Balansowanie gry

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Exodus[EIC], 30 grudnia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Witam, chciałbym się was spytać o pomysły, które mogłyby zbalansować grę w miarę niedługim czasie. Podawajcie swoje pomysły poniżej:
    Ok ja zacznę, moim zdaniem nagrody powinny być potrojone.

2. Jak wiadomo wkrótce będzie coś takiego jak hangar i ulepszenia na mapie. Wg. tego przygotowuje coś takiego jak ,,Usuwanie / Dodawanie opcji''. Na czym to miało by polegać? Już wyjaśniam! Jak pewnie wiecie w grze jest dużo przycisków. Ktoś nawet jakich czas temu powiedział, że to będzie przeszkadzało w grze. Poszedłem i wziąłem ten argument oraz dodałem własny przy dodawaniu swojej propozycji na forum.
    Wliczając, że tych przycisków na mapce jest dużo, część z nich jest dla niektórych zbędna. Po co komu opcja z eventami jak nie bierze udział w eventach? Po co komuś okienko z UBA skoro arena go nie interesuje. To dla mnie kolejny powód, aby to, co napisałem wyżej zostało wprowadzone do gry.
    Mimo, że jednak posiadamy w tej chwili na razie wyłącznie 2 argumenty, możemy dalej się zastanawiać nad wadami tutejszych zakładek.
    Gdzie je w ogóle można dodać lub ująć? Tak, mamy mapę i chcemy według tej mapy i tej Naszej strony skupić się. Są takie przyciski, które raczej przy moim pomyśle nie są takie istotne. Zagłębiamy się tu po prawej stronie naszej galaktyki. Mamy tak takie coś jak ustawienia. W zakładce ''Gameplay'' na samym dole jest wolna przestrzeń. I tak można by ją poszerzyć, dodając wszystkie te zakładki typu eventy, misje, grupa, czat, itp. które innym zdaniem nie biorą wśród innych tak ważnej roli w rozgrywce.

Pozdrawiam serdecznie,
    MOD_SZYBKACOBRA

3. -gracz115-

-gracz115- User

A gdyby wykorzystać tryb konfiguracji? Chodzi mi o to, by móc w trybie konfiguracji zaznaczyć w jakiś sposób, które mają być widoczne cały czas, a pozostałe pojawiałyby się dopiero po wciśnięciu jakiegoś przycisku. Co o tym sądzisz?

4. Też może być. Również nad tym troszkę myślałem, zwłaszcza gdy pisałem posta wyżej. Zależy co kto lubi :)

Pozdrawiam,
    MOD_SZYBKACOBRA

5. MOD_JD

MOD_JD User

Brak aktywności, kłódka

Pozdrawiam
    MOD_JD

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.