Czy takie parametry pozwolą mi grać bez problemów?

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Dronek, 23 sierpnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Dronek

Dronek User

Witam, mam zamiar kupić nowy komputer i przy okazji znów zacząć tutaj grać. Na teraźniejszym komputerze mam duże lagi i nie da rady grać, czy jeśli kupię komputer z takimi parametrami to będę mógł w pełni cieszyć się grą bez lagów i ile fps będę miał? Teraz podam parametry jakie aktualnie mam i jakie zamierzam mieć. Oczywiście komputer nie będzie tylko służył do tej gry, ale między innymi.

Teraźniejszy Komputer:
    Procesor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6000+ 3.01 GHz
    Karta graficzna: NVIDIA GeForce GT 630
    Ram: 4 GB
    Dysk: 500 GB

Komputer jaki mam zamiar kupić:
    Procesor: AMD x6 FX-6300
    Karta graficzna: AMD Radeon R7 370 (GAMING)
    Ram: 8 GB
    Dysk: 1000 GB

Czy to będzie dobry komputer do tej gry?

2. kubaski44

kubaski44 User

ja mam mniej więcej takiego kompa jak ty teraz i mi nie tnie wiec nwm jak tb może ciac ... : P

Masz aktualnego flasha ?

3. Dronek

Dronek User

Oczywiście wszystko mam zaktualizowane, flash, sterowniki i windows 10. Jeśli tobie nie tnie to ile masz fps? Ja stojąc w miejscu gdzie nikogo nie ma mam maksymalnie 30 fps, a poruszając się koło statków 15-20 i tnie. Internet też mam szybki. Naprawdę nie wiem w czym problem.

4. *Bimberek*

*Bimberek* User

Problem w serwerze:) jak lag to większość go ma:) na mapach z większą ilością graczy na kupie i tak Cie przytnie:) ale wymienić zawsze możesz coś napewno to da:) a net to najlepiej ze 100 mega bo na 50 to tnie:)

5. *.VIPER.*

*.VIPER.* User

Nie wiem jak cała reszta, ale ja wyciągam do 62fps, przy zbieraniu wartość się nie zmienia a przy biciu graczy/cubikonów ledwie spadają o 20%.

Tak więc warto sobie załatwić coś jeszcze lepszego, bo według mnie te najtańsze radeony i procesory AMD w ogóle nie nadają się do gier. Wszyscy tylko tak dopierają sprzęt, żeby darkorbit chodziło w miarę optymalnie, a przyjdzie czas, że gra się znudzi i będziecie wszystko wymieniać..

6. PERLADEN

PERLADEN User

Według mnie nie opłaca się inwestować w procesory AMD, lipna wydajność, grzeją się i pobierają sporo prądu. Z tego co widzę nawet jeśli będziesz zmieniał na tego FX'a to i tak musisz zmienić podstawkę (płytę główną), na Twoim miejscu zainwestowałbym w i3 4170 bądź nie kupował dysku i dołożył do i5 6400 lub i5 6600. Ja mając i5 4460 (procesor podobny wydajnościowo co i5 6400) i słabszej grafice mam stabilne 60fps w trakcie lotu, biciu jednego aliena, na kubiku zaś około 50

123Pakul321 lubi to.
  7. BA_Matroz

BA_Matroz User

Brak aktywności, zamykam.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.