Akcja 'podwójnych nagród we wrotach międzygalaktycznych' - kwestia amunicji x4

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika │†│CΘNΔN│†│PL│, 8 stycznia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Czy wierzysz w wersję BP o bugu z podwójną ilością amunicji x4 z wrót ?

Ankieta zamknięta 9 grudnia 2018.
  1. TAK

4,2%
  2. NIE

95,8%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Nie uważacie, że jakoś tak bez większej reakcji z naszej strony, BP cofnęło podwojenie amunicji x4 z wrót ?

Cała ta sprawa śmierdzi na kilometr, a my daliśmy sobie wetknąć ściemę o bugu.
    Bo niby co ? Tak nagle ktoś po prostu zorientował się, że amunicja ta nie powinna być podwajana, a jest ?

Poprawcie mnie, ale od jakiego czasu owa akcja funkcjonuje w grze ? - Co najmniej rok, a może nawet i dwa.
    To że w grze jest pełno błędów wie każdy, ale co niektórzy z nas wiedzą co jest błędem a co jest za takie przez BP uważane po pewnym czasie, gdy coś jest im nie na rękę.
    Starsi gracze nie raz się już o takim sposobie "naprawiania" gry przekonali.

Usunięcie podwojenia amunicji x4 tłumacząc że to był błąd, jest ewidentnym wciskaniem kitu.

Pamiętacie jak kilka razy zdarzyło się, że były jakieś problemy z tą akcją i później zwracali skryptem wszystko co powinno być podwojone w czasie jej trwania ?
    Dlaczego wtedy nikt nie zorientował się, że podwójna ilość ammo się nie należy ?

Oto prawdziwy powód według mnie:
    Pod koniec roku zrobili - nazwijmy to - bilans i stwierdzili, że wrota GG to jeden z najbardziej dochodowych elementów tej gry. Zdecydowana większość z nas składa wrota dla amunicji, więc jak to tak rozdawać ją za darmo ?
    Bo przecież taki gracz zamiast stawiać dwie Gammy postawił sobie jedną i miał z niej dużo więcej, bez dwukrotnych nakładów.
    Na pewno ktoś w BP za tę hecę beknął...

Oprócz tego że ciekawi mnie czy sądzicie to samo co ja, tematem tym postuluję przywrócenie poprzedniej wersji tej akcji.
    Może ona pojawiać się rzadziej skoro BP źle policzyło to czy tamto, ale niech nie robią z nas idiotów wciskając bajki o bugach.

2. BA_Matroz

BA_Matroz User

Zacznę od tego, że ta akcja nie trwa nawet roku :)
    Pierwszy raz została włączona dokładnie 15 kwietnia 2016 roku,

Co do białki, nie wiem dlaczego ten błąd trwał tak długo, ale od samego początku w FAQ ilość białki podana była normalnie (bez podwojenia) więc to była kwestia czasu aż to naprawią.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

3. Bez obrazy Matroz, ale jesteś ich papugą i musisz pisać tak, aby nie zdradzać co tak naprawdę myślisz i przyjmujesz wersję "oficjalną". ;)

I jeśli nawet akcja ta nie trwa roku, to trwa wystarczająco długo aby zorientować się, że nie jest tak jak została zaplanowana.
    Tym bardziej powinni ją dobrze sprawdzić, bo tak jak napisałem, GG to jedno z lepszych źródeł dochodu dla BP.

Co do FAQ-u. Najczęściej powstaje ono na bazie tego co dzieje się w grze, więc to że w nim o tym nie było, to już wasze chciejstwo wychodzi. :D

Ostatnie edytowanie: 8 stycznia 2017
  4. Alfa.Star

Alfa.Star User

Nigdy nie napisali oficjalnie ze bialke podwaja to fakt ale tez od razu nie bylo zadnych postow ze podwojona amunicja byla przypadkowa w postaci bledu. Poza tym dziwnym trafem ten "blad nie objal wrot alfa i beta dlaczego? jelsi bylby to blad w skrypcie to i alfa beta bylaby z podwojna x4. Jak dla mnie osoby odpowiedzialne za skrypty wiedzialy co robia celowo zaczynajac podwajanie ammo od gammy. Pytanie komu i dlaczego zaczelo przeszkadzac ze ta amunicje podwaja? Byla to JEDYNA podwojna nagroda dla graczy ktorzy maja full konta nie zbieraja kluczy/cdd i nie graja dla rangi bo na niczym oprocz ammo nikomu takiemu nie zalezy. Patrzac na to ze gracze uciekaja w inne gry bylobt zajebistym gestem od BP wrocic te podwojne nagrody.

5. PrzemekPL

PrzemekPL User

skoro WEEKEND PODWOJNYCH NAGROD WE WROTACH to samo w sobie mowi o nagrodach o wszytskich nawet o uri i bialce samo w sobie jest to opisane

=Aspazja= lubi to.
  6. Reaperuu94

Reaperuu94 User

To samo było z wprowadzeniem wrot Kuipera gdzie na testowym z boxów lecialo sporo energii i pracownicy BP mieli tego świadomość, bylo to pisane na forum angielskim i kazdym innym, po czym wprowadzili to na normalne serwery i gdy wiekszosc graczy kupilo podwajacz nagle stwierdzili, ze jest to bład i muszą zmniejszyc ilość energii z boxów

7. Nie uważasz, że ta akcja powinna się nazywać "podwójna ściema we wrotach międzygalaktycznych"? :)

8. Z tego co pamiętam to w BIULETYNie pisalo ze jest podwajana amunicja x4 wiec jaki to mial niby byc błąd

9. ismiech

ismiech User

Ludziska i tak nic nie ugramy marudzeniem na forum, $$$ się musi zgadzać i tyle. Trzeba zacisnąć zęby i zadowolić się takim stanem rzeczy jaki jest.

10. ViperΔ

ViperΔ User

Kasa się nie zgadzała to usunęli białkę x2 żeby ludzie kupowali więcej uridium i rabatów.
    Ja jestem zdania że NIE wierzę w wersje BP że to był błąd bo to nie był błąd... gdyby to był błąd zauważyli by to w pierwszym tygodniu od wprowadzenia tych x2 że coś się źle dzieje. Po prostu skok na $$

11. Co ciekawe, RSB za Kronosa nadal podwaja. :)

Sprawdzone dzisiaj.

12. Ghost_User

Ghost_User User

Bo Kronos to jedne z najdroższych wrót. Musisz skończyć wielokrotnie inne wrota, więc mało kto w ogóle zdobywa więcej niż kilka części, więc RSB-75 z tych wrót nie przynosiłoby im takich strat jak UCB-100 z Alfa/Beta/Gamma.

13. Alfa.Star

Alfa.Star User

,ucb podwajali tylko w gammie wiec jakie staty alfa beta byly bez podwojnych. szkoda bo to sie. kazdemu oplacalo i im i nam

14. RSB to nagroda dodatkowa jak lf4 havo czy herc a bialke daje za kazde wrota procz kuipera i dlatego nie podwaja juz bialki
    a moglo by BP duzo by na tym zarobil ale widac ze nie chca wiecej kasy albo za duzo maja

15. Ghost_User

Ghost_User User

A robią designy żeby zdobyć... więcej kasy :p
    Albo nie umieją przewidywać i dają najmniej opłacalne rzeczy.

16. Maciek635

Maciek635 User

Nie wiem czy ktoś z was pamięta ale tak samo było z Petem i kamikadze. Otóż, ów mechanizm nie posiadał cooldownu przez co mogliśmy go puszczać w kółko bez przerwy. Bez problemu wtedy biło się kubiki bo w chwilę mogliśmy wyczyścić je z protów i szybko zbić im hp. Wciągu paru chwil mogliśmy nabić dużą ilość URI lecz BUGPOINT zorientował się, że nie jest im to na rękę i kamikadze zostało zmienione, dodany został cooldown przez co musimy czekać od 120-30s(Zależnie od lv'la) na powtórne puszczenie zwierzaka. Powiem tak, cała ta korporacja(jak można to tak nazwać) jest nastawiona na zarobek nie liczy się dla nich to abyśmy czuli przyjemność z gry tylko to aby wydoić z nas jak najwięcej pieniędzy. Na początku tak nie było... Grę zaczynałem w 2007-8 roku i miałem wtedy 12lat. Wszystko mi się podobało bo bez żadnego wkładu pieniężnego można było bez problemu się rozwinąć i być po prostu dobrym. Teraz bez wkładu jest to nie możliwe :/ TZW. PAY TO WIN!

17. Ghost_User

Ghost_User User

Ale oni chyba nie potrafią przewidzieć co im się opłaci na dłuższą metę. Nawet jak chcą zarabiać to niech np. ulepszą SkyLab (może być nawet moduł za urkę), niech dodadzą nowe alieny lub nowe wrota GG i mapy, słowem to, czego chcą gracze. Będzie ich wtedy więcej i BP będzie mieć więcej kasy. Na głupich designach i kasowaniu przydatnych rzeczy długo nie pożyją. Jeśli utrzymają swój tok myślenia niedługo nie długo nie będzie podwajać Havocków, LF-4 i innych nagród które można wylosować i stwierdzą że to podwajanie to był błąd...

Ostatnie edytowanie: 22 stycznia 2017
  18. BA_Matroz

BA_Matroz User

Przypominam o głównym wątku tematu, kolejne off-topy będę usuwał.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

19. Conan ty to zawsze byś chciał tylko brać i brać jak najwięcej. To jest promocja której w ogóle może nie być. Nie wymuszaj na siłę jak sęp tylko pomyśl o innych. Czego nie masz ty nie dostanie też twój wróg. Napisz niech zrobią płatny podwajacz do wrót na amunicje i po kłopocie. Tylko nie wspominaj że rsb nadal podwaja bo to naprawią :D

20. Odświeżam temacik. :D

Myszykiszka

Zazwyczaj szkoda mi słów na takich jak Ty, ale tym razem też zrobię wyjątek.

Oczywiście, a niby czemu nie ? Każdy kto poświęca swój czas i pieniądze (nieważne w jakich proporcjach), ma prawo do korzystania z tego co oferuje mu rozrywka, w którą się zaangażował. Tym bardziej, gdy jest to całkowicie uczciwe ze strony tej osoby.

Jeśli nie czujesz i nie widzisz, że po raz kolejny zrobiono nas w konia, to niech i tak będzie. Zobacz tylko na wyniki ankiety, które uświadomią Ci, że jesteś w tym sam.

Twoje myślenie jest osłabiające.

A niech sobie ma i mój wróg. Nie jestem psem ogrodnika. Zarzucasz mi że nie myślę o innych, a to właśnie Ty to robisz.

Podwojenie x4 było zaoszczędzeniem czasu (jeśli ktoś budował wrota wyłącznie za to co uciułał poprzez grę) i pieniędzy (jeśli ktoś postanowił jedynie inwestować). Wszyscy na tym korzystali.

I jeśli to była promocja, to dlaczego nie napisali o tym gdy pojawiło się info że więcej białki podwajać nie będzie, tylko nazwali to po prostu błędem ? - "UWAGA UWAGA, promocja na podwojenie ammo x4 skończyła się z dniem dzisiejszym. Pozdrawiamy, wasza ekipa Dark Orbit." - Nikt nie miałby tyle żalu.

Moim zdaniem ktoś zwyczajnie się obudził i zaczął liczyć. I wyszło mu, że trzeba tego zaprzestać, bo tracą wpływy.

Nie trzeba grać długo, żeby zauważyć że tak się dzieje za każdym razem, gdy coś staje się im nie na rękę.

Chciałeś ośmieszyć mnie, ale pocisnąłeś nieświadomie siebie. Może następnym razem lepiej Ci wyjdzie.

A jeśli takowy podwajacz wprowadzą, to ja go kupię. Nie wiem czy Ciebie będzie stać czy nie, ale tu temat wraca do punktu wyjścia, którego nie zrozumiałeś lub/i nie chcesz przyjąć za wielce prawdopodobne.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.