Crafty LF-4

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Adalon, 20 lutego 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Adalon

Adalon User

A więc dla niewtajemniczonych - za bardzo niedługo (prawdopodobnie po zakończeniu eventu "Mroźny dzień w piekle") zgodnie z informacjami podanymi w wątku (UNOFICIAL: DarkOrbit Reveald) na forum EN oraz na ostatnim oficjalnym Twitchu DarkOrbit ( https://www.twitch.tv/darkorbit ) wejdą do montowni 3 receptury na crafty do laserów LF-4 - kilka znanych faktów:
    - będą 3 rodzaje możliwych do uzyskanie LF-4
    1. z bonusem do PvP
    2. z bonusem do PvE
    3. z bonusem do HP
    - do craftu w montowni będzie potrzebne standardowe LF-4 (niestabilne LF-4 nie będzie mogło zostać poddane crafrowaniu) oraz nowy surowiec (zależnie od pożądanego wyniku) - surowce będą dostępne z misji dziennych, weekendowych oraz jako drop z alienów.
    - nie ma znaczenia na jakim poziomie ulepszenia będzie craftowane LF-4 - 1lvl jak i 16lvl da taki sam wynik
    - craft będzie miał bazowo 212dmg (czyli tyle co zwykłe LF-4 na 16lvl) + 2,4% dmg ( co daje w sumie 217 dmg) + w zależności od wersji:
    1. +5dmg przeciwko graczom
    2. +5dmg przeciwko alienom
    3. +0,5% punktów poszycia
    - crafty nie będą mogły zostać poddane ulepszeniom

Jak widać jeśli ktoś wydał jakąś urkę na lvl up LF-4 to teraz może się zastanowić na co mógł ją wydać zamiast tego :)

Co sądzicie o tych zmianach?

P.S. Pozdrawiam moda który usunął mój post z tego tematu https://board-pl.darkorbit.com//threads/lf-4-na-16.106980/#post-911441
    Może nie odpowiedziałem na pytanie autora - ile kosztuje lvlowanie LF-4 - bo została ta odpowiedź mu udzielona we wcześniejszych postach jednak na miejscu autora wolałbym się dowiedzieć, że nie ma najmniejszego sensu wydawanie obecnie urudium na wbijanie 16lvl laserom..

*ASLAN* lubi to.
  2. MOD_Mersenne

MOD_Mersenne Guest

Proponuję poczekać na jakiekolwiek oficjalne ogłoszenie; na Twitchu ogłaszane było wiele aktualizacji i pomysłów. Do gry weszły niektóre, część wejdzie w przyszłości, a z niektórych po drodze zrezygnowano. Tak więc apeluję o trochę cierpliwości.

Pozdrawiam,
    MOD_Mersenne

3. Alfa.Star

Alfa.Star User

do montowania potrzebne beda lf4, 3 nowe surowce (wrota, alieny, misje byc moze) oraz cdd. prawdopodobienstwo ze to wejdzie jest spore bo na twichu bylo wyraznie powiedziane ze wejdzie taki byl temat twicha ale warto poczekac. obecny ewent konczy sie z koncem lutego wiec mozliwe ze z poczatkiem marca bedzie to oficjalny event. pogramy zobaczymy. a ulepszone lf4 sie nie zmarnuja zawsze mozna je wrzucic na jakis statek no tartarusa i latac na polowanie na boty bez zbednego przekladania wypo

4. *ASLAN*

*ASLAN* User

Naprawdę tak było źle ? czy naprawdę kolejne rodzaje lf4 były tak potrzebne ??? pytam ?? naprawdę tak wam zależy by zrujnować tą gre ?? szczerze nie wyobrażam sobie gry od 1 marca gdzie hity bedą już naprawdę z kosmosu .... a wiadomo że gracze którzy nie mają grubych portfeli będą dziubać i dziubać by je uzbierać ale będą w tym już zniechęcać gracze którzy siana im nie żal i pochwili dodania lf4 nowcyh już je bedą je mieli MAM SUPER POMYSŁ DLA BIG POINTU dodajcie odrazu 5 NOWYCH DRONÓW 5 STATKÓW 4 RODZAJE OSŁON I BUG CO jeszcze no bo jak zniszczyć grę to do końca co się będziecie rozkładać na drobne ! I Życzę wam by jedynymi graczami za jakiś czas bylibyście TYLKO WY Z EKIPY BP i sami se w to grali ale z tymi pomysłami chyba właśnie do tego dziady prowadzicie dziękuje i pozdrawiam resztę graczy którzy jeszcze nerwy ze stali na to mają co tu sie odwala .

=Aspazja= lubi to.
  5. Adalon

Adalon User

Wiesz *ASLAN* crafty LF-4 to właśnie ukłon w stronę słabszych graczy - zamiast wydawać 2-3 mln urki na ulepszenia LF-4 do 16lvl po prostu wpuścisz w montownię LF-4 nieulepszoną i masz to samo, a surowce do craftów będą dostępne myślę dość powszechnie (przynajmniej na evencie wprowadzającym upgrade).

6. Alfa.Star

Alfa.Star User

Nowe lf4 wchodza jutro info fb darkorbit

Greetings Space Pilots!
    New specialized permanent LF-4 lasers will be available tomorrow to suit all of your attacking needs.
    Could this new technology be a sign of things to come...
    Which laser will you choose to craft first?

7. Ghost_User

Ghost_User User

A potem będą rzadsze niż gracze na mapie...

8. Jak mamy w linku do tematu o craftach LF-4 nie jest to do końca ukłon dla słabszych (cena) do starszych też bo na surki będzie trzeba się napracować a 400cdd też piechotą nie chodzi xd DMG 212 podstawy + 5% = to 222,6 to różnica jak dla mnie dosyć skromna zważywszy że okres skompletowania full laserków będzie dość długi no chyba że sprytni gracze znajdą sposoby na szybsze ich robienie :D Hy Hy

9. Adalon

Adalon User

Gdy pisałem te posty jeszcze nie było oficjalnego info oraz nawet nieoficjalnych ilości surowców potrzebnych do craftów.
    Nie zmienia to faktu że urkę zamiast na ulepszenia na 16lvl lepiej wydać na CDD lub energię do wrót do misji :)

10. Teraz patrząc zgadzam się :) lecz jest to więcej zabawy :D Ulepszenie tradycyjne kosztowało 70-100k uri zależy od zniżek rabatów i etc. Na jeden laser z bonusem wydamy sporo więcej (same 400cdd to 120k bez zniżek) :D tzn jakby się uparł to mógłby składać wrota za pall/enerży z boxów i piłki cdd z wrót i wgl, ale nie wiadomo czy kiedyś by człowiek skończył

11. jedynie zbierać uri czekać aż będzie zniżka na cdd i kupi rabacik za 8zł i kupoać hurtowo

12. Oj a po co juz ponad 8 tysięcy mam w zapasie :D

13. Nie każdy ma :/ Ja ciułam na ostatnie 6pp i wolno idzie :D

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.