Co teraz?

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika shadow731, 13 grudnia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. shadow731

shadow731 User

Witam

Mam takie pytanie, straciłem niedawno zeusa i teraz mam dylemat, czy ulepszać osłony na 16 lvl czy pakować kasę w zety żeby go odzyskać. Mam już havocki i herki i komplet LF 4.
    Co się bardziej opłaci?

Zapomniałem dodać że odpowiedzi jak ta poniżej nie są mile widziane

Ostatnie edytowanie: 13 grudnia 2017
  2. ViperΔ

ViperΔ User

Nie wiem jak można stracić zeusa... odzyskaj go bo 9 dronów brzydko wygląda ;)

3. MOD_Moth

MOD_Moth User

Postaraj się odzyskać zeusa ;) Powiedz mi, czy miałeś na statku CPU naprawiający drony?

Pozdrawiam,
    MOD_Moth

4. ViperΔ

ViperΔ User

Gdy CPU nie zadziała to można pisać do PT o zwrot?

5. MOD_Moth

MOD_Moth User

Jeśli w systemie jest informacja, że był CPU a nie zadziałał to tak.

Pozdrawiam,
    MOD_Moth

6. shadow731

shadow731 User

Nie ma o czym mówić, to był mój błąd, CPU się skończyło. Ale pytałem co bardziej mi się opłaci?

7. Jakiś czas temu na forumie była mowa, że ulepszone drony nie będą się już uszkadzać - plotka czy wycofali się z tego ?

8. Było to przedstawione jako jeden pomysłów wraz z np. zmianami umiejętności statków i łączeniem serwerów; co wejdzie w życie - zobaczymy prawdopodobnie na początku 2018 roku. Na chwilę obecną drony się niszczą.

Pozdrawiam,
    MOD_Mersenne

9. Ankalagon

Ankalagon User

To ja w tej kwestii mam również pytanie. Przy zniszczeniu przez aliena drony się również uszkadzać powinny? Pytam ponieważ się nie uszkadzają u mnie i nie wiem czy to jest błąd.

10. shadow731

shadow731 User

Wszystko fajnie ale czy ja dostanę w końcu jakąś sensowną odpowiedź? :)

11. Na Twoim miejscu absolutnym priorytetem dla mnie byłoby odzyskanie zeusa, a potem ulepszanie jego. Osłony ewentualnie później.

12. shadow731

shadow731 User

Jeszcze jakieś porady?

13. pl12356

pl12356 User

rob zety zeby odzyskac zeusa, tam masz dwa miejsca i wg mnie to sie bardziej oplaca

14. MOD_Moth

MOD_Moth User

Z tego co widzę każdy doradza Ci abyś robił Zety a z kluczy odzyskał Zeusa i ulepszył go na 16 lvl. Taka jest prawda. To są dwa sloty które bardzo pomagają.

Pozdrawiam,
    MOD_Moth

15. Tak naprawdę nic Ci się nie opłaci, bo doznałeś jednej ze znaczniejszych strat w tej grze i będziesz teraz musiał ponieść pewne koszty, aby Twoje konto wróciło do poprzedniego poziomu zaawansowania.

Moim zdaniem najpierw trzeba nadrobić ową stratę, a dopiero potem wziąć się za następne rzeczy.
    Dlatego ulepszenia osłon powinny poczekać. Odzyskaj wpierw Zeusa.
    A jeśli mamy to już rozpatrywać z perspektywy ekonomii, to najlepiej robić właśnie Zety. I to czywiście wtedy, gdy mamy dzień podwójnych nagród.

Jeśli robisz jakiekolwiek wrota i w nich padniesz (w tym eventowe), drony nie ulegają szkodom.
    Wyjątkiem jest też kosmiczna piłka, ale dotyczy to tylko mapy 4-4.

Na wszystkich innych mapach są naliczane - czy to zostaniesz zniszczony przez gracza, aliena czy promieniowanie.

16. shadow731

shadow731 User

No cóż, w takim razie robię zety, dziękuję i można zamknąć.

17. MOD_Moth

MOD_Moth User

Zamykam,

Pozdrawiam,
    MOD_Moth

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.