Co kupić za XYZ uridium? - pisz tutaj

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Czempion

Czempion User

Opłaca, w końcu prędzej czy później i tak pewnie to kupisz ;)

2. Witam
    Golec - all dresy z handlu do golca zwykle
    6 lf4 - 1 lvl
    8 iris - 1 lvl
    Apis 15 czesci, zeus 0 czesci
    0 hal na statki
    23 pp - cybernatyka II
    STARE FE czylii 31 lf3 i 16 bo2
    Formacja - ROMB
    Pet- 14 lvl zbieracz surek 3, kamyk 3
    Zrobione Wrota - Alfa, Beta, Gamma, Kappa, nie wiem ile z nich bede miał uri a wiec w co inwestowac w nich ?
    ( wasze propozycje, z góry dziekuje za pomoc )

3. za wrota będziesz miał około 180k urki, polecam zakupic klucze i zbierac jak będzie event na zeusa lub zakupic formację np serce lub cma, polecam też zastanowic sie nad robieniem zet bo najbardziej pomoga w rozwinięciu konta

4. A za 180 k urki podczas eventu ile ok, bym uzbierał częsci do zeusa ? + jak mam 15 czesci Apis to ile jeszcze do niego ?

5. kaka0wy_

kaka0wy_ User

Witam pilotów

Moje wyposażenie :

Leonov (mam też goliatha który czeka aż wbije 12lev)
    1 irys reszta flax
    6 lf3
    3 bo2
    5 napędów (tych najlepszych)
    wszystkie potrzebne dodatki.

Do wydania mam 450k uridium.
    - na pewno nie chce ich wydać na napędy ( bez problemu kupie sobie resztę za kredyty )
    - myślałem nad tym by dokupić sobie 2 irysy i kilka lf3 / bo2 + ewentualnie pet by powoli go expić do 8lev i kupić na niego zbieranie surki.

Ogólnie chcę jak najszybciej zacząć robić wrota ( będę zbierał palladium )
    - Macie jeszcze jakieś inne pomysły co do wykorzystania moich uri ? ( pamiętajcie że zależy mi na tym by jak najszybciej zacząć robić wrota )

6. Dokup 2 irysy a resztę irysów za kredyty następnie trochę uridium wydaj w CDD oraz np: w LF-3.

Pozdrawiam
    MOD_Skipper0pl

7. kaka0wy_

kaka0wy_ User

a gdzie dokładnie mógłbym wrzucić te CDD ? (nie chcę nic pod pvp) tylko alienki

8. Witam.
    Co się bardziej opłaca robic.
    1. Aegis + Elitka do aegisa + Serce + full havo
    lub
    2. Aegis + Elitka do aegisa + Serce + full hercules
    lub
    3. Venom lub Dimisher pod Atak + Serce + full havo
    ??

9. nr 2 choc "łatwiej" będzie zrobic nr 1, a 3 to wystarczy golec z designem za kredki + serce + havo:)

10. Siema siema.

Do gry wróciłem po ok. rocznej przerwie. Mam teraz dzienne dochody w granicach 7-9k uri + kilka kk kredek (w zależności od tego ile puszczę transportów ze skylabu). Nie mam jeszcze klanu, ale postaram się jak najszybciej coś z tym zrobić. Póki co:

-14lv
    -Vega
    -Designy Adept, Avenger, Revenge (odpowiednio +10% PD, +10% Shd, +5% Dmg)
    -Pet - w sumie świeżutki, 2lv, 146k PD do następnego i 30k paliwa
    -Zbieracz 1, Kamyk 1
    -6... flaxów ;D

-5 LF3, reszta LF2
    -HLS 2
    -8 osłon B01, reszta A03
    -tylko napędy +10
    -REP 4
    -Slot CPU 4
    -Auto rakiety, auto wyrzutnia, turbo rakiety, ulepszone cpu skokowe, auto naprawa, kompresja ładowni

-pp w:
    *opt. poszycia I x2
    *logistyka x1
    *tech. osłony x2
    *cybernetyka I x1

Skylabu chyba nie ma potrzeby opisywać. Jest wystarczająco rozbudowany bym mógł sobie wysłać prawie pełną ładownię złotka + uzupełnić sepromem na osłony, lasery i rakiety

A moje pytanie brzmi następująco - w co powinienem inwestować w pierwszej kolejności? Myślałem nad znalezieniem klanu, który by wspomógł mnie w licytowaniu irysów, laserów, osłon, a za uridium nakupowałbym CDD. Nie wiem jednak, czy jest to optymalny wariant.

Pozdrawiam
    Pogromca ;D

PS jak zmienić nick?

11. Goro^^

Goro^^ User

CDD to zawsze dobry pomysł :)
    Co do kredek to jeśli grałeś na PL3, to przed lf-3 polecam zająć się irysami. Ja w odpowiednich porach licytowałem je w granicach 20-30kk kredek. Uzupełnić napędy jeśli nie masz fullspeeda (nie napisałeś) i powoli licytować lf3 i BO2. Nie polecam kupować ich za uri, szkoda marnować uri na coś co można kupić za kredki ( twoja decyzja)

12. Pirat257

Pirat257 User

Cześć Wam.

Mam do wydania ~260k uridium i nie wiem na co wydać.

Posiadam:
    -Golca (w tym wszystkie możliwe z handlu desingy)
    -4 flaxy, 4 irysy
    -18 lf3
    -15 bo2
    -PET'a a do niego tylko zbieracza III
    -Wszystkie potrzebne dodatki
    -6 pp

13. Blady™

Blady™ User

LF3 CDD IRYSY

14. zainwestuj w
    może tak ccd i formacja dronów i mechanizm handlowy

kamilmiczko lubi to.
  15. KartoN1

KartoN1 User

Cześć posiadam 26 lf3 4 irki 4 flaxy 16 b02 golec wszystkie designy z handlu(osłona atak poważka exp) formacje dronów te za kredyty dwie(strzała i zółw) 6 rozdanych pp:
    -optymalizacja poszycia I(max)
    -mechatronika(1 pkt)
    -technologia osłony(3/5 pkt)
    nazbierałem 37k urki i nie wiem na co mam je wydać nie mam peta a osłonki, irki i lf3 do max wyposażenia wylicytuje na aukcjach

Ostatnie edytowanie: 2 grudnia 2014
  16. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

w takim razie masz dwie opcje:
    1. dozbierasz kupujesz peta
    2. uri wydajesz na cdd

rób jak chcesz, ale mysłę, że przyda ci się pet z mechanizmem handlowym III (poziomy II i I są beznadziejne, więc ich nie kupuj)

17. KartoN1

KartoN1 User

czyli odrazu kupić III poziom handlu na peta, a pet będzie brał paliwo jak będzie pomagał mi bić alienki?

18. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

najpierw kup peta, potem wbij mu 8lvl a potem kup mechanizm handlowy III. pet za każdym levelem zabiera coraz więcej paliwa

19. 1. Aegis
    2. Golec (Venom, Solace (mozliwosc dokupienia kolejnego designu za 250k)
    3. Spearhead
    4. 25pp, stara FE, 3 havoki ( formacja ćmy, rombu).
    5. 75k

Jak myślicie... Zbierać do 100k na serce, czy kupić za to 75k cdd do 26pp?

20. kolejnego designu nie kupuj i cdd tez raczej nie bo w koncu dozbierasz brakujace cdd chocby klikajac we wrtota więc serducho jest calkiem spoko rozwiazaniem:)