Aliengeddon

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika │†│CΘNΔN│†│PL│, 7 maja 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Czy jesteś za nowym eventem o nazwie ALIENGEDDON ?

Ankieta zamknięta 7 marca 2019.
  1. TAK

100,0%
  2. NIE

0 głos(ów)
    0,0%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Pamiętacie Scoremageddon ?
    Kto pamięta ten wie o co w nim chodziło, kto nie podaję link do przykładowego filmiku z tego eventu:

Jak też wiedzą Ci pamiętający, wycofano ten fajny event z powodu (jak zwykle) nieuczciwości graczy, którzy podstawiali swoje statki innym graczom.
    Tym wątkiem proponuję pewną odmianę tej rozgrywki, w której zamiast statków niszczyłoby się alieny - stąd nazwa Aliengeddon.

Czy rozgrywka dotyczyłaby wszystkich map czy nie, to są kwestie do ustalenia już później. Tak samo czy byłby podział na levele też na przykład.

Piszcie co myślicie o tym i czy jest sens wprowadzać takie coś.

Ostatnie edytowanie: 8 maja 2018
    Ankalagon i kris0211. lubią to.
  2. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Szanowny Graczu
    Pozwolę sobie wypowiedzieć na ten temat. :rolleyes: Myśle, że jest to dobry pomysł ale napisany ogólnikowo. Proponuje, abyś rozwinął swój pomysł, przedstawił swoją wizję tego eventu.

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

3. Zamiast statków bijemy alieny.

Lepiej ? :D

No dobra, to może coś takiego.
    Alieny z pierwszej gali dają mniej punktów niż alieny z drugiej, a te z mapy 4-5 trzy razy więcej. Dodatkowo alieny ubijane na wrogich mapach też liczą się z większą korzyścią dla danego gracza.
    Nie wiem co mam tutaj więcej napisać. Może pomogą mi Panowie Ghost_User i gigamen - Oni są dobrzy w te klocki. :)

Ostatnie edytowanie: 7 maja 2018
  4. Ghost_User

Ghost_User User

Nie za bardzo wiem co tu po prostu dodać. Scoremaggedon z alienami. Osobiście nie brałem udziału, może jutro coś wymyślę.

5. Nagrody. Że na przykład:

I miejsce - 15.000 uri
    II miejsce - 10.000 uri
    III miejsce - 5.000 uri
    albo
    I miejsce - 35 empów
    II miejsce - 25 empów
    III miejsce - 15 empów

Czas trwania i jaka częstotliwość pojawiania się. - Raz w tygodniu, dwa razy w tygodniu.
    No i przede wszystkim punktację - za jakiego aliena ile punktów.

6. kris0211.

kris0211. User

Punktacja domyślna (bez uwzględnienia mnożników za mapy) może taka sama jak punkty rankingowe?

7. Mogłoby tak w sumie być i to jest najprostsze rozwiązanie, ale co najmniej podwójnie liczone musi być ubijanie na wrogich mapach - taki bonus za odwagę i ryzyko jakby.

8. Ghost_User

Ghost_User User

Będą liczyć się alieny we wrotach?

9. Ta opcja odpada.

10. -gustaf-

-gustaf- User

O ile dobrze pamietam to w scoremageddon tracilo sie zycia ( serduszka ) po ubiciu przez przeciwnika.Natomiast ubicie przeciwnika zwiekszalo ilosc punktow przy ubiciu nastepnego i chyba zmniejszalo sie z czasem , cos w tym stylu.Jak to mialoby wygladac w proponowanym evencie..Jaki alien ubijalby graczy.Byloby to ubijanie alienow za wieksza ilosc punktow po prostu.

11. W tej wersji również byłyby serduszka jako życia, ale traciłoby się je za logaut lub stanie na portalu dłużej niż dwie minuty.
    Za zwykłe padnięcie oczywiście też.

12. Ghost_User

Ghost_User User

Czemu za logout? To jest promowanie botów, bo normalny człowiek nie może 24/7 grać na kompie...

13. A kto mówi że ten event będzie aż tyle trwał ? :D

Naprawdę nie wiesz jak wyglądał Scoremageddon ? - To było kilka godzin tylko.

14. kris0211.

kris0211. User

Teraz tak nasuwa mi się myśl... Protegity liczą się normalnie? Bo ktoś może w ten sposób farmić punkty (obija kubika, a ten w nieskończoność respi proty) :rolleyes:

15. A myślisz że wojny między klanowe pozwoliłyby na to ?

Każdy chciałby farmić dla siebie, dlatego pewnie kubika nie miałby nikt na dłużej w tym czasie. :rolleyes:

16. poland102

poland102 User

sam pomysł super a co do klanów...można by zmodyfikować ten event na firmowy a nie klanowy tak aby z chciwości musieli powychodzić /choć na event/ z multiklanów a nagrody przyznawała by firma; byłby to przy okazji dobry test w temacie multiklanów- gdyby się sprawdził to był by to drogowskaz jak zmienić tę grę

17. Mi sie taki event bardzo podoba :D
    Hitac , demaner już sie przejadły :p

18. Ja to bardziej chciałem zrobić w konwencji Scoremageddonu, czyli zawęzić rozgrywkę do indywidualnego gracza.
    Aliengeddon występowałby jako akcja specjalna typu kosmiczna piłka lub zdobądź boję. - Przez kilka godzin tylko w jakimś dniu.

Ale w sumie nadaje się to też jako większy event firmowy na przykład.

19. MOD_MIKUS

MOD_MIKUS S-Moderator Team Darkorbit

Zamykam z powodu braku aktywności.

Pozdrawiam,
    MOD_MIKUS

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.