Ogłoszenie Co powinno się zmienić w Dark Orbit?

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Aster, 11 sierpnia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Jeśli nie skorzystałeś z niej przez trzy lata i cały czas wisi, to marne szanse że kiedyś zniknie.

Z takim rabatem w Helisę ja na Twoim miejscu bym skorzystał.

2. ViperΔ

ViperΔ User

To jest mit, na moim przykładzie działa to całkiem inaczej który tam kiedyś napisałem który jest potwierdzony (przeze mnie :p)

3. 6 kont na 6 nie logowałem się ponad 3 miesiące na wszystkich 6 była oferta na premkę (nic nigdy nie było na nich kupowane)
    Konto kumpla który kiedyś coś kupił a nie grał ponad pół roku nie było premki. Czy to jakaś zależność :oops::oops::oops:

apophis2409 lubi to.
  4. ViperΔ

ViperΔ User

Tak jest, jak BP wie że kupisz bez przeceny to po co ci będą dawać? A jak ktoś nie chce wydać to dostanie przecene i wtedy raczej kupi bo co to za cena jak to pół kebsa jest :D

5. Cały kebs ;) :D W sumie pokrywało się bo na PL3 nie miałem oferty (kiedyś uri za sms) PL1 też nie miałem xD a na PL2 mam ofertę a nie dałem $$$ :p

apophis2409 lubi to.
  6. ViperΔ

ViperΔ User

Na innych serwerach mam ofertę premka za 2€ bo BP i tak wie że tam nic nie kupię a na PL1 gdzie gram to mi nie dadzą bo wiedzą że kupię

7. Ghost_User

Ghost_User User

BigPoint w pigułce. To się powinno zmienić.

8. ViperΔ

ViperΔ User

Tylko że nic BP nie zmienia na korzyść graczy :p
    Odpowiadam ponad po 2h bo serwery wywaliło akurat jak klikałem dodaj odpowiedź a tak to by było minutę po :rolleyes:

9. No tak jak napisałem im więcej $$$ wrzucisz tym prawdopodobieństwo oferty spada :p

apophis2409 lubi to.
  10. .Obelix.70

.Obelix.70 User

W większej grupie taka ilość też nie jest nieosiągalna, gorzej z tysiącami uberów, w sytuacji gdy są pojedyncze sztuki na całej mapie...

A przechodząc do głównego motywu tego wątku, czyli przyczyn zamierania tej gry, to, moim zdaniem, główną są wrota GG i nieustanne windowanie poziomu wyposażenia do osiągnięcia tylko za ich pomocą.
    O ile nie ma się stałego grona znajomych to ciężko jest zebrać grupę, bo większość siedzi we wrotach, zbiera na nie energię / palkę, albo samemu niej co atrakcyjniejsze alienki. Nagrody za misje są w większości śmieszne, więc po co się męczyć, szczerze mówiąc nudnym, ubijaniem setek, czy tysięcy alienów. Dla PD, czy tysiąca uri?
    Czyli jak ożywić mapy? Przenieść atrakcyjne nagrody z wrót do misji. Trudnych, nudnych misji, które trzeba robić długo i w kilka osób.

Poza tym zwiększyłbym (10x) kary za bicie swoich. W dodatku naliczałbym je proporcjonalnie już po zadaniu 10, 20, itd. % obrażeń. I by się skończyło przeganianie spod Cubików, itp.

A żeby pojawiło się więcej świeżych graczy to trzeba byłoby zablokować / zniechęcić do bicia słabszych. Czy to zakazując np. od 18 lvl wlotu na wrogą I galę, czy to zmniejszać nagrodę za ubicie w zależności od różnicy poziomu. Wtedy mocni gracze nie szliby na łatwiznę polując na Flaxy, tylko musieliby zaryzykować walkę z równymi sobie. Oczywiście wcześniej tamci musieliby wyleźć z tych nieszczęsnych wrót. :-D

@-***dzikus***- - Ja też od lat czekam na możliwość zakupu premki za SMSa, i nieodmiennie nie mogę się nadziwić, że takiej opcji nie ma w standardzie. Bo w efekcie... Od lat nie mam premki. :)

Ostatnie edytowanie: 1 grudnia 2017
  11. Aster

Aster User

Dawno tu nie zaglądałem. Widzę że temat dalej ma się nieźle. :)
    Ok więc misje powinny ulec zmianie. I to znacznej. Proponuję je zbalansować i dodać jakieś ciekawsze nagrody (klucze do skrzyń, amunicja RSB-75, więcej uridium czy ewentualnie jakiś design). No i dodać jakieś nowe, dla wyższych leveli (do 25).
    A powiedzcie mi, jakie eventy powinny się pojawiać w DO, aby zachęcić większą ilość graczy?

12. kris0211.

kris0211. User

Na pewno nie takie, w których wygrywają mieszańcy :)

Ghost_User lubi to.
  13. Aster

Aster User

No dobra, ale jakie w takim razie proponowałbyś zmiany? :)

14. Ankalagon

Ankalagon User

Więcej eventów z wrotami - ale żeby kluczyk do wrotek zdobyć jakaś misja fabularna niech temu towarzyszy, taka wieloetapowa.
    Lub Dać wrotka coś ala LoW dla pojedynczych graczy - hmm - Ale wówczas to już nikogo na mapie nie znajdziecie :)

15. Aster

Aster User

O! To byłoby ekstra! Hmmm... A może stworzymy wspólnie jakiś pomysł? :)

16. Ghost_User

Ghost_User User

I co dalej? Myślisz że to wprowadzą?

17. Aster

Aster User

Wątpię, ale można spróbować.

Dobra, mam pytanie. Jakie przedmioty powinny się znaleźć na aukcji? :)

18. gigamen

gigamen User

Mechanizmy albo chociaż protokoły

19. Aster

Aster User

Ok, a oprócz tego jeszcze coś? :)

20. Nic nie warte designy wyglądu (dawałbym w paczkach na aukcji tygodniowej paczkę ze wszystkimi dresami do danego statku)

apophis2409 i kris0211. lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.