Blad Adobe Flash Player

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Elewation, 16 lipca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Elewation

Elewation User

Czemu co kilka dni wyskakuje mi info żebym pobrał i zainstalował najnowszego flasha, skoro go już mam? Używam przeglądarki Maxthon, inne przeglądarki normalnie działają.

2. tomallo99

tomallo99 User

Mam dokładnie to samo, ale wystarczy zrestartować przeglądarkę i problem znika.

3. MOD_Drizzt

MOD_Drizzt User

Skoro poroblem nie występuje na innych przeglądarkach to znak, że to wina Maxthona. ;) Z tego co wiem to czasami korzysta on ze starszej wersji nawet jeśli jest zainstalowana najnowsza i stąd może być ten problem.

Poniżej rozwiązanie, choć nie gwarantuję, że zadziała. :D

Najpierw upewnij się, czy przeglądarka jest zaktualizowana do najnowszej wersji.

Następnie(jeszcze raz) aktualizacja flasha dla maxthona(tak dla pewności):

Wchodzisz na oficjalną stronę adobe: https://get.adobe.com/pl/flashplayer/
    (tak ma być Firefox chociaż to Maxthon :p)

Po pobraniu wyłącz Maxthona, a następnie zainstaluj flash playera.
    Wejdź na http://www.adobe.com/software/flash/about/
    Upewnij się, że jest najnowsza wersja. ;)

Jeśli po tym wszystkim dalej nie działa to znaczy, że Maxthon wciąż używa starszej wersji. Poniżej jak temu zapobiec:

Zamknij Maxthona, a następnie przejdź do folderu, w którym zainstalowany jest Maxthon.
    (Standardowo: C:\Program Files\Maxthon dla 32 bitowego Windowsa lub C:\Program Files (x86)\Maxthon dla 64 bitowego.)

Następnie znajdź folder o nazwie "Core" przejdź do Core/Webkit/Npplugins powinien się tam znajdować plik o nazwie NPSWF32_XX_X_X_XXX.dll (zamiast X powinna być używana wersja Flashplayera, jeżeli nie zgadza się z najnowszą(obecnie powinno być NPSWF32_18_0_0_209.dll) to już wiemy w czym problem. ;)

Jak to naprawić?

Usuwamy wadliwy plik, następnie musimy go zastąpić prawidłowym. Jeżeli zainstalowaliśmy najnowszą wersję to powinien się znajdować w: C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash (dla x64) lub C:\Windows\System32\Macromed\Flash (dla x32). Szukamy tam pliku o takiej samej nazwie(NPSWF32_XX_X_X_XXX.dll) tym razem X powinny wskazywać na odpowiednią wersję, kopiujemy plik w miejsce tego usuniętego czyli do Core/Webkit/Npplugins. Odpalamy Maxthona i teraz powinno wszystko działać. ;)

Mam nadzieję, że pomogło. :)

Jeżeli dalej nie działa to proponuję poszukać pomocy u producenta przeglądarki lub po prostu używać innej. ;)

Pozdrawiam
    MOD_Drizzt

4. Mi pomogło nawet nie wiedziałem że MAXTHON kożysta z wersji 16.0.0 ateraz mam 18.0.0

5. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Problem rozwiązany więc zamykam ;)

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.