Bańka i aukcje

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika tomallo99, 3 kwietnia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. tomallo99

tomallo99 User

Mam dwa pytania:
    1. Czy da się wyłączyć dźwięk bańki (z pp) jednocześnie nie wyłączając wszystkich innych dźwięków? Jeżeli tak to byłbym wdzięczny za opisanie jak można to zrobić ;)
    2. Takie luźne, z ciekawości :p: dlaczego aukcje zostały przeniesione na 40 po? Ostatnio jak grałem jakiś czas temu to kończyły się razem z godziną zegarową.

2. ghy123

ghy123 User

1 Nie da sie sie wyłaczyc dźwięku bańki bez wyłaczenia innych dźwięków
    2 niewiem

3. 1. Niestety nie ;x
    2. Nie wiem na jakim serwerze grasz, ale np na pl3 aukcje się kończą o xx:35 ,a np. na skandynawi 2 kończą sie o xx:25.
    Wychodzi na to że albo jakiś bug, albo celowe działanie BP co do stref czasowych (lulz)

4. Siema mam taką sytuacje zalicytowałem pewien statek za 10tysi przyszła mi wiadomosc ze go zakupiłem i go nie mam w hangarze powiedzieć mi o co moze chodzic ?

5. zmienili bo gracze grający na 2+serwerach mogli zdążyć na aukcje na obu serwerach

6. ghy123

ghy123 User

Wejdz w hangar pod statkiem powino byc
    wymien

7. tomallo99

tomallo99 User

Aha, w takim razie dziękuje za odpowiedzi, ale żeby nie zakładać nowego tematu jeszcze się spytam:
    Ile % surowców się traci po śmierci? Wiem że xenomitu w ogóle, ale jak jest z palladium? Tak jak ze zwykłymi czy xenomitem?

EDIT: Już wszystko wiem, (dla ciekawych i tych, co nie wiedzą) traci się 30% surki oprócz palki i xenomitu. Można zamknąć :).

Ostatnie edytowanie: 4 kwietnia 2015
  8. prophesore

prophesore User

Jesteś pewien ?. Kiedyś traciło się 20 % a palladium też, chyba że miałeś tylko 4 jednostki.

9. tomallo99

tomallo99 User

Kolega z klanu mi odpowiedział, w sumie to jeszcze nie zdążyłem sprawdzić, bo jak ostatnio zbierałem palke to ani razu nie pękłem :)

10. Zumir

Zumir User

kiedyś palka wypadała, teraz zostaje w statku

11. -Yang-[]

-Yang-[] User

Jak wypadała to spora grupa graczy nie zbierała palki tylko czekała jak ktoś inny nazbiera, następnie go zestrzeliwano i zbierano jego palke. Tym sposobem bez trudu można było w godzinę mić tyle palki co by się samemu przez cały dzień nie uzbierało.

12. Zumir

Zumir User

przydało by się to i teraz ;]

13. tomallo99

tomallo99 User

O nie, zupełnie się nie zgadzam, że byłoby lepiej jakby traciło się palke po zniszczeniu - słabsi gracze nie mieliby praktycznie racji bytu na palce i według mnie jest dobrze tak jak jest teraz.

No cóż temat raczej do zamknięcia :D
    (Nie chcę edytować ostatniego postu żeby ktoś zobaczył nowy)

Ostatnio edytowane przez moderatora: 6 maja 2015
  14. TM_Robson

TM_Robson Guest

To ja sobie pozwolę go zamknąć ;)

Pozdrawiam
    MOD_Robson

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.