Brak czatu

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika cross68, 3 kwietnia 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. cross68

cross68 User

Witam komu jeszcze nie działa czat w grze
    Po wielokrotnym pisaniu do "technicznej pomocy" z problemem odnośnie czatu brak jakich kolwiek działań w temacie pomocy w tym problemie. Podobno wina leży po stronie urzytkownika (standardowa odpowedz):)

2. =Aspazja=

=Aspazja= User

Nie działa czat.

cross68 lubi to.
  3. cross68

cross68 User

no a już prawie uwierzyłm bp ze to u mnie jest takowa przyczyna tylko :)

4. poland102

poland102 User

a u mnie działa...

5. cross68

cross68 User

to sie ciesze też sie cieszyłem jak działal poczekaj tobie też przestanie kiedyś działac :p

6. MOD_JD

MOD_JD User

Witam, czy przeprowadziłeś standardowe czynności typu czyszczenie ciasteczek, aktualizacja flasha, przeglądarki? Czy czat nie działa tylko na jednej przegladarce?

7. cross68

cross68 User

Witam oczywiście ze to zrobiłem a czat nie działa mi na wszystkich przeglądarkach ale jak znam życie i realia w grze jak skończy sie event to i czat powróci magiczne podpowiedzi z pomocy technicznej nie działają :)

8. =Aspazja=

=Aspazja= User

Mam konta na kilkunastu serwerach ,dlatego widzę,jakie bolączki trapią graczy na każdym z nich.Nie jest tak,że wszędzie są te same błędy.Dla przykładu; na eu2 po skoku przez portal zawsze odblokowuje zaproszenie do grupy,chociaż na poprzedniej mapie zablokowaliśmy tę opcję,oraz ikona Montowni mruga,jakbyśmy mieli coś gotowego do złożenia,chociaż po sprawdzeniu -nic nie mamy.
    Na serwerach PL faktycznie najczęściej pada czat,lub skok przez TP trwa nie 2-4 sek a 10-15. Co jakiś czas zdarza się też,że Hellstorm przestaje ładować rakiety,co jest szczególnie irytujące we wrotach GG,albo wszystko na mapie zamraża się i przez kilka ,kilkanaście sek. nic się nie dzieje.
    Od 2009 r,gdy zaczęłam,wiele się zmieniło na lepsze,lecz bugi zawsze były i trzeba się przyzwyczaić do tego.

9. cross68

cross68 User

oczywiście zgadzam sie z tobą całkowicie tylko zalamuja mnie odpowiedzi a raczej podpowiedzi nic nie dajace ze strony pomocy bez czatu idzie jakoś wytrzymac nie ma problemu :)

10. PL1 u mnie czat działa bez zarzutu ;)W ogóle wszystko śmiga jak powinno (tfu-tfu :))jedynie przy Demanerze jest klops i nie wiadomo co się wyprawia,ale skupisko graczy robi swoje i tnie jak ta lala...Pozdrawiam

Ostatnie edytowanie: 4 kwietnia 2018
  11. cross68

cross68 User

a to standard ze tnie jak sie pojawia wieksza ilość graczy w jedmym miejscu :confused: no a na pl2 to sie dzieje ze ho ho

12. ViperΔ

ViperΔ User

Najwidoczniej ma nie działać heuheuehuehuee

13. cross68

cross68 User

ciekawa i wyczerpująca odpowiedz :p

14. ViperΔ

ViperΔ User

A inni mówią że ja trolluję a taka prawda że często mówię jak jest :D

15. cross68

cross68 User

no i chyba temat sie wyczerpał z powodu małej liości osób na czacie średnia ferkwencja to 20-tu aktywnych na czacie nie licząc modków :)))

no i kolejne dni mijają bez czatu dobrze ze jeszcze pare dni i koniec eventu i czat powróci bez zadnych sztuczek i gmerania w kompie a szanownej pomocy technicznej już sie wyczerpały pomysły na zbywanie gracza pomyslami rodem z bajek no i oczywiscie nie omieszkali straszyc banem za czeste do nich pisanie :eek::mad::p

Ostatnio edytowane przez moderatora: 10 kwietnia 2018
  16. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Szanowny Graczu,

w pierwszej kolejności pragnę przypomnieć, że nie piszemy posta pod postem. Nawiązując do Twojego problemu, czy próbowałeś zresetwać Swoje łącze internetowe?

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

17. cross68

cross68 User

oczywiście ze tak ale już sie przyzwyczailem do braku czatu więc czekam jak sie event zakończy to wszystko dziwnym zbiegiem okoliczności powroci do normy bez mojego gmerania w ciasteczkach routerach i innych cudach wiankach

18. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Szanowny Graczu,

w takim przypadku zalecam kontakt z Pomocą Techniczną. Opisz dokładnie swój problem w tickecie i zastosuj się do wskazówek otrzymanych w odpowiedzi.

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

19. cross68

cross68 User

od razu to zrobiłem jak tylko mi czat nie działal to samo mi napisali co Ty magiczne sztuczki nie pomagaja wina nie leżu u mnie

wow i stało sie to co pisalem wcześniej koniec eventu i czat powrócił yupi i tak : nie czysciłem ciasteczek nie atualizowałem flascha pamieci podręcznej w przegladarce nie ruszałem po porostu nic nie robiłem i czat powrócił więc pisanie o ciasteczkach i innych bajkach ze strony tzw pomocy technicznej i szukanie winy u gracza nie sprawdziło sie szkoda ze bp i ekipa nie potrafi przyznac sie do tego ze cos popsuli bylo by miło z waszej strony choc raz przeczytac ok sznowny graczy wina lezy u nas prosze nie gmerac w kompie itp :)

Ostatnio edytowane przez moderatora: 16 kwietnia 2018
  20. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Szanowny Graczu,

Pragnę przypomnieć Tobie, że nie jesteśmy pracownikami firmy BigPoint tylko graczami tak samo jak Ty. Zawsze postępujemy według zaleceń centrali. Tak samo było w tym przypadku. Jeśli problem leży po stronie gry to zawsze kierujemy sprawę tam gdzie powinniśmy. Czynności, które wymieniliśmy pomagają w rozwiązaniu problemu. Jeśli wina leży po stronie gry zawsze zalecamy kontakt z PT. Nie jesteśmy w stanie od razu stwierdzić czy problem leży po stronie gry czy gracza. Pragnę również przypomnieć, że nie piszemy posta pod postem tylko używamy opcji edytuj. Na koniec pozwolę sobie założyć kłódeczkę na temat skoro problem z czatem został rozwiązany.

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.