Aukcje graczy

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika PawelRzandzi, 23 lipca 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Co sądzisz o tym pomyśle ?

1. Bardzo dobry pomysł

4 głos(ów)
    36,4%
  2. Dobry pomysł lecz wymaga poprawek (co byś zmienił?)

5 głos(ów)
    45,5%
  3. Zły pomysł (dlaczego?)

2 głos(ów)
    18,2%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Zainspirowany tematem z linku :
    https://board-pl.darkorbit.com//threads/rozmontowywanie-zbednego-ekwipunku.107647/
    Wymyśliłem aby powstała placówka handlowa w której gracze wystawiają swoje przedmioty które im są już niepotrzebne lub ich nie chcą a inni mogą je kupić . Na placówkę handlową można by wystawiać tylko rzeczy za uridium
    Zasady działania :
    - Wystawiając amunicję musimy wystawić minimum 10k sztuk a rakiet 100 sztuk
    - Minimalna cena za jaką możemy coś sprzedać to 50% ceny ze sklepu a maksymalna to 95% ceny sklepowej
    - Przedmioty które zdobyliśmy z aukcji godzinnych/dziennych/tygodniowych możemy wystawić na aukcję dopiero po 4 miesiącach od ich kupna na aukcji
    - Sprzedając statek/design tracimy możliwość ponownego ich zdobycia (nad tym punktem się zastanawiam czy jest dobry czy nie )
    - Są 2 możliwości wystawienia przedmiotu :
    1. Kup teraz czyli wpisujesz cenę i za tyle jest przedmiot możliwy do kupienia przez innych
    2. Aukcja czyli dajemy cenę minimalną i przez jaki czas ma być dostępna (max 24h) jak w tym czasie jeśli w tym czasie nie padnie maksymalna cena czyli w tym wypadku cena sklepowa to wygrywa osoba która dała najwięcej. W razie dania ceny sklepowej przedmiot wygrywa osoba która dała tę cenę
    - Uridium dostają gracze

Zapraszam do oddania głosu w ankiecie i dyskusji w komentarzach

2. Czy ja wiem ... Nie napisales nic o bo2 lf3 czy po 1 sztuce czy np 10 tak czy siak chyba po 50-200 ofert bedzie za te "smieci" nikt tego nie chce a flaxy beda to kupowac :p
    Poza tym jak sie zaklada konto to ma sie na starcie chyba 10 k urki i niektorzy beda zakladac po kilka kont zeby kupowac np bo2 z konta "a" i zeby sie dorobic nic nie robiac :p

3. gigamen

gigamen User

Ale że licytacje za uridium?

Jeśli tak, to przydałaby się kolejna opcja: możliwość wybrania, czy przedmiot sprzedajemy za uri czy za kredyty (wtedy bez ceny maksymalnej). W zależności od tego wyboru dostawalibyśmy odpowiednio kredyty lub uri gracza, który kupił.

4. BA_Matroz

BA_Matroz User

Ja bym do tego pomysłu dorzucił jeszcze podatek od aukcji który idzie dla firmy (żeby nie było tak kolorowo i żeby były jakieś szanse na wprowadzenie pomysłu), podatek od aukcji jest czymś normalnym i od kwoty sprzedania dałbym jakieś 20/25% podatku ceny który nie idzie do nas.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

αтσмєк lubi to.
  5. -gustaf-

-gustaf- User

Ludzie maja tych generatorow i laserow do oddania tyle ze ta aukcja bylaby tym zapchana i mysle ze praktycznie mozna byloby wylicytowac te przedmioty prawie za darmo.Dla przykladu , po co komus kilkaset sztuk lf3 jak ma kilka kompletow lf4.

6. Juz wspomnialem o tym :D Ale autor nie odpowiedzial :( Wiec powtorze :p Czy bo2/lf3 byloby po 1 sztuce czy moze po 10-50 ? :D

7. ViperΔ

ViperΔ User

Ja bym dodał że 10% zarobionej urki idzie do mnie bo tak

8. Designy to statków to trochę zły pomysł, gdyż gdy ktoś włamie się na konto może bardzo tanio sprzedać nasz design komuś innemu jak nie sobie na innym koncie. Tak to jest za.

9. -gustaf-

-gustaf- User

Jak juz to chyba powinna byc mozliwosc hurtowa 30 , 50 itd.Jak ktos jednak chce sie bawic po jednym to jego sprawa ale ja na takie cos nie bede tracil czasu szczegolnie obecnie gdy kazde przelaczenie strony trwa wieki.

10. MOD_M4

MOD_M4 Guest

Brak aktywności,
    Zamykam
    Pozdrawiam
    MOD_M4

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.