Blad Brak możliwości sterowania paskiem z klawiatury.

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika TERESA_ORLOWSKY³™®, 3 lipca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Od dnia dzisiejszego (bez określonej przyczyny) co nieokreślony czas wyłącza się sterowanie klawiszami szybkiego wyboru. Wczoraj tego błędu nie było. Sprawdziłem czy nie jest to problem klawiatury (uszkodzona, gubi komunikację z komputerem). Żadna z tych usterek nie występuje. Sprawdziłem (kilka sekund pózniej) po wystąpieniu zblokowania klawiatury na mapie czy ten bład wystepuje w programie textowym. Błąd sie nie pojawia co pozwala domniemywac że problem pojawił się po stronie klienta. Dane techniczne: Win Vista. Przekglądarka Maxthon. Klawiatura (nawet sprawna) wszystko mozliwe aktualizowane na bieżąco automatycznie (proszę nie sugerowac że cos mam zaktualizować. Potrafię zadbac o komputer.) Z związku z powyzszm proszę o ewentualnie sprawdzenie błędu (ew. usuniecie) lub instrukcje co mam zrobic żeby dało sie sterować wszelkimi zmianami na mapie z klawiatury.

2. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Szanowny graczu jeśli masz kursor na czacie to automatycznie przekierowywuje klawisze na czat. Sprawdz czy przypadkiem nie masz coś napsianego na czacie. Jeśli problem nie będzie ustepował proponuje napisać do pomocy technicznej ;)

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

3. Szanowny Modzie. Nie używam chatu w czasie gry. A jeśli nawet tylko wtedy gdy latam w grupie co dzisaj miejsca nie miało w czasie wystąpienia błędu.

Ponadto (aby nie siać paniki) sprawdziłem wszelkie możliwości wystąpienia błędu po stronie hardware'u i jestem mocno przekonany że błąd wystapił przy ew. kombinacjach po stronie technicznej gry. :)

Odpozdrawiam.

4. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Nawet jeśli nie korzystasz z czatu a masz go włączonego w ustawieniach to czasami sie zdaża, że klawisze szybkiego wyboru przechodzą na czat . Sam czasami mam z tym problem wiec wiem co mówię . ;)

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

5. OK. Aczkolwiek bład wystepuje od dzisiaj jednakże "galopuję" wyłaczyć czat ponieważ jego obecność zbędną mi pozostaje. ;) :):):)

6. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Jeśli po wyłączeniu czatu w ustawieniach problem będzie sie pojawiał będziesz musiał napsiac do pomocy technicznej ;)

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

7. Nie omieszkam Istot Wyższego Rzędu pofatygować. Na tą chwile skorzystałem z rady Sz. Moda i wyłączyłem czat nie sprawdzając czy błąd się powtórzy. Ale z całą pewnością sprawdzę jutro (reset servera) i ewentualnie dam znac jak wygląda sytuacja.

Odpozdrawiam.

Wyłaczenie czatu lub restart servera na chwile obecną usunał problem sterowania. Chwilowo można zamknąć. W przypadku nawrotu błedu poporszę ponownie o otwarcie.

(Chwilowo) do zamknięcia i dzięki za poradę.

Tym razem ostrzeżenie ale pamiętaj, że nie piszemy posta pod postem ;)

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

Ostatnio edytowane przez moderatora: 4 lipca 2015
    -RΛGΛT-PL- lubi to.
  8. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Zamykam na prośbę autora ;)

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.