Ban za pushing

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika bravo_20, 25 lipca 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. bravo_20

bravo_20 User

Nie mogłem zalogować się na konto, napisałem więc do pomocy technicznej i okazało się, że otrzymałem bana za pushing. Chciałem odpowiedzieć w tej samej wiadomości, ale otrzymałem od razu odpowiedź, że mój mail został odrzucony, gdyż zgłoszenie jest już zamknięte. Otworzyłem więc nowe, w którym wyjaśniłem sytuację, za którą najprawdopodobniej dostałem bana, tutaj treść:
    W odpowiedzi otrzymałem to:
    I to zgłoszenie również zostało natychmiast zamknięte :) Nie wiem, kto tutaj o czym kolwiek decyduje, ale chciałem się zapytać tych osób, czy tak ma wyglądać ta gra? Że wystarczy odrobina chamstwa, sprytu i kilku kont, by doprowadzić do zbanowania dowolnego gracza?

Zapraszam do dyskusji :)

2. I tutaj temat również Ci zamkną.

Niestety nie ma co liczyć na to że cokolwiek Ci zwrócą. Sposoby banowania graczy są znane wszystkim, zwłaszcza że tickety od "spryciarzy" brzmią mniej więcej "podstawiałem sobie konto do misji". I teraz podczas sprawdzania widać konto, które jest fulką i jakiś 12lvl, któremu ta fulka miałaby się podstawiać do misji ryzykując banem.

Może byłoby nam nieco łatwiej, gdyby nasza TL znała DarkOrbit i była tutaj graczem, jednak na ten moment mimo iż jest odwrotnie, to ona ma ostatnie słowo w podejmowaniu decyzji o banach i tą drogą jeszcze długo będziemy ponosić straty za nic.

Na pocieszenie dodam, że gracz który Cię zbanował, sam w przeciągu miesiąca, może dwóch, dostał dwa identyczne bany - w tym jednego na pułkowniku top18. Prawdopodobnie nadal się z tym nie pogodził i każdą swoją wolną chwilę poświęca na szukanie ofiar, z czego możesz być poniekąd dumny, bo chociaż dałeś mu cel w życiu. A tak poza tematem gry, to wołają na niego golonka.

3. -[ERGO]-

-[ERGO]- User

O, mój ulubiony sposób dyskusji z pomocą techniczną - zamykają ci zgłoszenie bo według nich to koniec. Nie ważne że masz jeszcze do dodania 40 wątków, każde następne zamkną również, bo to właśnie powielanie zgłoszeń. Świetna taktyka, widząc "zamknęliście mi zgłoszenie, ale... [tutaj następne 10 tyś słów]", nie czytamy dalej tylko od razu ciach i nie ma. Kochana ekipa darkorbit, powinni dostawać nagrody za swą ciężką pracę

D.A.R.E.K lubi to.
  4. warrriat

warrriat User

Wielce szanowni koledzy, forum nie jest miejscem do załatwiania tego typu spraw i nikt wam z poziomu forum nie pomoże. Radziłbym również uważać na język bo w niektóre wypowiedzi są zbyt ofensywne w stosunku do innych i ci gracze mogą się poczuć urażeni.

Jeśli złamaliście regulamin to otrzymujecie karę.

Ostatnie edytowanie: 25 lipca 2020
  5. Tu nie chodzi o zalatwianie takich spraw. Zwrócenie uwagi na problem z celowym wymuszanie niby pushing a pisanie do pt w tych sprawach to jak zucanie grochem o sciane

Edycja posta: MOD_MIKUS

Ostatnio edytowane przez moderatora: 27 lipca 2020
  6. S*Y*Z*Y*F

S*Y*Z*Y*F User

nie pierwszy to raz osoby z "pomocy"technicznej udowadniają, że trafili tam przypadkiem, lub/i brak im elementarnej wiedzy na temat gry. jakość usług, jak i czas rozwiązywania problemów z biegiem lat wydłuża sie coraz bardziej. widze to na własnym przykładzie. nie wiem kogo oni zatrudniają, ale oszczędności nie powinnym działać w ten sposób. ośmieszacie sie tak. czasem warto przyznać sie do tego, że problem was przerasta, zamiast zamiatać kłopot pod dywan. tak robią tylko przegrywy. duma to ważna rzecz, ale honoru nie da sie zastąpić

7. bravo_20

bravo_20 User

Liczę na zajęcie stanowiska przez administrację w tej sprawie.

8. warrriat

warrriat User

Stanowisko administracji otrzymałeś w odpowiedzi na ticketa. Nie powielaj postów bo z poziomu forum nikt nie jest w stanie ci pomóc. Jeśli natomiast nie jesteś usatysfakcjonowany odpowiedzią to możesz wysłać ticketa ze skargą albo napisz skargę w odpowiednim dziale na forum. W obu wypadkach podaj numer ticketa/zgłoszenia odnośnie którego chcesz skargę złożyć.

9. bravo_20

bravo_20 User

Żadnego stanowiska administracji w tickecie nie ma.

10. MOD_MIKUS

MOD_MIKUS S-Moderator Team Darkorbit

bravo_20
    G†R†A†N†D
    ★Lσкi★
    l·ßažaŖ·l
    Tomciol
    Badek
    pancerniaczek
    mmMARIUSZmm

2.13. Dane osobowe/kontaktowe

Zakazane jest publikowanie danych osobowych innych osób. Do danych osobowych zaliczamy także wszelkie dane kontaktowe (numery lub loginy do komunikatorów, adresy e-mailowe, itp.). Zabronione jest też podawanie nicku w grze innych graczy oraz członków ekipy.

★ʐεɾø★ḋṃģ★

Badek

Tomciol
    Mr_TOMWIS
    jazon161
    *Zyon*
    l·ßažaŖ·l

2.2 Język forum

Kultura/ton wypowiedzi - nawet podczas burzliwych dyskusji lub kiedy się zdenerwujesz, zachowaj proszę uprzejmy ton wypowiedzi. Szanuj innych forumowiczów. Na naszym forum nie tolerujemy braku kultury.

Sok_PL1

2.8. Trollowanie

Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub wywołania sporu. Każdy przejaw takiego zachowania będzie karany.

Proszę trzymać się tematu wątku, oraz proszę używać opcji edytuj post, żeby uniknąć pisania postu pod postem.

Pozdrawiam,
    MOD_MIKUS

11. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

i to jest tzw "pomoc" tzw. "członka" z tzw. "ekipy" :)
    pogrozić palcem dla tych, co zgłaszają i dyskutują o nieprawidłowości, bo przecież w tej grze wszystko jest cacy, tylko i wyłącznie cacy :)
    taaaak, wiem - skarga w dziale skargi na pracę mod-ków, smr-odków i innych -eodków, ale tu są ludzie konkretni z ich konkretnymi problemami i gdzie niby mają się tym dzielić, jak nie na forum gry w która grają ja się pytam ????
    stworzyć kanał na Zoom, czy jak w szkole na Teams ?????
    paranoja jakaś :(

12. warrriat

warrriat User

Ale czego nie rozumiesz. Nikt nikomu nie zabrania się dzielić uwagami czy problemami. Dokonując tych czynności zawsze należy jednak przestrzegać regulaminu.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.