BOTY

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Ric0, 7 lutego 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Jesteś za pomysłem?

Ankieta zamknięta 27 marca 2016.
  1. Tak

41,7%
  2. Nie

58,3%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Ric0

Ric0 User

siemka

mam propozycje co do wyeliminowania graczy którzy grają nie uczciwie używając makr i programów do zbierania skrzynek z tygodnia na tydzień liczba botów wzrasta i to nie tylko takie które latają statkiem a pet zbiera od miesiąca działa jakiś inny bot którego BP nie wyłapuje a on zbiera boxy zarówno statkiem jak i bije alieny więc jeśli BP niechce walczyć z botami to niech da szanse prawdziwym graczom by ich zlikwidowali mój pomysł to:

CAŁKOWITA LIKWIDACJA CPU NAPRAWIAJĄCEGO DRONY

co o tym sądzicie ?

2. Alfa.Star

Alfa.Star User

nie ma takiej opcji jak robisz wylot to nie ma czasu sprawdzac co chwila ile % ma sie na dronach zdecydowanie na NIE

3. Jestem za , tak! Powinni zlikwidować skoro BP nie chce walczyć z Botami to co będzie robił? Trzeba dbać grę Dark Orbit i szanować wszystkim użytkownicy którzy grają w tą grę. Czuje tak na 70% w Dark Orbit jest straszny bałagan, Widać dokładnie! A 30% jeszcze ludzie dba o siebie i swojego konta. Będziemy obserwowali dalej! Narazie mamy rok 2016

pozdrawiam
    opekal - jakiś numer bo nie kojarze

4. Alfa.Star

Alfa.Star User

ja wam powiem tak wiem jak dzialaja takowe boty i likwidacja cpu nie ponoze ona jedynir zaszkodzi ludziom ktorzy lataja sami bija sie z innymi i nie maja czasu patrzec ile % na drony zostalo

5. Czempion

Czempion User

Zlikwidujmy DO, nie będzie botów :)
    Naprawki dronów nie używam ale mimo wszystko -
    nie jestem nigdy za likwidacją czegoś, zwłaszcza itemów za uri, które mają swoją wartość, chyba że z rekompensatą na którą są nikłe szanse.
    I tak wątpie, by to cokolwiek zmieniło

LaserFire3 i kris0211. lubią to.
  6. Na nie. Co by mogło się wtedy stać? Boty zostałyby zaprogramowane tak aby przy 95% same naprawiały drony. Efekt - gracz ma duże prawdopodobieństwo stracenia dronów a bot nie :) usuwanie niektórych rzeczy z gry w celu eliminacji botów mija się z celem a nawet często pogarszając jakość gry uczciwym.

7. Oni latają i zbierają nie narzekają. Zawsze dajemy jakiś pomysł nic nie wychodzi. już mamy 25% tak a 75% nie czyli ten temat idzie do archiwum bo i tak większość zagłosowało na nie. po co dalej piszemy ten temat. Boty zawsze wygrywają a my przegramy z BP. Już nie moge komentować aż szkoda gadać w tym temacie

pozdrawiam

8. now2late

now2late User

Szanowny graczu,

W 100% zgadzam się z Tym, że zbyt dużo lata jednostek na programach które mają na celu latanie po mapach bicie npc i zbieranie boxów.
    Przyznać muszę, że w przeszłości było gorzej, było tego znacznie więcej, na niektórych mapach nie szło znaleźć npc czy wziąć na target zanim taki program go ubił. Teraz jest lepiej. Przynajmniej na mapie x-2 własnej firmy nie lata 10 - 50+ statków bijących streunery i lordakie *(gł. dlatego, iż te npc już nie liczą się do rangi, ale również dlatego, iż teraz większość botów tego typu została zbanowana).
    Nie wiem dlaczego, lecz Big-point-owi łatwiej idzie banowanie graczy bijących na bocie alieny, jak zbieraczy skrzyń. Teraz sławnym zrobiło się "makro-latanie" które również jest nielegalne i nie wiem dlaczego nie są te konta zbanowane. Sam zebrałem na jednego materiały *(wystarczające do zbanowania) przesłałem do BP i koleś nadal lata.. więc mi ręce opadają. Oczywiście nie zmienia to faktu iż jestem stanowczo przeciwko jakimkolwiek programom latającym w grze. Problem tkwi również w tym, że takich zbieraczy nawet jakby nie mieli tego CPU to trzeba ubijać "ostrożnie" - to znaczy tak, by nie otrzymać "bana" za pushing *(nie wiem jednak ile razy można ubić gracza, lub kiedy ciągłe ubijanie gracza nie jest uznawane za pushing, ciągłe bicie tylko jednego gracza może zostać uznane za pushing). Co do botów jest dowód tego, że banują graczy. Na forum masz temat o tytule:
    Oficjalne ogłoszenie producenta na temat botów

Gdzie regularnie co jakiś czas administracja pisze ile kont zostało zbanowanych za programy:
    Wracając do tego co piszesz, Kasacja CPU naprawiającego drony uderzyłaby na pewno w tych co latają na Makro, natomiast nie wpłynęła by na graczy latających na bocie. Bot jest programem posiadającym różne opcje i tworzą go ludzie.. Więc jeżeli zniknęłoby CPU naprawiające drony, to w Bocie pojawiłaby się opcja mniej-więcej taka:
    "automatycznie naprawiaj drony gdy mają [wybierz sobie] %"
    Oczywiście istnieje spora szansa, że takiego rodzaju program byłby łatwiej wykrywalny ale byłaby to jedna z "niezbędnych rzeczy" które niemalże natychmiast zostałyby wprowadzone przez twórców botów w momencie kasacji przez BP CPU naprawiającego drony. Więc kasacja tego cpu tak naprawdę nie uderzyłaby w Boty, tylko w graczy którzy chcą sobie polatać i grać nie zbyt przejmując się tym, że drony mu nagle zniknął... a niebawem powstałyby "nowe pomysły" na "Cpu naprawiające drony" bo skoro jest cpu naprawiający statek, to dlaczego nie miałoby być cpu które naprawia drony?

Miałem coś jeszcze dopisać lecz wypadło mi to z głowy :) - może to i dobrze, za dużo byłoby jeszcze dopisane, a nie wszyscy mają cierpliwość do czytania takich tasiemców :)
    Pozdrawiam :)
    Ps. Pomysł na Nie - kasacja cpu naprawiającego drony, udeży głównie w graczy, a "boty" nic sobie z tego nie będą robić.. :)

-endriu- lubi to.
  9. boli cie ze boty lataja? zrob fejkowe konto lec z kolega zaznaczaj takiego delikwenta jak naprwia sie na porcie, ubij go z 60-80 razy, pozegna sie z dronami i napisz wtedy do bp o nekanie tego i tego gracza to na pewno pozegna sie z kontem

10. My musimy ich zlikwidować te Boty! Napiszemy do BP ale oni nas to nie obchodzą wiesz sam. Ja tak samo zauważyłem co będę komentował... Zobaczymy co dalej... Mamy rok 2016 narazie :cool:

pozdrawiam

11. sluchaj moj znajomy robi konta na kompa swoich znajomych tylko po to zeby tepic boty po 40-50 razy po czym pisze do BP ze zneca sie nad takim graczem po czym koles ktory peka dostaje albo 30 dni + -30% powazania i pd albo dostaje perma

now2late lubi to.
  12. BA_MENTOR

BA_MENTOR User

Brak aktywności w temacie - zamykam.

Pozdrawiam,
    MOD_MENTOR

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.