Blog developera - feedback

Discussion in 'Archiwum HQ' started by BA_THOR, Jun 16, 2014.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. dla mnie event lipnei sie zapowiada :D a wierny to moge byc tylko dziewczynie a nie frakcji :D

2. Ja wrócę do statków Gracze na pvp latają głównie Goliathem i Aegisem , proponował bym aby w jakiś sposób ulepszyć vegusie , tak aby mogła rywalizować z goliathem oraz dać dla niej więc profi designów np
    pędkość 380-360
    Lasery 10-12
    generatory 10-12
    HitPoints 180.000-210.000
    i gdyby do tego dodać jakieś interesujące profi designy sądzę że więcej pilotów poruszało się tym statkiem przez co na pvp było by większe zróżnicowanie statków .
    P.S
    Gdyby była mapka do zbierania Sepromu ojjj finał był by taki że kady by każdego niszczył żeby tylko wyciskać seprom z graczy

Last edited: Jul 21, 2014

3. Mam nadzieję, że żadna z tych rzeczy nigdy do gry nie wejdzie.

4. -dshh14-

-dshh14- User

minus 4 zera

5. krmtb

krmtb User

To nie wiem gdzie Ty grasz, vega jest i teraz bardzo mocnym i poręcznym stateczkiem, a na pvp lata ich mnóstwo :)

#NoD#[2Plus] likes this.
  6. cross68

cross68 User

I tu się z tobą zgodzę w całej rozciągłości tematu odnośnie zbierania boxów

#NoD#[2Plus] likes this.
  7. Oczywiście vega mocna i podręczna to nie są już te czasy poza tym vegą lata bardzo mało osób.....
    conan
    tak tak lepiej żeby golec zawsze był ten pierwszy a vega w jego cieniu

8. 90%? 10% to i tak wystarczająco

9. Etylowy

Etylowy User

No nie powiesz mi że każda gra ma mniej zabezpieczenia niż 50% bo wtedy to każdy by potrafił się włamać praktycznie.

PS: Wiem po innych forach że już do tej gry nie działają dmg hacki itp. i że boty też przestają działać.

10. Ja proponuję wprowadzić możliwość rozbudowy Modułu transportowego w Skylabie. Gracz mógłby go rozbudować maksymalnie na 20 poziom. Każdy poziom rozbudowy skraca czas transportu surowców o 1%. Na poziomie 20 będzie to aż 20%.

11. DMG hacki? tego nigdy nie było. Ewentualnie wizualnie. Żeby taki dmg hack miał działać to trzeba już coś więcej niż pobranie i to nie byłoby już legalne więc nic więcej nie piszę.

12. Etylowy

Etylowy User

Okej skończmy ten temat. Niech się nauczą zabezpieczać i zrobią klijent download i będzie dobrze :D

13. OJJ jak to nie było dmg hacków , jak wytłumaczysz mi to że spectrum bez dronów bił we mnie 40 k zbiałki ( oczywiście sytuacja miała miejsce przed wprowadzeniem lf-4 do gry)

14. Już Ci tłumaczę, ale na wstępie ponownie informuje że dmg hacków nie ma prawa być.
    Bez dronów? Hmm..

15 * 150 = 2.250 = x1
    9.000 = x4
    + seprom(60%) = 14.400
    x2 bostery = 17.280
    rakietka PLT-3030 ~6000 = 23.280

i jeszcze wyrzutnia. Rakietki ubr-100 co daje średnio w gracza ~20.000 choć zdarzają się i mocniejsze strzały z tych rakiet.

~43.280 DMG
    Jak widać, wszystko jest możliwe, a najczęściej jest opóźnienie i nagle w 1 strzale sumują się wszystkie strzały sprzed np. 2 sekund co czasami dają olbrzymie sumy.

Tak samo jak hity 280.000-300.000 one normalnie nie mają prawa być a są tylko dlatego gdyż jest te opóźnienie które sumuje.

EDIT: A zresztą jak miałby działać taki dmg hack? Boty "alienowe" są tak napisane że po prostu latają po mapie i biją takie i takie alieny z takiej i takiej amunicji i po prostu wykonują swoje zadania a dmg hack jak miałby działać? Że w trakcie ataku na statek "przybywa" 20 LF4? No własnie, nie.

Last edited: Jul 23, 2014
  15. Duże wartości strzałów wynikają z dużego zakresu tolerancji amunicji RSB-75.

Mnie zwykle zdarza się wyciągać około 115.000 z niej, ale czasem widzę że i 180.000 poszło.

Używający programów biją zawsze po tyle samo dużo, bo one idealnie mieszają to ammo z x4.

Co do hitów większych niż podane, to też skłaniam się ku stwierdzeniu że sumują się one przez opóźnienia.

Bez ingerencji w serwer gry, nie jest możliwe zrobienie hacku na DMG.

To inna kwestia niż posiadanie nawet kodu gry, na którym opierały się boty.

16. Racja, a ingerencja w serwer gry jest nielegalne i chyba za to można ponieść odpowiedzialność karną, tak chyba gdzieś przeczytałem.

17. Zgadza się, jest to nielegalne.

Bo to jak włamanie do prywatnego komputera. Różnica tylko w tym, że o wiele większego.

18. krmtb

krmtb User

Prawdopodobnie miało to związek z błędem wizualnym polegającym na tym, że po wyskoku z niewidki nie pokazywały się drony.

#NoD#[2Plus] likes this.
  19. zgadzam się z tobą ale te ~43.280 DMG to mieszanka uberów x 4 i rakiet a w tym problem że ja dostawałem ok 40.000 na 1 salwę lasera i dodam że bez rsb mnie atakował może 1 osoba miała błąd wizualny ale byłem z kolegą na wylocie i po tamtej akcji szczęki nam opadły

20. Czarny

Czarny User

A co do eventu jak dla mnie lipny bp zdecydowanie kładzie nacisk na wspólną gre firm a serwery kiepsko chodzą juz przy wylocie np 10 statków jak dla mnie to zdecydowana porażka . Myslą że gra ponownie przyciągnie rzesze ludu i sie mylą co było gdy wprowadzili bazy ? Z początku był szał a teraz max kilka sie pojawia dlaczego ? Bo graczom szkoda uri naprawe głupiego modułu . Powinni wziąśc sie za podstawy czyli brakujący seprom czy usuwanie błędów w grze np bląd we wrotach grupowych o którym wie juz 90% serwera i z niego kozysta . Znając życie eventowy alienek będzie do ubicia tylko z amunicji specjalnej za urke podobnie jak bije sie refree. A to kolejny krok do zniechęcenia słabych graczy a event musi być dla wszystkich.