Blog developera - feedback

Temat na forum 'Archiwum HQ' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 16 czerwca 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Podoba mi się to że Big point bierze pod uwagę nasze opinie na temat gry ;) . Z niecierpliwością czekam na nowe wrota , oraz punkty lojalności , z drugiej strony informacja o tym że mają ''coś'' zrobić z lowem jest dla mnie niepokojąca . Dlaczego ? Skoro zmienią coś w Lowie i Batku to jak mamy zarabiać uridium na chociażby wrota Już widzę przeludnienie na Palladium oraz multum weteranów którzy nabijają rangę . Może da rade temu jakoś zapobiec poprzez zwiększenie liczby cubikonów czy też zwiększenie uridium za alienki .
    I chciałbym się odnieść do statku vengeance powinni zaprojektować kilka konkretnych designów to tego statku które miałyby nieco większe bonusy niż 10% osłony i 5% dmg.

2. jak zawsze dużo mówia a mało robią :) bug w grupowych dalej jest i gracze to wykorzystują i zarabiają naprawde miliony uridium z tego a nie wspomne o bugu na seprom który tez istnieje i gracze tez go wykorzystują.. zamiast zająć sie takimi graczami pierw i ukarać ich jakoś to po co prawda? było tez wspomniane jakiś czas temu o powiekszeniu magazynu sepromu lub zwiększenie jego produkcji by i uczciwi gracze nie ucierpieli z tego powodu, że nawet nie można wysyłać do sklybu jakichkolwiek surek.. nieraz pisałem do supportu na ten temat ale coż.. podoba mi sie to co jest napisane ze zmianą grupowych wrot lub wejsciem jakichś nowych jak i innymi rozwiązaniami ale co z oszustami? teraz to prędzej bana można wyłapać za nic niż za coś :D jak juz mowilem jest kilka opcji
    - wyeliminować oszustów
    - zmniejszyć lagi bo na niektorych serwerach to sie już grać nie da
    - w grupowych alienkach można wprowadzić stabilke na falkona jak np we wrotach inwazyjnych z boss kurcurbium.. poki sie nie wybije mniejszych to tym bardziej tego głownego :) (jest tak naprawde wiele mozliwosci i mysle ze nie są aż tak trudne do wykonania)
    - zwiększenie nagrody za alieny jak wyżej kolega pisał :)

moglbym w sumie tutaj wiele tak wymieniac ale po co skoro i tak 95% postow uzytkownikow nie są brane pod uwage :D rozwiązań jest wiele i z kazdej sytuacji jest jakieś wyjście tylko wystarczy chcieć pozdrawiam

3. MrHazel

MrHazel User

nadajesz długi post ale nic tym nie wnosisz, bp samo to zrobilo ze tak sie dzieje a nie inaczej wiec w czym ty masz problem ? sam pewnie nie jestes w stanie tego robic i z zazdrosci wypisujesz takie wpisy, a co do low nie boj sie bany poleca szczegolnie dla tych ktorzy buguja low na kilka kont a wiadomo co to jest wedlug OWH,
    ja osobiscie sam robie po kilka falconow dziennie bo skoro wszyscy to robia dlaczego ja mam tego nie robic ? tylko bekną ci co robia low wykorzystujac low na kilka kont, kwestia czasu

4. po pierwsze to jest blog w celu takim by wyrazac swoje opinie na temat gry a po drugie jesli chodzi o zazdrosc to sie mylisz bo mam juz jedno konto na full zrobione i niczego mi nie trzeba

5. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

nie "bekną" bo DO musiałoby zbanować 30% serwera (właśnie te 30%, które wydaje pieniądze) a za same lanie falków to już wogóle nic nie zrobią, bo by się to im nie opłaciło

6. kubahin1

kubahin1 User

Zrobić nic niezrobią graczą jedynie mogą usunąć LOW

7. mogli by zrobić, lecz wtedy powinni wyłaczyć wszystkie serwery na min 5-7 dni, i całkowicie sprawdzić kod gry i go naprawić, lecz oni twierdzą że jest "żywy organizm" sprawa botów/bugów gdyby zniszczyć to w samym zarodku nie było by tego. Stopnie banów kiedyś itp? Co to miało być? W innych grach (nie od BP) raz coś użyjesz a nie dość że konto banują to na IP dostajesz bana i papa

8. Osobiście wisi mi czy będzie low czy nie zawsze idzie inaczej uri zarobic istotniejsze jest to czy będzie więcej sepromu czy tez nie i najważniejsze czy serwer PL 3 będzie na tyle dobrze działać by udźwignąć te wszystkie zmiany skoro teraz nie wyrabia na evencie zimowym .

9. Na moje oko powinni zlikwidować PL3, połączyć go z PL2 bo i na tym i na tym serwerze gra tak mało osób że porażka :(

10. Goro^^

Goro^^ User

Śmieszne jest to, że nie umieją Low dobrze zrobić :p
    Wystarczyło by falkona "zablokować" na środku to i bugowanie by się nie udało, i alienki trzeba było by ubić/rozsiać xD
    Do tego odnawiające się Vagranty i już trzeba robić w 2-3 wrota.

A co do PL3 to się zgadzam, nawet na Low potrafi mi lagować, a przecież tylko ja tam jestem... A szalone kubiki, ice meteory, czy nawet zwykłe kubiki to dla mnie pokaz slajdów.

kris0211. lubi to.
  11. taaa jak by skasowali grupowki kolego to 2/3 graczy pewnie by zaprzestalo gre zaloze sie

12. A ja założę się że powstałyby inne podobnie opłacalne sposoby na zarobek. Co większą akcje wszyscy piszą że "2/3 nie będzie grać" a dużej różnicy w ilości graczów nie widać.

kris0211. lubi to.
  13. Sok_PL1

Sok_PL1 User

szczerze nie wiem co by powstalo ale watpie zeby wiekszosc graczy przerzucila sie na pall/boxy/alieny

14. wichajster

wichajster User

wypisujecie bzdury jeżeli jest możliwość to trzeba korzystać i zarabiać nie mówię o botach czy klikaczach ale o błędach takich jak falcon dlaczego nie a pretensje mają ci co nie potrafią 11k ur na 10 min zarobić bo gdyby umieli to by cicho siedzieli i zarabiali bardziej mnie denerwują gracze nie ubijalni z zamrożonym hitpoitsem lub używający namieżaczy takim perma od razu !. a co do połączenia pl3 z pl2 jestem za ;)

Ostatnie edytowanie: 5 stycznia 2015
  15. Ja tez jestem zeby połączyć pl2 z pl3 bo za to bedzie wiecej osób na jednym serwerze :) a jak znam życie to nie połączą tych 2 serwerów :(

16. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

z 11 tyś uri w 10 minut chyba przesadziłeś, ja ze starą fulką robie 10tyś uri w godzine na lowie, może coś źle robie?

17. Nie wiesz bo jeszcze nic takiego nie powstało. Przerzuciłaby się, bo wyjścia by nie mieli :D

18. dariusz

dariusz User

Co ciebie tak głowa boli że gracze wykorzystują to - czy - tamto zajmij się swoją skromną osobą pewnie jesteś flaksem i nie umiesz nic wykorzystać i żal wiesz co ci ściska o_O

19. UP: Dokładnie, zgadzam się z Tobą.

Da się zauważyć, że duża większość tu graczy ma za programistów typowych robotów, którzy wszystko wiedzą i są nieomylni. Wy myślicie, że takie zmiany to jest 5-minutowa robota? Większość tu pomysłów niektórych graczy jest nieprzemyślana i bez sensu i zakładam, że gdyby wszystko było tak jakby niektórzy tu chcieli to dopiero byłby spam i niezadowolenie. Tak, to prawda że bug w LoW jest dla firmy BP bardzo zły bo ludzie mniej kupują uridium a sami zarabiają dość duże sumki i serio twierdzicie że BP nic z tym aktualnie nie robi? Jeśli tak to w dziwnym świecie żyjecie :) Dodam jeszcze na koniec, że pisanie wszelkich skryptów to nie robota na jeden dzień czy tydzień...

20. kris0211.

kris0211. User

I tu się z tobą zgodzę. Fakt, w programie mającym kilka linijek nietrudno znaleźć błąd. Ale w takim, co ma ich z 2.000 - to już ciężej :) A DO na pewno ma grubo ponad 2.000 :)