Sugestie Battleray'e nie odchodźcie...

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika │†│CΘNΔN│†│PL│, 13 lipca 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ...czy moglibyście (szacowni programiści) zrobić tak, aby zaatakowany nie wyparowywał nagle ?

Jak sobie lata i nikt nie ma na niego ochoty to niech sobie spada gdzie chce, ale zaatakowany powinien dać się już ubić do końca.

Takie moje zdanie.

Ostatnie edytowanie: 13 lipca 2017
    Ghost_User, kris0211. oraz αтσмєк lubią to.
  2. Zientula

Zientula User

Mała szansa na wykonanie:
    1. Tak samo giną alieny przy restarcie serwera i eventach typu infiltracja.
    2. Nie wiadomo ile będziesz go bił a jak wiadomo fajnie się zarabia na bugowaniu go i znasz to dobrze. :D
    3. Battleray sam w sobie uczciwie bity nie jest opłacalny i nie będą się raczej mało istotnym alienem przejmować szczególnie że pomysł bardziej przyniesie korzyści dla bugujących niż poprawi stan gry.
    Oczywiście swoim głosem jestem na nie żeby utrudniać oszustom bugowanie. W końcu kto ich wkurza bardziej niż ja! :DAve JA!!!

3. @faceciku u góry:

Skąd bierzesz te głupoty z podpunktu drugiego i dlaczego któryś już raz kierujesz je pod moim adresem ?

Bugowanie Battleraya już dawno zostało uniemożliwione, tak przy okazji.

4. Zientula

Zientula User

jesteś tu od dawna i czasem do bugów gra zmusza np przy alienach które nie chcą bić gracza więc na pewno znasz się na bugach i widziałeś nie jeden przekręt.

Co do buga nie znam teraz sprawy bo nikt z ekipy tego nie praktykuje może odwiedzę graczy z pl2 i zapoznam się ze zmianami. A potem może ocenię to inaczej.

Jednak jeśli alieny czy piłka znikają po określonym czasie to musieli by wszystko zaraz poprawiać bo gracze zasypali by ich marudzeniem. A nawet bardziej piłka na evencie wkurza jak przed portalem znika. Wiesz dobrze jak BP podchodzi do chęci zmian jeśli nie przynosi to im wielkich korzyści. :D

5. Napisałeś to w tamtym swoim poście tak, jakbyś zarzucał mi korzystanie z bugów świadomie i przy każdej okazji. Tak to zabrzmiało i tak to odebrałem, kiedy czytałem go w tamtej chwili.

Bugi w DO zdarzają się prawie za każdym razem, gdy tylko coś wprowadzają nowego. Raz jest ich więcej a raz mniej, potrafią być bardzo szkodliwe i mniej szkodliwe, irytujące i mniej irytujące...

Osobiście nigdy nie byłem i nie jestem zwolennikiem wykorzystywania błędów w grze na swój użytek. Czasami mogłem jedynie ironicznie coś skomentować w jakimś temacie dotyczącym danego błędu i stąd mógł się wziąć omyłkowy pogląd iż jestem buguserem.

Prócz bugów istnieją jeszcze pushing i farming. Denerwują mnie one najbardziej (i nie tylko mnie), kiedy toczy się jakiś event oparty na zdobywaniu jakichś tam punktów i gdy potem widzę że ten czy tamten gracz ląduje dzięki tym nieuczciwym praktykom w topce listy dostając sporą nagrodę.
    Każdy ma swoją moralność. Nie mówię że jestem 100% fair, ale nigdy nie zdobyłem niczego konkretnego w taki czy inny nielegalny sposób, co dużej grupie osób zdarza się nagminnie.

Nie jestem na bieżąco z bugami (co świadczy właśnie między innymi o tym, że z nich nie korzystam), ale pamiętam że z Batlleray'em była związana możliwość ciągłego farmienia. Teraz batek wypuszcza tylko dwie fale Interceptorów (nie wiem w jakich ilościach, ale nie jest to więcej niż 10 sztuk na falę) i na tym koniec. Jeśli nie zostanie zniszczony, pojawia się na którejś z mapek bitewnych.
    Kiedy pojawiają się banery ze skrzyniami apokalipsy lub na obsydianowe, to najbardziej w ten sposób lubię zdobywać aurus. Bez tych okazji piraty zostawiają tylko bifenon.
    Jak zbieram boksy lub gdy trwa piłka, to przy okazji ubiję sobie też batka gdy go widzę. Problem w tym, że potrafi sobie zniknąć przy końcówce HP, co jest trochę bez sensu.

Aczkolwiek jest to raczej zamierzone działanie ze strony programistów niż błąd. Takie rzeczy jak znikanie piłki przed dotarciem do portalu zdarzają się od czasu do czasu, nie za każdym razem.
    Wiem że czasami wygląda na to że chcę ustawiać grę pod siebie, ale obaj nie wiemy a Ty możesz się nad tym zastanowić, ile tak naprawdę ticketów w tej czy innej kwestii mogło zostać wysłanych do supportów różnych krajów. To że nikt nie zwraca uwagi na jakąś rzecz u nas, nie znaczy że nikt na nią uwagi nie zwraca.

6. Zientula

Zientula User

Jeśli faktycznie jest jak mówisz że puszcza dwie fale to efekt znikania batka powinni skasować i niech działa tak samo jak kubik.
    W ogóle pisanie że może znikać gdy nikt go nie bije też nie będzie miało sensu bo gdy będziesz chciał go akurat ubić to będziesz czekał więc po co w ogóle ma znikać jeśli siedzenie przy nim nie będzie dochodowe? ;)

7. Bicie batka samo w sobie jest mało opłacalne :)

8. MOD_MIKUS

MOD_MIKUS S-Moderator Team Darkorbit

Zamknięty z powodu braku aktywności.

Pozdrawiam,
    MOD_MIKUS

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.