Czy poradzę sobie z? - pisz tutaj

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Siema wszystkim, mam pytanie czy dałbym radę z alfą, moje wyposażenie to:
    9 lf3 reszta lf2
    2 oslony bo2 reszta bo1
    golec z designem enforcer
    full speed
    pet z kamikaze na 3lvl
    bije mniej wiecej 3000 z x1
    6 flaxów i 2 irki

2. Donatan

Donatan User

tak dasz rade,tym bardziej że masz kamyka

3. Kuba226PL

Kuba226PL User

Witam, pytanie na dziś to czy dam radę z alfą i betą

Goliath
    1 LF-4
    8 LF-3
    5 BO-2
    full speed
    7x flaks
    1x irek
    Wszystkie potrzebne dodatki

Konfa 1
    15 gen speeda
    biję po 1500-2000 (na sucho)
    130k osłony (seprom)

Konfa 2
    biję 2200-2800
    5 gen speeda do orbitek
    120k osłony

alfa 25/34
    beta 26/48 Do czasu kiedy już złożę wrota dam radę kupić eq za ok. 60k uri teraz pytanie czy lf3 , bo-3 , mieszać czy irka z laserami czy też irka z osłonami ?

4. MOD_Sabio

MOD_Sabio Guest

W alfe możesz skakać ludzie ze słabszym wyposażeniem dają rade, zanim złożysz bete pewnie zdążysz nieco ulepszyć konto i znią też dasz rade.
    Jak zrobisz alfe kup irka, drugiego jeszcze sie oplaca kupić, kolejne licytuj na aukcji. Uridium najlepiej inwestować w PP, a lasery i oslony na aukcji zdobywać.

Pozdrawiam
    MOD_Sabio

5. UweBoll

UweBoll User

Witam,potrzebuję odpowiedzi na pytanie,w jakie wrota spokojnie mogę wykonać skok,przy możliwie jak największym prawdopodobieństwie tego,że nie zostanę zestrzelony,podczas którejś z kolejnych fal alienów.
    Na dzień dzisiejszy mój wehikuł i jego wyposażenie wygląda tak:
    Goliath-Enforcer
    27 lf3(4 flaxy,4 irysy),żadnych osłon,15 najlepszych generatorów prędkości.
    Pomocne dodatki: automatyczna naprawa w locie,automatyczny wystrzał rakiet
    Nie posiadam peta.
    Przydzielone 4 PP
    Zawsze staram się orbitować,zamiast przyjmować obrażenia na poszycie.
    Proszę o odpowiedź i Pozdrawiam.

6. MOD_Sabio

MOD_Sabio Guest

Bez osłon to ja bym żadnych wrót nie robił. A jak będziesz mial z 10 bo2 to alfe spokojnie zrobisz i lambde zete też dalbyś rade.

Pozdrawiam
    MOD_Sabio

7. UweBoll

UweBoll User

Dziękuję za udzielone wskazówki,z pewnością je wykorzystam
    Powiedz mi jeszcze czy te 10 osłon mam włożyć na obie konfiguracje i czy zamieścić je na miejscu 10 napędów.

Ostatnie edytowanie: 17 kwietnia 2014
  8. Kuba226PL

Kuba226PL User

Zawsze 1 konfę masz na full speedzie do klepania w locie a 2 do bicia- tam masz lasery w dronach a na statku albo osłony albo mix osłon i prędkości

9. piotr23

piotr23 User

nie jedna konfiguracje zostaw full spid a oslony wstaw na drony a na drugiej do bicia wstaw oslony na statek a jak zostanie miejsce to dodasz sobie napedy.a polecałbym tobie robienie najpierw zetki latwe wrotka fajna nagroda 25 kluczy z których mozesztrafic cos fajnego(nie musisz) no i ccd do pp pozdrawiam i powodzenia

10. UweBoll

UweBoll User

Według ciebie pierwsza konfiguracja powinna służyć do ucieczki/obrony,gdyż siła ognia bez dział w dronach,znacznie oslabnie.Natomiast w drugiej konfiguracji,z racji braku lub symbolicznej liczby napedów,nie będe zdolny do orbitowania,a nawet niektóre alieny mogą być szybsze ode mnie.Taki sposób znacznie wydłużyłby czas robienia wrót.Czy nie lepiej już zrobić pierwszą konfigurację do atakowania(lasery w dronach,generatory napędu) a drugą do obrony i ucieczki(oslony w dronach,napędy w generatorach).Przykro mi,ale twoją propozycję odrzucam,wacham się natomiast pomiędzy tym co wyżej wymieniłem,a właśnie konfiguracjami gdzie pierwsza konfiguracja posłuży do orbitowania(calkowicie bez oslon,maksimum laserów i maksymalna prędkość),a drugą do bardziej odważnego atakowania(maksimum laserów,10 oslon i 5 napędów).Proszę o rozwiązanie mojego dylematu.

11. snurfs

snurfs User

Witam kolej na Zete. Statek golec, mam 15lf3 , 5lf2 , 10bo2 i pare bo1 , ful napedy , drony 2 irki i flaxy. brac sie za zete ? :)

12. MOD_Danek

MOD_Danek Guest

Oczywiście że tak :) Może Ci to zająć trochę czasu, ale jeśli potrafisz grać to dasz radę :)

Pozdrawiam.
    MOD_Danek.

13. Donatan

Donatan User

na flaxach nie rób zety i tak ci to nic nie da,lepiej zrób fe

• Goliath
    • 15LF-3, Reszta LF-2 | 3BO2, reszta te po 128k Kr. | Full speed[16 G3N-7900 | Drony: 3Irki, 5Flaxów, APIS || PP: Optymalizacja poszycia[1/2] | Mechatronika[1/5](ale to nie istotne) | Moc osłony[4/5]
    • Dość długo, 3 lata
    • 16LVL
    DAM RADE WROTA ALFA?, ZANIM ZŁOŻĘ, DKUPIĘ KILKA BO2

Ostatnie edytowanie: 21 kwietnia 2014
  14. MOD_Sabio

MOD_Sabio Guest

Kilka BO2 i spokojnie dasz rade, zarobioną urke warto zainwestować w PP(do 18 najmniej).

Pozdrawiam
    MOD_Sabio

15. Hey, czy dam radę z Betą, Deltą i Epsilonem?
    Mam 17 lvl oraz:
    Golec i Vega 20 lf3 reszta LF2 16 BO2 FS 7 irków Pet 10 lvl kamyk 1 :) 12 PP :)

Pozdrawiam Wszystkich :)

16. Witam.

Nie powinieneś mieć problemów z ich zrobieniem. W becie dobrze orbitować dk, na protegity full napędy i seprom (ew. x2 lub x3 by było szybciej), Delta tylko boss lordakium z takich mocniejszych, a w epsilonie dość długo schodzi ale alieny dobrze dają się ciągnąć po mapie by unikać obrażeń.

Pozdrawiam
    MOD_Czarodziejka

17. Czy poradzę sobie z wrotami Kronos ?
    -statek Goliath
    -10 designów dla golca+Spectrum
    -31 b02
    -31 lf-3
    -6 lf-4
    -23/50 punktów PP
    -PET 15 poziom +kamyk [lvl 1]
    -ulepszenia dronów [8 irków+havoc]8 irków na 6 poziomie
    -mam duże doświadczenie we wrotach bo gram w grę 4 lata
    -poza tym 19 lvl
    -1 konfa 0 osłon ale 367.200 hp i bije z x1 z sepromem po 10 k
    -2 konfa 21 osłon b02 i 10 napędów
    formacje:standarowa,żółwia,strzały,szewronu,ćmy,serca,skorpiona
    to poradze sobie ?

18. UweBoll

UweBoll User

Bez żadnych problemów ukończysz te wrota.Do spokojnego uporania się z falami w nich,wystarczy najbardziej podstawowa,stara fe

19. MOD zapomnaiłem dodac ze przeszedłem :4x alfe ,3x bete,2x delte,5x epsilon,3x zete,2x kappe,2x lambde