie znalazłem lepszego zdjęcia)
    Na środku górnego boku 5-3 (w tej "dziurze") jest piracka stacja. Można do niej dokować. Po dokowaniu pojawi się okno
    , jak przy sprzedawaniu surowców. Można tam sprzedawać Exarin (100 000 kredytów/sztuka, niezależne od niczego). (na "pasku") Pojawi się też ikona umiejętności, którą ma nasz statek (jeśli jest ich kilka, pojawi się kilka ikon.). Po kliknięciu nią (Jeśli posiadamy odpowiednią ilość Exarinu i Palladium) zostanie ulepszona o 1 poziom.
    Ulepszona umiejętność trwa 10% dłużej i schładza się 2% krócej na poziom. Umiejętności związane z atakiem (np. Niemoc) zadają 25% więcej dmg na poziom, a związane z obroną (np. Pryzmat osłony) - mają o 1% większą obronę (np. Pryzmat osłony na poziomie 5 pochłania dodatkowe 5% więcej dmg od ataku laserami, a Forteca na poziomie 10 dodaje 10% więcej osłon) na poziom.

Ceny :

poziom 1 : jest taka po kupnie statku
    poziom 2 : 5 Exarin
    poziom 3 : 10 Exarin, 10 Palladium
    poziom 4 : 20 Exarin, 25 Palladium
    poziom 5 : 40 Exarin, 50 Palladium
    poziom 6 : 50 Exarin, 100 Palladium
    poziom 7 : 75 Exarin, 200 Palladium
    poziom 8 : 100 Exarin, 300 Palladium
    poziom 9 : 150 Exarin, 400 Palladium
    poziom 10 (max) : 250 Exarin, 500 Palladium

Za łatwo zdobyć Exarin? Za trudno go zdobyć? Umiejętności robią się za silne? Po to opinie. Mogę to zmienić.

Ostatnie edytowanie: 29 sierpnia 2017
  2. gigamen

gigamen User

Pomysł oryginalny, ale ceny ulepszeń za małe. I wydaje mi się, że niektóre umiejętności powinny być droższe od innych, bo są zwyczajnie 'mocniejsze'. Generalnie jestem na tak, tylko żeby BP nie wepchało tego Exarinu do skrzynek:oops:

3. Koncepcja bardzo dobra. Zbilansować tylko odpowiednio i byłbym za wprowadzeniem tego.

Surowce i walka o nie to niby główny wątek fabularny ten gry, dlatego jak najwięcej powinno być kwestii związanych z nimi.

4. MOD_M4

MOD_M4 Guest

Brak aktywności,
    Zamykam
    Pozdrawiam
    MOD_M4

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.