Brak kultury i wychowania

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika .Aerlo., 2 lutego 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. .Aerlo.

.Aerlo. User

Jak w temacie . Czy u was też zdarzają się gracze którzy zachowują się jak małe dzieci ? Mówię o serwie pl1 firma vru gdzie takie zachowanie jest nagminne głównie zachowują się tak gracze z topowych klanów.Denerwuje to bardzo bo tak nie dość że ma mocny statek to jeszcze uważa że jemu wszystko i że tylko on się liczy. takie zachowanie coraz bardziej denerwuje

2. pajak117

pajak117 User

no tak jest, szczegolnie jak sie bosa kryche bije to cie taki z bialki pojedzie jak juz jest na wykonczeniu... ale mam na to sposob. lece w ktorys gorny rog na 3-7 i nikt nie przeszkadza :p

3. Oympic

Oympic User

Każdy zachowuje się tak jak mu się podoba, nie ma nigdzie napisane jak trzeba grać :)

4. W tej grze nie ma jakichkolwiek norm "społecznych" :) jedyne co ludzi powstrzymuje przed atakowaniem wielu graczy to, że mogą dostać lanie :D Jeśli ktoś ma SFE ewentualnie UFE i nie ma co robić to będzie latał i irytował słabszych graczy.

5. MOD_Sabio

MOD_Sabio Guest

Co to UFE?

Pozdrawiam
    MOD_Sabio

6. MOD_Sabio

MOD_Sabio Guest

Czyli to to samo co SFE, jeśli nie to prosil bym o link do SFE.

Pozdrawiam
    MOD_Sabio

7. tls01

tls01 User

Dokładnie nie pamiętam, ale jeszcze przed moją przerwą w DO, po wprowadzeniu LF-4, to właśnie statki, które były wypełnione tylko LF-4 były nazywane SFE. Do tego zaszczytnego tytułu potrzebny chyba był jeszcze Apis i Havocki.
    UFE (co oznaczało wtedy Uber Full Elite) pojawiło się po wprowadzeniu ulepszeń i "niebieskich dronów".

Jak już pisałem, nie pamiętam dokładnie jak o było, jeżeli jestem w błędzie, to wyprowadźcie mnie z niego.

8. MOD_Sabio

MOD_Sabio Guest

Czyli bez kompletu lf4 klasyfikuje sie pomiędzy starą a super FE?

Pozdrawiam
    MOD_Sabio

9. tls01

tls01 User

Tak mi się wydaje. Termin SFE pojawił się chyba jeszcze przed wprowadzeniem nowych statków, więc to by się zgadzało - full LF-4, Apis, Zeus (chociaż, czy on nie pojawił się po nowych statkach?) i designy Havoc. Do tego boostery i inne oczywiste pierdoły, ale tego nie biorę pod uwagę.

10. Bardzo dużo osób nie ma grama kultury w tej grze, ba nawet poprawnej polszczyzny nie znają. Ale cóż zrobić ?

11. MOD_Drizzt

MOD_Drizzt User

Jeśli chodzi o SFE to ten skrót był używany już po wprowadzeniu profilu pilota, jak ktoś miał stare FE to był FE, a jak miał jeszcze do tego dobrze rozbudowany profil to mówili, że jest SFE ;). Potem wprowadzili PETa, profi-designy, lf4, apisa, zeusa itp. No i się to chyba zmieniło, a co do nowych statków to pojawiły się później :p

Pozdrawiam
    MOD_Drizzt

12. Taki brak kultury występuje na Global America 4 na polskim czacie :D

13. brak kultury zawsze był jest i będzie wszędzie nie zależnie jaki to serwer ... wystarczy iść ulicą i posłuchać ludzi ...

_**M*A*T*I**_ lubi to.
  14. Hejtar

Hejtar User

Porównuje sobie dwie gry. Dark Orbit z popularną grą komputerową *coś*. W tej drugiej grze gracze są bardzo kulturalni, np. Często widzę na czacie tej gry wiadomości typu: "Powodzenia", "Miłej zabawy". I powiedzcie mi czy w Dark Orbit coś takiego nie jest możliwe? Irytuje mnie także nagminne siedzenie na bazie, na 1-3. Jak tylko wylecę poza Strefe Ochronną od razu jestem niszczony co nie pozwala mi grać. I po sytuacjach które zaobserwowałem wiem że nie jestem wyjątkiem.

2.6. Reklamy

Reklamy na forum są zabronione, np. reklamy innych gier, for, itp.

Kara:
    51 pkt

Pozdrawiam
    MOD_Myśliciel

Ostatnio edytowane przez moderatora: 2 marca 2014
  15. a po co komu do tego UFE cpu amunicyjny 150% skoro kazdy z weteranow ma miliony bialki heh szkoda miejsca na statku na ten badziew dla poczatkujacych zbieraczy boxow:p

16. Witam.
    Tak czy tak amunicja UCB-100 nie wlicza się w skład amunicji na statku. A komentarz nijak ma się do tematu.

Pozdrawiam
    MOD_Czarodziejka

17. Na PL1, takich graczy jeszcze temperują, jednak jest ich coraz więcej.

Pozdrawiam
    MOD_Skipper0pl

18. Ahm3dzik

Ahm3dzik User

Ale skoro rozmowa jest o denerwujących nas graczach.. Kazdy ma zly dzien zdenerwuje sie i powie slowo za duzo.. ale jak widze.. ze odrazu z wszystkich sie robia takie konfidenty i jedna wielka nagonka.. Na czacie czuje sie jak w podstawowce 1 klasie o_O PROSZE CM'A! A ON UZYL BRZYDKIE SLOWO! Tak sie zachowuje dorosly czlowiek? Moj kraj taki piekny -_- Przyznam sie ze dostalem bana bo uzylem slowa "frajerze" ale ile razy mi ktos na szept cos napisal typu idiota,kretyn i jakos to po mnie splynelo.. :|

19. S*Y*Z*Y*F

S*Y*Z*Y*F User

mnie osobiście wkurzają 3 typy ludzi. wiem, że trochę uczepliwe, ale dla mnie piekielne jak diabli.
    miejsce 3. - osobniki powtarzające wciąż to samo pytanie. zupełnie jakby nie widzieli 10 odpowiedzi na nie. finalnie obrażają się, że nikt im pomóc nie chce i zaczynają wyzywać CM-ów i graczy takimi słowami, jakich nie widziałem jeszcze na oczy.

miejsce 2. - oszołomy z nickami obrażającymi poszczególne osoby (najczęściej CM-a) lub jakąś grupę graczy, klan, lub nawet całą firmę. mało tego, poza nickiem, brakiem kultury i znajomości zasad ortografii, zakładają nowe konta po tym jak dostają bana, by kontynuować robienie sobie wstydu i szerzenie niesmaku.

miejsce 1. - dla mnie szczególnie wkurzające osobniki, bo tego nienawidzę i mi żyłka chodzi jak to widzę. mianowicie zaczynanie swej myśli (jakiejkolwiek) od słowa "ej". no kurde... ani dzień dobry, ani witam, ani pocałuj w ... (wstaw brakujące słowo). przykłady: ej cm kiedy mhh, ej co to jest res-b01, ej jak sie szczela (pisownia oryginalna). pomijam fakt braku używania znaków zapytania. mogę tu wymieniać w nieskończoność.

WYRÓŻNIENIE: na wyróżnienie zasługują szczególne przypadki, czyli połączenie wszystkich trzech przeze mnie wymienionych typów. na nieszczęście pojawiają sie stosunkowo często :/

podsumowując: przed rozpoczęciem gry należy skonsultować się z psychologiem, lub psychiatrą, oraz przejść test na znajomość ortografii i podstaw kultury, gdyż każdy niestosujący się do tego gracz jest zagrożeniem dla zdrowia psychicznego innych osób.
    pozdrawiam

p.s. ale mi monolog wyszedł :)

Ostatnie edytowanie: 23 kwietnia 2014
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.