Blog developera - feedback

Temat na forum 'Archiwum HQ' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 16 czerwca 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. 2.000? 2.000 lijnijek taka gra? Kolego... nie nie :D to jest grubo grubo dużo więcej... system operacyjny ma podobno około 50mln lijnijek.
    PS: program który ma kilka lijnijek to może być skrypt który wyświetla jakieś tam zdanie. Tak wiem bo jestem mega amatorem i zaczynam się dopiero uczyć i tego tyle jest że kilka lat trzeba conajmniej żeby ogarniać trochę

2. kris0211.

kris0211. User

Mówiłem "grubo ponad 2.000" I to pewnie sama główna klasa (albo flashowy odpowiednk), a pobocznych to już nie liczę

3. 2 tysie to może miał ale na początkach tej gry :) Ponadto by was zaciekawić big point jest firmą o pokaźnym zapleczu, mowa tu o prawnikach, prawie handlowym itp. Co im po napisaniu skryptu, skoro musi przejść on testy i być 100% nie zawodnym, inaczej łamią prawo handlowe co wiąże się z konsekwencjami prawnymi typu sprawy sądowe które gracze mogą wnieść za np nie słuszne bany. Więc od napisania skryptu do jego użycia strasznie długa droga, ponadto naprawienie, a najpierw znaleźć błędną linijkę kodu, oraz 10 innych które wywołuje takie zachowanie to jest sztuka, a sztuką jest to by to naprawić a nic innego nie zepsuć. Więc jak cały czas mówię, wyłączyć serwery na tyle, ile będzie to potrzebne, dać w zamian kilka serwerów typu old dark orbit, gdzie zakładając konto masz wszystko, dla zabawy graczy, a w tym czasie zacząć naprawę kodu gry, doprowadzenie wszystkiego do ładu, optymalizacji gry by działała płynie na komputerach średniej, domowej półki :D

kris0211. lubi to.
  4. krmtb

krmtb User

Jezeli ktos chce robic zmiany na tysiace linijek kodu to rozumiem... ale dlaczego nie wprowadzic prostych rozwiazan? Czy zmiana typu if(groupmembers<5) instanceclosed; czy if(aliencount>1) instashield; - to ujma na honorze programistow BP i musza oni szukac przez miesiace nie wiadomo jakich pomyslow?

=M°A°X°i°M= lubi to.
  5. Wierz mi, że wiele osób potrafi, ale jest grupa osób, która dostaje za takie rzeczy bana, a są tacy co nie dostaną. Jest też jeszcze grupa, której siedzenie cały dzień i noc w low nie zachęca, bo wolą normalne mapy, na których można spotkać statek.

Właśnie widać komu żal coś tam ścisnął. :rolleyes: Wyleć na normalne mapy, bo po tym co piszesz to zapewne można Cię na nich spotkać dopiero jak zbierzesz się raz w tygodniu całym klanem.

6. MrHazel

MrHazel User

A jeśli możesz to nie pisz takich bzdur o tych banach bo żadnych banów nie bedzie za low nawet tych co robią je na 3 konta, a nie mowie tego byle mowic tylko pisałem w tej sprawie do supportu i żadnych banów nie bedzie, tylko wrota low mają byc zmodyfikowane po nowym roku ale czy to kwestia tygodnia ? tygodni ? moze miesiecy ? to sie okaze :)

7. Dyskutować z Tobą nie zamierzam, bo widać, że jesteś mało poinformowanym i niedoświadczonym graczem. Za bugowanie sepromu, czyli bicie własnego multikonta bany też dostały osoby wybrane. Jeśli nie masz pojęcia o tym jak dostaje się tutaj kary, to nie wytykaj mi błędów, tym bardziej niesłusznie.

Jeśli znasz regulamin to wiesz, że czerpanie korzyści ze swojego drugiego konta jest niedopuszczalne, a Ty mi tu wkręcasz, że robienie low na trzy konta nie może skończyć się banem? Pozdro dla Ciebie.

Ostatnie edytowanie: 6 stycznia 2015
    kris0211. lubi to.
  8. MrHazel

MrHazel User

Jednak twój nick odpowiada twojej osobie . . . co do low to jak wspomniałem wyżej pisałem w tej sprawie do supportu i odpowiedź była jednoznaczna, MOŻNA TO ROBIC I NIE BĘDZIE TO KARANE, PONIEWAŻ WROTA LOW ZOSTANA ZMODYFIKOWANE PO NOWYM ROKU wieć wytykam ci błedy bo siejesz bzdury na forum nie jesteś poinformowana a uwazasz ze najmoadrzejsza (typowe polskie odejscie) wiec powtarzam, że bugowanie low na 3 konta nie skonczy sie banem i nie sa to tylko moje slowa tylko tez supportu, takze dalej utwierdzaj sie w swoim przekonaniu, ale cuż mało wiesz duzo mowisz i to dla ciebie pozdro

9. Wiesz kto odpowiada w polskim supporcie? Tam odpowiadają osoby, które zajmują się czatem i forum, rzadko zdarza się żeby odpowiedzi udzielił ktoś na przykład z BA, nie wspominając o wyżej. Skąd CM/SCM itp, mają mieć większą wiedzę niż my - gracze? Przecież oni tylko działają według regulaminu, który w tym przypadku wyraźnie mówi co grozi za wykorzystywanie swojego drugiego konta do czerpania korzyści na jednym z nich, czy tam nawet na kilku.

Poproszę kogoś z ekipy o wyjaśnienie czy mogę robić wrota korzystając ze swoich trzech kont i dostawać przy tym większe korzyści. Jeśli gracz MrHazel pisze prawdę co do odpowiedzi od supportu, to chciałabym mieć jakiś dowód na to, że jeśli zacznę wykorzystywać ten błąd, nie grozi mi ban.

10. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

mod myśliciel sam mówił, że wykorzystywał ten błąd i nie będzie on karalny w którymś z tematów, aczkolwiek pewni być nie możemy

11. Chcesz mi powiedzieć, że SMOD robił wrota na kilku swoich kontach? :eek: Masz gdzieś może link do tego tematu?

12. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

nie nie nie, mi chodzi o to, że on robił LoWy ale nie wiem na ilu kontach:p

13. MrHazel

MrHazel User

w kazde chwili moge ci ten dowod przedstawic ze swojej skrzynki, a po drugie to nie jest moj problem kto obsługuje polski support ja pisalem w tej sprawie jasno i dostałem jasna odpowiedz od suportu i mimo ze jest to blad gry support stwierdzil ze nie bedzie to karane a kto to pisal juz nie moj problem odpowiedz jest od supportu

14. Low to już swoją drogą, sama zrobiłam kilka falkonów w życiu, co jak dla mię dużo ciekawsze jest bez bugowania, chodzi mi tylko o te kręcenie na trzy konta. :cool:

Raczej nie możesz, bo byś dostał bana za takie wklejki, ale może kiedyś będzie okazja. :p
    Równiez nie uważam tego za problem, piszę Ci tylko, że jeśli faktycznie ktoś jasno dał Ci pozwolenie na granie więcej niż jednym kontem jednocześnie, dał Ci tym sposobem prawo do łamania punktu regulaminu. Jeśli sugerując się tym korzystasz z tego błędu to z mojej strony w sumie tylko ostrzeżenie, że dostałeś odpowiedź od osoby, która regulaminu nie zna albo celowo nakłania Cię do oszustwa - pisząc wprost. Mi nie przeszkadza to jak się ludzie dorabiają, BP zrobił z DO jeden wielki BŁĄD, więc od zawsze popieram "zaradnych" graczy. Przeszkadza mi tylko fakt, że jest garstka graczy, którzy są omijani jeśli chodzi o konsekwencje i dążę tylko do tego, żeby jeśli są tacy gracze, to i pozostali powinni mieć takie prawo, a tak niestety nie jest, stąd takie moje słowa.

15. MrHazel

MrHazel User

zgadza sie, ale jak juz wspomniałem odpowiedz taka dostałem od supportu a to że maja niekompetentnych ludzi to juz ich sprawa ja mam dowod w postaci wiadomosci e-mail ;) i tez musze z toba zgodzi ze bp zrobilo jeden wielki bład z DO bo w tej chwili ta gra to jeden wielki kocioł lagów bugow programow wspomagajacych nic wiecej ale trzeba miec nadzieje ze kiedys bedzie lepiej :)

16. Oczywiście, że nie Twoja, ale jeśli dostaniesz bana, to nikt Ci go nie zdejmie i jeszcze dopiszą, że odpowiedź danego "pracownika" supportu była w 100% prawidłowa - na większość moich skarg taka właśnie była odpowiedź. Może któryś z BA lub ktokolwiek, kto ma pojęcie wypowie się tutaj i odpowiedź dostanie każdy z nas. ;)

17. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

a czy mógłbyś powiedzieć, czym różni się robienie low zwykłe a z trzema multikontami?

18. MrHazel

MrHazel User

tym ze dostajesz 5k uri za falcona plus 6 do 7 k za alieny ktore stoja w srodku no i oczywiscie kredki pd i powazke

19. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

ale to trzeba mieć te multikonta dobrze ulepszone...

20. MrHazel

MrHazel User

nic nie trzeba wystarczy aby wskoczyc nimi w low po zbugowaniu falcona i byc razem w grupie