Bug na aukcji

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika ireneusz12322, 27 listopada 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Witam otóż dziś zakupiłem przedmiot na aukcji Moduł maskowania zabrało mi kredyty lecz przedmiotu nie ma a jest wiadomość że przedmiot zakupiłem. Czy mógłbym go dostać?

2. Alfa.Star

Alfa.Star User

pisz do pomocy technicznej tu na forum poza relogie i sprawdzeniem hangaru nikt ci nic nie poradzi :)

3. Otwórz dzienniczek i sama zobacz ile kredytów Ci pobrało i na co. Równie dobrze sprawdź zakładkę aukcje, a tak historię i godzinę licytacji, by sprawdzić, czy czasem nie był to jakiś błąd (może niewidka została doliczona, a był jakiś problem z jej pokazaniem w hangarze jak i odwrotnie brak niewidki i pobraną kredyty). W razie jakiś ''braków'' pisz do supportu.

Pozdrawiam,
    MOD_SZYBKACOBRA

4. Jeżeli chodzi Tobie o moduł maskujący za 500 uri, to nie będziesz go miał w hangarze. Maskuje Ciebie od razu, a każdy atak znosi niewidkę.

5. Raczej nie chodzi o niewidką za uridium, ponieważ gracz wspomniał o stracie kredytów za licytacje niewidki przez zakładkę aukcje.
    Pozdrawiam serdecznie,
    MOD_SZYBKACOBRA

6. Jesteś SzybkaCobra, więc szybkie uzupełnienie wiedzy nastąpi. :D

Istnieją trzy formy/rodzaje/sposoby/przedmioty, dzięki którym możemy posiąść moduły maskujące: CPU maskujące XL (zawiera ich 50), CPU maskujące (zawiera ich 10) oraz Moduł maskujący typ A (zawiera tylko jedno i dostajemy je od razu na statek po kupieniu/wylicytowaniu). - WERSJA OPISOWA Z AUKCJI

Analogicznie - WERSJA OPISOWA ZE SKLEPU - tyle że z bardziej szczegółowymi nazwami "kodowymi": CLO4K-XL-CPU, CLO4K-CPU, CLO4K-MOD.

Wszystkie one są dostępne zarówno za uridium (sklep) jak i za kredyty (aukcja), więc trop użytkownika Marsjaninek może być właściwy.
    A już na pewno jest słuszny, biorąc pod uwagę że autor tematu swoje konto w tej grze posiada raptem od środy, co sugeruje brak wiedzy prawie we wszystkim.

7. Do znudzenia cały czas cytuje pierwszy post w temacie:
    Sugeruje pogrubiony cytat, że wiadomość doszła za wygranie licytacji w aukcji Modułu maskowania typu A (pojedynczego). To co napisałeś to Twoja racja - zgadza się - ale umieszczona informacja twierdzi, że to była aukcja za kredyty, a nie za uridium (sklep). Wiadomość dochodzi wyłącznie po przegranej lub wygranej aukcji, więc jedyną możliwością jest aukcja. A czy gracz jest nowy, czy też nie to raczej słowo typu ''wiadomość'' rzuca się prosto w oczy :) Tak, rozumiem Twój tok myślenia, ale czasem trzeba przeczytać wszystko dokładnie, przeanalizować i jeszcze raz pomyśleć, aby coś napisać.

Pozdrawiam,
    MOD_SZYBKACOBRA

Ostatnio edytowane przez moderatora: 29 listopada 2015
  8. Alfa.Star

Alfa.Star User

pytanie do autora ktory modol maskujacy zakupil?

9. Gdybym nie czytał dokładnie, nie myślał i nie analizował, to bym się w ogóle tutaj nie wypowiadał.

(Zauważam że chyba powoli zaczyna Ci się udzielać syndrom członka ekipy, jak ja to nazywam.)

Zgadzam się że pogrubiony cytat bardziej sugeruje to o czym ty piszesz, ale i to co ja napisałem wyżej może okazać się jednak prawdą.

Nie bez kozery poruszyłem kwestię tego, że gracz jest nowy. Takie osoby często mylą pojęcia i/lub niewłaściwie używają niektórych zamiennie. Dlatego słowo wiadomość może oznaczać dla niego także wpis w dzienniku.

Ale dopóki założyciel tematu nie odpowie nam wreszcie na co postawił kredyty, będziemy dywagować w tym temacie do nowego roku.

P.S.

Ostatnie edytowanie: 29 listopada 2015
  10. Kosmitek

Kosmitek User

Na 99% kupił moduł, bo przecież tak się nazywa na aukcji:
    Moduł maskujący typ A

Pozostałe są jako CPU maskujące, A wiadomośc dostał na skrzynkę odbiorczą.

11. Alfa.Star

Alfa.Star User

jesli kupil modul maskujacy typu A (1 niewidka) to od razu mu statek zrobil sie niewidzialny. moze strzelil do kogos nie widzac/wiedzac ze jest na niewidce i niewidka stracila swoje wlasciwosci. tez tak mialem kiedys ze tak zmarnowalem jedna niewidke typu a ale sie sam domyslilem tego :D tzn chyba w dzienniku powinien miec ze jego statek zostal zamaskowany czy cos (chyba)

12. Kosmitek

Kosmitek User

W dzienniczku będzie:
    [​IMG]Aukcja wygrana: Moduł maskujący typ A

13. Gdy się strzeli do dziennika trafi wpis o treści "Atakując deaktywowałeś swoje maskowanie. (22)".

Na odwrót (kiedy się zamaskujemy) nie ma wpisu.

14. Alfa.Star

Alfa.Star User

mogl nie zauwazyc szkoda ze sie nie wypowiada :d

15. Zauważyłem że od czasu do czasu na forum pojawia się ktoś mający problemy takiego typu jak tutaj, zakłada wątek, a później milczy przez dłuższy czas zjawiając się po kilku dniach z odpowiedzią lub prośbą o zamknięcie tematu.

Obstawiam, że tym razem też tak będzie.

16. Alfa.Star

Alfa.Star User

jeszcze trzeba pamietac ze sie jakis temat zalozylo :p niektorzy nawet o zamkniecie nie poprosza ;)

17. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Zamykam z braku aktywności.

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.