Co kupić za XYZ uridium? - pisz tutaj

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. PsZemO.o

PsZemO.o User

ulepszaj irki
    rob zety zeby wpadaly klucze i cdd
    czekaj na ewent zeusa i zbieraj na apisa i zeusa odrau przy szczesciu wpadnie jeszcze lf4
    konfy dronow na poczatek proponuje cma+serce potem rab jak bedziesz czuł potrzebe do alienow

2. Nugattu_08

Nugattu_08 User

Formacja szkoleniowa, PP, ew. pet i zbieracz 3. Surgeon poki co nie jest ci potrzebny :p

3. obemaniak

obemaniak User

Mam starą FE, 8 irisów. 1 lf4. 16PP. mam na tą chwile 40k uri, i 130~kk kredek, zbieram za kredki na aegisa . Co do uri. myślę nad kupnem PETa którego nie mam. nie mam też żadnej formacji a zastanawiam się na d romb., lub ćma. bije po 4,5k-5k bez pokrętki.
    mo,że dobrą sprawą byłoby już zaczęcie ulepszanie dronów na evencie. ??

dzięki za odpowiedzi i pomoc

Pozdrawiam ! Ober

4. Nugattu_08

Nugattu_08 User

Ulepszanie dronow zostaw sobie na potem. Skoro nie masz zadnej formacji to kup romb lub szkoleniowa ;) Cma przydaje sie glownie do wrot. Dlatego cme zostaw poki co w spokoju :p

obemaniak lubi to.
  5. MasterNiku

MasterNiku User

@up Jesteś niepoważny?
    Po co ci design?
    Teraz kup sobie peta i potrzebne do niego mechanizmy i z palladium rob zety.
    Suregon ci jest zbedny teraz, formacja no chyba że romb to możesz kupić ale ćma do wrót też by ci sie przydala, aegisa wylicytujesz za kretki

6. Nugattu_08

Nugattu_08 User

Ty do mnie mowisz?

7. SPEJSON

SPEJSON User

Siemka!
    Mam 3 lf-3, 2Bo2, 6 g3n-7900, 8 lvl. Latam nostromo, zamierzam:
    1)Dokupić napędy żeby na vengeance mieć full speed
    2)Wylicytować leonka i vege, dokupić 2 hale, 4flaksy, formacje strzały i wylicytować jakieś dodatki(te najpotrzebniejsze)
    3)Zbierać boxy i dokupic 17 lf-3, 8Bo2, romb, aegisa, 2/3 irki
    4)Macie jakieś inne pomysły?

8. Nugattu_08

Nugattu_08 User

Jak ogarniesz drony to formacje ROMB lub SZKOLENIOWA, choc na poczatek romb jet dobry :p, zeby bic alieny ze spokojem to wylicytuj Goliatha :) ma wiecej HP niz vega, a mimo wszystko dzisiaj ciezko jest uciec.
    LF-3 tez licytuj na handlu, tak samo BO-2. Na aegisa to bedziesz dlugo zbierac :) Irki tez na handlu.

9. Guras0

Guras0 User

Witam
    Do wydania mam 70k uri
    Latam Golcem skórka Enfoncer
    Mam 11 LF3 1 LF4 reszta LF2
    9 BO2 6 GN7900 na drugiej konfie full GN7900 i 9 BO2 w dronach
    8 dronów irek
    Peta z mechami kamyk, zbieracz, handlowy na 3 lvlu
    Jedna formacja dronów za kredki mianowicie strzała
    6 PP wrzucone w górną belkę

Rozważam dwie opcje, kupić formacje serca, lub wydać na PP
    Jednak bardziej mnie interesuje formacja gdyż można ją tylko kupić za uri, natomiast CDD można wyciągnąć ze skrzynek, za codzienne logowanie, misje codzienne, wrota, itp. itd.

Chyba że ktoś ma lepszy pomysł na inwestycje?

10. Zumir

Zumir User

po co ci serce? albo pp? za całą urke kupuj lf3 aż będziesz ich miał 35,to samo z bo2

11. Guras0

Guras0 User

LF3 kupić idzie na aukcji, kwestia dwóch tygodni jak je uzupełnię, mam ich teraz mało bo pierw na irkach się skupiłem
    Formacja daje według mnie najlepsze plusy na grę bardziej defensywną, na ofensywę przyjdzie czas
    Moje rozumowanie jest takie że jeżeli coś jest dostępne za kredki to czemu miałbym płacić za to urką?

12. dezoooz

dezoooz User

Ok. U mnie wygląda to tak. Aktualnie mam 140k uridium. W przeciągu tygodnia strzelę sobie alfę, betę, gammę co da mi 157k uri.
    Sumując ~ 297k uri.
    Mam do kupna Zeusa (211k uridium). Zamierzam kupić rabat na tydzień. Kupię tego Zeusa i pociągnę Irysy z 9 na 11 lvl oraz apisa na 11lvl.
    Mam dobry plan czy warto zainwestować w coś innego?

Wyposażenie:
    5x lf-4 reszta lf-3
    B02 full
    26PP
    8x Irys (9lvl), Apis (1lvl) 1 havoc
    Goliath, Aegis, Spearhead, Vengeance (wszystko z najważniejszymi dresami)

Chciałbym już niedługo solować kubika karetką z x2 na sepromie, czy idę w dobrą drogą?

13. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Ja bym na Twoim miejscu ulepszył drony na 16 lvl zamiast kupować zeusa ;) Kontynuowałbym również robienie zet pod havoki, a klucze wydawałbym na złote skrzynie i wówczasz zbierałbyś kolejne cześci do drona i miałbyś go jeszcze taniej. ;) Rabat jest dobrym pomysłem, bo wyjdzie Ci to ulepszanie taniej ;)

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

14. Edward1357

Edward1357 User

Witam
    statek-goliath
    15lf3
    3 bo2
    13 g3n-7900
    7 flaxów
    1 irys
    5 pp
    30k uri do wydania

15. no hej ludzie pomagają to może ktoś sie wypowie 70k urki zeta na bazie nie mam czasu robic :) 4 dresiki czerwone 28 pp teraz laduje w bicie alienow 2lf4 reszta wiadomo lf3 i oslonki, nie wiem zbytnio w co zainwestowac ageis stoi i sie kurzy golcem mi sie lepiej bije. Co do formacji to nietoperek cma i serce wiec dalej nie kupuje bo zadnych ciekawych nie widze,drony na 11lv ulepszone mysle zeby zete robic ale szkoda urki troche zeby w kociolek to wrzucic co mysliscie? zeus 0 czesci a apis za 500tys urki tak ze jeszce daleko

16. Urka to na lf3. Przy twoim aktualnym wyposażeniu to jest najlepsze wyjście. Osłony licytuj, bo taniej wyjdzie. Napędy to samo do 15.

Daj seprom, pozbieraj jeszcze przez dwie godzinki boxy, a urkę wpakuj na zielonkę i na saba. Na ćmie pójdzie i tak szybko. A i używaj to dopiero od 5/6 fali... Skończy się ammo, co uzbierałeś przez dwie godzinki to dalej zbierasz na to i powoli wpadnie jak nie chcesz ''tracić czasu'' na takie rzeczy. I przy okazji trochę energii wpadnie na kolejną zetę. A PP to sam raczej wiesz jak zrobić, ulepszyć drony możesz za urkę lub PP... Jak wolisz :p

17. xX1Xx

xX1Xx User

Golec (designy z handlu po 100k uri + Venom i Diminisher )
    Vega (wszystkie z handlu)
    Spearhead (elite)
    full lf3 i bo2
    6 lf4
    24 pp
    8x irki + apis (na 12 lvl wszystkie)
    3x havoc
    Formacje - ćma
    Pet - 15lvl mechanizmy do zbierania boxów i surki lvl 3 + 1 prot. radarowy

posiadam obecnie 100k uri i 635 mln kredytów (wiem że temat dotyczy uri ale może coś związane z tym ;p)

18. -Deesh-

-Deesh- User

Witam.
    Golec, dresy z handlu, stara fulka, 8 irisów, 1 havok, 15 PP, brak ulepszeń, pet 9 lvl z mechami: handlowy 3, naprawczy 1, naprawczy combo 1, zbieracz surki 3, zbieracz 1, ochronny combo 1. Formacje serce ćma i X.

Do dyspozycji 150k urki (wciąż rośnie) i 640kk kredek.

19. Witam mam 30 lf4, drony ulepszone, full havoc, 6 herk, 32 PP, do wydania 800k uri (wciąż rosnie), zastanawiam się nad wydaniem w ulepszanie osłon, dokupić CDD, kupno surGeona. Odrazu mowie ze nie chce dawać we wrota bo nie zależy mi na herkach

20. -Suzuki98-

-Suzuki98- User

Witam mam straaaszny dylemat co dalej zrobić z urką :/
    Mam premke
    Vegę ,Spearhead + parę wolnych miejsc w hangarze
    8 irków
    Pet z zbieranie surowców i kamykiem
    9 bo2
    18 lf3
    3 lf4 (głupi ma zawsze szczęście xD)
    7PP
    Dodatki wszystkie
    Formacje wszystkie za kredki
    128k uri na stanie .
    Zastanawiam się czy nie kupić zniżkę -25% dozbierać uri do 175k i kupić Aegisa .
    Jeszcze jest taka opcja ,żeby też kupić tą zniżkę i pokupywać formacji (serce lub romb) i za resztę urki lf3 i bo2 i wylicytować golca i nim latać .