bany na czat

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika stworca, 16 czerwca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. stworca

stworca User

mam taki pomysł bo mam na 2 tygodnie; żeby jak banują na czacie globalnym, to można było by nadal rozmawiać na firmowym, grupowym, klanowym; ponieważ obecnie zubaża to moje grę jak mnie ktoś zaprasza do grupy to pomyśli, że jakimś chamem jestem i się nie odzywam

2. jak już to mogliby wprowadzić bany coś na zasadzie "knebli" ze dostajesz bana na czat, a widzisz i tak co sie dzieje na czacie :D dajmy na to dostaniesz bana na 2 tyg to bedziesz mogl widziec kazdy czat lecz nie bedziesz mogl sie odzywac na czacie przez ten czas co masz bana az do jego sciągniecia :D tak to chociaż jak ktos cos bedzie pisal bedzie sie wiedzialo co i jak :) moglbym sie rozpisać tutaj w tym temacie ale chyba kazdy wie co i jak :D

3. Widziałem Twoje wpisy na chacie i bardzo poważnie się zastanawiam...który Moderator był aż tak wyrozumiały że przyklepał Ci tylko dwa tygodnie.

4. Chyba nie rozumiecie do końca sensu tego bana. Po to został tak zrobiony, żeby odczuć go w jak największym stopniu.
    Chcesz rozmawiać na grupie? ogranicz słownictwo, proste.

5. stworca

stworca User

tak ale taki ban powoduje, że nie mogę zapraszać graczy do klanu przez dwa tygodnie, a przez ten czas zresztą i tak już nie będę zapraszał do obcych klanów tylko do swojego bo potem niewierni nie chcą z powrotem do mnie

6. Ban na czat jest po to, by odczuć karę na niego, dlatego jeżeli dostaniesz bana na 1 dzień właśnie na czacie globalnym to cały czat(inne pokoje) masz mieć pozamykany. Jeżeli chcesz pisać na nim, to zachowuj się normalnie jak na gracza przystało - nie rób coś niezgodnego z regulaminem, a jeżeli coś takiego się stało to nie powtarzaj tej sytuacji od początku, lecz zacznij unikać takich rzeczy jak, np. kłótnie, itd.

Pomysł sam w sobie jest dla mnie niezbyt do akceptacji, ponieważ ban na czat to blokada tego urządzenia wraz ze wszystkimi jego pokojami. Myślę również, że to co jest obecnie, jest lepsze od twojej proponowanej zmiany, ponieważ bardziej się gracz czuje ukarany, niż gdyby mógł on pisać lub widzieć ''zawartość'' danego miejsca.

7. stworca

stworca User

to działa na zasadzie jak kiedyś w ten sposób, że karano za wpis na forum banem na konto; skoro mam bana na czat globalny to dlaczego mam mieć bana na grupowy, firmowy, klanowy

8. To działa na zasadzie...jadąc samochodem popełniasz kilka wykroczeń, otrzymujesz zsumowany mandat i punkty karne.

Dobry przykład i odpowiedz?

Następnym razem uważaj na to co piszesz
    Off-top - pisanie postów niezwiązanych z tematem wątku.

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

=Aspazja= lubi to.
  9. Z całym szacunkiem dla Moderatora/ów ale podanie przykładu w celu wyjaśnienia niejasności nie może być uznawane za off-top jeśli służy wytłumaczeniu "problemu".

Odpozdrawiam.

Ostatnie edytowanie: 17 czerwca 2015
    †Ωмєĝд† lubi to.
  10. Koumuru

Koumuru User

Mi się opcja "knebli" czy "uciszenia" podoba, jeśli miałaby być stosowana za bany systemowe które - nie ukrywajmy - częściej się mylą niż faktycznie wyłapują połamanie regulaminu. Ale na pewno nie za bany nałożone przez CM'ów, bo to by się mijało z celem.

11. Nie mam na celu obrażać moderatora, ale serio? Nie było się o co przyczepić?

12. Daj luz. Moderator też człowiek i ma prawo mieć gorszy dzień. na pewno nie było to złośliwe. Gdyby było inaczej uprzejmie poprosiłbym o zedytowanie upomnienia. Skoro ja się nie gniewam to i Ty daj spokój. ;) Nie ma co roztrząsać.

13. BA_Matroz

BA_Matroz User

Brak aktywności, zamykam.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.