Co kupić za XYZ uridium? - pisz tutaj

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Spectrum, Sentinel, Vega w Lightningu
    8 irków + 38 części do Apisa (złożenie kosztuje 72k urki); Serce, ćma; 5 havo
    Full lf3 + 6 lf4; fullspeed; full bo2
    19pp w grube
    pet lvl 13; kamyk 3lvl; zbieracz surowców 3lvl
    0 ulepszeń
    Do wydania 75k i ciągle rośnie bo latam na ubery

Robie zety, ale czy naprawdę opłaca sie ładować w nie urke?
    Myslalem nad zrobieniem apisa. Wiadomo, ze korci zeby go jak najszybciej mieć :p

2. Apisa złóż dopiero jak koszt będzie wynosił najwięcej 30k a tak to skrzynie otwieraj na day zeus (wtedy leci mnóstwo części do apisa + zeusa)
    Poza tym dalej rób zety niekoniecznie za urke jest też palka:p

3. Czyli rozumiem, że całą urkę ładować w klucze jak będą zeusy? :p

4. Tak ale jak nie ma zniżki i ty nie masz rabatu to nie bedzie ci sie opłacać. Polecam kupić formacje szkoleniową:)

5. Hej wam.
    W co dalej inwestować?
    Aegis
    8 irek - 16 LVL
    Apis - 16LVL
    Wszystkie Formacje
    40 LF3
    12 LF4 - 16LVL
    FULL BO2 - 16 LVL
    5 Havoc / 2 Hercules
    Full Pet (wszystkie mechanizmy, odblokowane wszystkie sloty i pełno protokołów wszystko na 3 LVL)
    Skylab max
    48PP
    170 zielonych kluczy

Do wydania 200 000 uridium. W co to ładować? Moja gra opiera się teraz głównie na zbieraniu Palladium i składaniu zetek. Więc w co mam inwestować?

6. Z tego co widzę wyposażenie masz już niczego sobie ;)
    Na twoim miejscu skupił bym się na robieniu Zet -> zety na 2x nagrodach -> szansa na havoc'a, + 50 kluczy które dawaj na event z Zeusem, bo jak dobrze patrzę jeszcze go nie masz.
    Na drugim miejscu (po uzbieraniu kompletu havoc'ów) Kappy, też do kompletu, przy okazji może jakieś LF4 wpadnie, jak już złożysz zeusa, to możesz go sukcesywnie ulepszać a pozostałe klucze dawać na event "helix LF4". :)

7. Zazdro PP :D Zety i Kappy rób skrzynie zeus :D i po kappach i zetach polecam hadesy do full LF4 :)

8. Ghost_User

Ghost_User User

Epsilony też dobre na LF-4, bo na takim wyposażeniu bardzo łatwe, a laser wypada co trzeci - piąty Epsilon. Plus, już zbieraj CDD i surowce na ulepszanie tych LF-4, bo z tego co wiem to nie ma z nimi jakiś bugów w stylu "biją mniej gdy biją określony cel".

9. Ale hadesy wychodzą taniej :D 2 hadesy to mniej niż 1 epsilon :D

wrednafranca lubi to.
  10. Ghost_User

Ghost_User User

Też prawda, ale moim zdaniem Epsilon łatwiejszy.

11. Mnie osobiście Epsilony nużą a w Hadesie przynajmniej samemu się nie jest :D
    Myślę że poziom trudności jest równy bo w hadesie rozkłada się na paru graczy :)

wrednafranca lubi to.
  12. ViperΔ

ViperΔ User

Nie mogę się zdecydować co mam robić najpierw, ktoś pomoże? :)

Wszystkie statki
    Full lf4 (nie ulepszone, drony też nie)
    9 havo
    6 herków
    Apis
    30PP
    19 części do zeusa
    I tak, najpierw dobić do 10 havo i zrobić zeusa czy najpierw zrobić 10 herków i potem havo i zeus czy może ulepszać drony i potem coś?
    Pozdrawiam :)

13. Myślę że najpierw już skończ te Havo :D potem możesz zająć się Kappami w międzyczasie ulepszając drony (zależy czy wrota składasz za energię czy uridium jak za uri to ulepsz wszystko po komplecie herek) A później bym spróbował złożyć Zeusa a następnie ulepszał :)
    Pozdrawiam ;)

wrednafranca i ViperΔ lubią to.
  14. Design spectrum
    8 irków 4 havoci
    formacja szkoleniowa
    14 pp przydzielone

mam 50k urki w co to inwestować?
    chciałem lecieć w cybernetykę 2 i nw czy urke wkładać w cdd czyt zbierać dalej na pierścień co też sie przyda.

Proszę o szybką odpowiedz :p

Ostatnie edytowanie: 2 kwietnia 2017
  15. Ghost_User

Ghost_User User

Konfiguracja 1Konfiguracja 2
    Lasery na statku12 LF-3 ; 3 LF-2full LF-2
    Lasery na dronach0full LF-3
    Generatory na statku15 G3N-790010 G3N-7900 ; 5 SG3N-B02
    Generatory na dronach7 SG3N-B02, 3 Tarcza Fuzyjna 30
    Goliath-X
    Drony na 5 poziomie
    Brak ulepszeń
    Tylko designy wizualne
    Posiadam części na budowę Spectruma lub Venoma w Montowni. Którego zrobić?

16. ja by7m robil venoma posiadam oba i na alieny na bicie jest wyśmienity gorzej jak musisz uciekac do spectrum nie zastąpiony

17. Roberst

Roberst User

Hejo,
    Goliath (designy z handlu)

16 LF3 1lvl
    8 BO2 1lvl
    3 Irysy 1lvl
    Full Speed
    5flaxów 1lvl
    7PP (górny pasek)
    PET 2 lvl (mechanizm zbierania skrzynek)

Mam do wydania 92k uridium, dziennie zarabiam od 2-4k urki

wpadłem na pomysł kupienia kluczy i szukania w nich czesci do montowni (najbardziej pożądany byłby procesor hybrydowy) bo z niego łatwo zrobić Irysa. Co o tym sądzicie? Jakieś inne propozycje? dodam, że brakuje mi 6 czesci do alfy, ale nwm czy dam rade ją zrobić.. czekam na odpowiedzi ;)

18. Jufrymki

Jufrymki User

a) Zakup kluczy
    b) Na Twoim miejscu zakupiłbym mechanizm zbierania 3 dla PET'a, kupił podwajacz skrzynek bonusowych i wybrał się na mapy bitewne, w ciągu godziny aktywnego zbierania jesteś w stanie zdobyć około 15tys. uridium, czasem więcej.

Z ciekawości, na jakim serverze grasz?

19. Roberst

Roberst User

PL1 :D

20. SiLLaSiR

SiLLaSiR User

Hej
    Pewnie spora droga przede mną ale nie mam pomysłu od czego zacząć.
    19 speedów
    15 shieldów
    mechanizm zbierania 1 lvl i naprawy
    42 lf3
    podstawowe formy za kredyty
    goliath vega i leonov
    designy za kredyty z aukcji.
    4 iris
    3 flaxy
    nic nie ulepszone a dziś jest godzina taniej(chyba) więc może coś ulepszyć?

Mam trochę kredytów to będę kupował irisa. Tylko w co dalej iść?

Do wydania mam 88kk kredytów i 130k Uri.