Czy warto zaczynać od nowa?

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika hhrt2, 7 marca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. hhrt2

hhrt2 User

Witam. Wracam do gry po dość długiej przerwie. Zapomniałem passów do swojego starego konta i myślę nad stworzeniem nowego. Chcę się Was zapytać czy jest sens wracać. Czy doszło sporo rzeczy od 2012? Jak dużo osób gra? Pozdrawiam :)

2. Wiele się zmieniło, co przyniosło za sobą mnóstwo błędów. Codziennie można spotkać jakieś problemy z ładowaniem strony, a co kilka dni nie idzie wcale się zalogować. W grze są lagi i nieodpowiedzialna obsługa czatu i pomocy technicznej, jak i brak osób "wyżej postawionych", które pilnują ich pracy.
    Ogólnie prośby graczy nic nie wnoszą i gra się sypie, także jeśli mogę służyć dobrą radą, to wstrzymaj się i nie wciągaj w tę grę póki jest jak jest, bo na ten moment to jest strata czasu. :cool:

3. PsZemO.o

PsZemO.o User

Prawda wrocily boty do tego
    Na forum nie informuja o zmianach w grze
    A na nowe konto zeby sie bawic suma urek masakra

4. jak masz dużo kasy do wydania to wracaj bo jeśli chcesz dojśc do czegoś tylko grając to chyba musiałbyś byc no-lifem:) serwery świecą pustkami i są mega błędy w grze

5. Andromeda5

Andromeda5 User

Tak wygląda rzeczywistość:
    - kiedyś wrota składało się o 30% szybciej (np. Zetę kiedyś składałem z około 1400 energii dzisiaj około 1800 energii, Kappę kiedyś około 1700 energii dzisiaj około 2200), [przypis:a były czasy gdzie zetka wychodziła po 1100, a kappa 1400]
    - było więcej graczy;
    - było dużo mniej błędów w grze (dzisiaj są już długie tygodnie w które nie można grać z powodu błędów);
    - zmiany które Producent wprowadził do gry mają na celu obniżenie możliwości samodzielnego zdobycia dobrego wyposażenia; pozostaje tylko wpłacanie pieniędzy;
    - dzisiaj już latają po mapach gracze z mocnym wyposażeniem i Ty jako "flaksik" musisz przygotować się iż będziesz co chwile powracał do swoje bazy po ubiciu, a nie bił alieny i zbierał na lepsze wyposażenie;
    Podsumowując BP zrobiło wiele zmian w grze ale bilans jest taki, że wykonano "dwa kroki do przodu oraz trzy kroki wstecz" w działaniu gry oraz przyjemności płynącej z gry. Dlatego dobrze się zastanów czy chcesz tracić czas w grze która nie rokuje dobrze na przyszłość. Masz jeszcze wątpliwości to może przeczytaj inne negatywne opnie na Forum i Skargi Użytkowników tej gry. Sądzę, że to pomoże Ci dokonać prawidłowego wyboru.

†Rafcio†™ i kris0211. lubią to.
  6. hhrt2

hhrt2 User

Dzięki za odpowiedzi. Zagrałbym sobie, bo gra ma fajny klimat, ale skoro mówicie, że nie ma sensu to najlepiej będzie jeśli na ten moment odpuszczę sobie rozgrywkę. A właśnie, czy tylko ja mam takie lagi na stronie głównej gry? Strona wczytuje się kilka sekund. Na innych stronach wszystko normalnie śmiga.

7. -Yang-[]

-Yang-[] User

Od nowa tez bym nie zaczynał, bo to masakra by była. Tak skopali grę, i pod pozorem usuwania błędów zrobili ich 5x tyle co było.
    Przykład tylko z dziś - ubitych ponad 100 anihilatorów - z 1/3 nie pojawiły się skrzynki z surką - w plecy ze 2 mln kredek tylko. Strzelam do gostka na żylecie co lata golcem spectrum - wale po 80 tys, a gostek stoi i ładuje mu się osłona i hp, no i to ja muszę zwiewać a mam 1,5 mln osłon.

8. Zadajesz 80 000 dmg i masz 1.5 kk SH? Kozak.
    Suponuje, że jedna konfa to full dmg i z białki bijesz po 80k, a druga to ucieczkowa na ktorej masz wg moich obliczen max 900k SH, woec nie wiem skad te 1.5kk no chyba, że na ucieczkowej masz B02 na statku ale to sie chyba troche mija z celem.
    Także na przyszlość pisz prawde a nie zmyslone dane, żeby tylko zniechęcać ludzi.
    No chyba, że na 10 dronach potrafisz wyciągnąć 1,5kk SH to mi napisz prosze obliczenia.

-dshh14- lubi to.
  9. Moim krótkim zdaniem, jeśli chcesz zaczynać od nowa to nie warto.

10. -Yang-[]

-Yang-[] User

Dolicz sobie bosteki co wyciągnąłem ze skrzyń a jedneg
    Na ucieczkowej miałem 1 kk, a na drugiej prawie 0,4kk z bosterami co je ze skrzynek wyciągnąłem - osłonki na 16 lvl i niebieskie dresy dronów na tej konfie - uklad do alienów. Policz czy niemożliwe.

11. Patrząc na te wszystkie żale, to po prostu łapię się na głowę... Z pewnością jesteście jakimiś flaxami, które wyżywają się za to, że w miesiąc nie mogą być najlepsi. Bo najczęściej tacy ludzie narzekają na tym forum. Narzekali na DO ludzie zawsze, gram od 2012 roku jak nie wcześniej (na innych serwerach i kontach) i narzekanie było odkąd pamiętam. Na początku były lagi, narzekanie byo też jak wprowadzali jakieś nowości to żal był o to że teraz ciężkie życie flaxa, bo nie może się stać fulką w 2 miechy tylko musi więcej ciułać. Jeszcze przed erą botów było owszem, pełno graczy, tłumy na mapach, ale były narzekania, że nie ma sensu w to grać bo z portu strach wylecieć bo Cię ubiją. Później były boty, że nie da się dostać alienka, to ludzie narzekali że jak nie masz bota to nie ma sensu grać, dokładnie to pamiętam. Następnie, jak zbanowali boty, to wielu narzekało jaki to Bigpoint zły, bo zbanowali ich za używanie bota, "a przecież bota to wszyscy używają więc czemu akurat mnie zbanowaliście?" (zonk? to tak jakby usprawiedliwiać się od kradzieży bo wszyscy kradną...). Oczywiście nadal jak pojawiają się nowości, to wszyscy narzekają, bo trzeba wydać kasę na grę, bo przecież jestem taki leniwy że nie mogę się ruszyć i uzbierać trochę urki na alienkach, wrota zrobić, na palce posiedzieć, tylko kasą się da to osiągnąć... brawo.
    Ostatnio miała miejsce większa aktualizacja, ma ona swoje plusy i minusy. Wielki plus to duużo mniej lagów, naprawdę, różnicę da się odczuć, gra chodzi płynniej. Jednak są minusy, dużo bugów przeróżnych, ale nie szkodzą one tak bardzo, jak wyolbrzymiają koledzy wyżej, gram i owszem, np. walę pojedynczo na jednym designie, ale nie wpływa to na moje dmg. Czasem nie dostanę też skrzynki z aliena, ale błagam, kolega mówi, że stracił 2 mln kredek... Czym w dzisiejszym handlu jest 2 mln kredek? Chyba tylko na ammo i dodatki,a to nie zawsze.
    Za to jest jedna zmiana, która naprawdę mnie wkurzyła: handel z widocznymi cenami, to jest dużo gorsze i przez to początkujący mają dużo trudniej. Ceny wzrosły ogromnie i już nie ma czegoś takiego, że wylicytujesz coś okazyjnie tanio, po farcie... już nie ma tej adrenaliny, że może się uda przebić, może Ciebie nie przebiją, to jest złe :/
    Gram od tego 2012 roku, z roczną przerwą, nigdy nie wydałem na to kasy, gram max 4-5 godzin dziennie, a i to rzadko (zwykle 2-3). Dziś mam trochę ponad FE, wiele znajomych, dobry klan, który pomoże i jest git. Wróć do gry, spokojnie dasz radę dojść do FE, bugi załatają pewnie za jakiś czas ale nie są tak odczuwalne :)
    To taki mój długi wywód, wreszcie to z siebie wyrzuciłem o wszystkich narzekaczach, a mamy takich w Polsce (nie tylko w DO) takich dużo...

12. od poczatku powiadasz? szczerze Ci odradzam bo gra nie sprawi ci przyjemnosci tylko frustracje w DO mozna sie jeszcze pobawic pod warunkiem ze masz SFE gralem w to 8 -9 lat nie pamietam dokladnie ale zaczalem w 2008 roku gdzie DO dopiero powstalo praktycznie przez te kilka lat byla i zabawa i radocha z gry teraz jest DNO. Czekam tylko jak ta gra upadnie na amen. Nie wspomne o bitwie JP , ktora to przekladaja celowo wprowadzajac bledy na niej tak tak celowo to robia zeby nie placic komus wygranej bo po co mozna pare euro zaoszczedzic i przelozyc bitwe tyle w temacie.

13. hhrt2 jakbyś chciał jednak zagrać to daj znać. Ja wczoraj zalogowałem się po 5 czy 6 latach nieaktywności i okazało się, że moje konto jeszcze istnieje:) Szału nie ma ale jest goliat na lf3 i irysach/flexach.

Nie wiem jak tu PW napisać bo się sporo pozmieniało więc jak znajdziesz sposób i byłbyś zainteresowany to pisz. Oczywiście nie napisze tu, że ci oddam konto bo to pewnie dalej niezgodne z regulaminem :)

Wszystko za free oczywiście, bo po co się ma marnować u mnie, a ja do gry już raczej nie wrócę.

Ostatnie edytowanie: 9 marca 2015
  14. -dshh14-

-dshh14- User

POPIERAM NIGDY WSZYSTKIM NIE DOGODZISZ

POCO CZEKAC takie posty to najlepiej w K...Ü spüscic

2.3. Zaśmiecanie, spam, flood, off-top, double posting

Double posting - pisanie postu pod postem.

Posty powinny być zrozumiałe i czytelne. Niedozwolone jest również pisanie np. DUŻYMI oraz naprzemiennie DuŻyMi i MaŁyMi LiTeRaMi.

Pozdrawiam
    SMOD_Myśliciel

Ostatnio edytowane przez moderatora: 9 marca 2015
  15. teli0

teli0 User

Z mojej strony spoko mozesz zaczynac od nowa :D
    Ja mam wiele żalu i problemów dotyczących tej gry ale jakos widze że ludzie dlaej graja w to masowo:))
    Więc tak naprawde jeśli grałeś i ci sie podobało to spróbuj jeszcze raz to nie jest życie ale gra więc nie martw sie jeśli masz silny charakter to samobójstwa nie popełnisz:)

kris0211., Andromeda5 oraz -dshh14- lubią to.
  16. hhrt2

hhrt2 User

Dzięki wszystkim za odpowiedź. Może i powrócę do gry, spróbować można :) . Odnośnie problemów z grą - czy tylko ja mam takie lagi na stronie głównej gry? Wczytywanie i przechodzenie pomiędzy różne zakładki jak np. ze "sklepu" do "uridium" trwa 3-4s. Inne strony działają normalnie - szybko i sprawnie. Pozdrawiam.

17. tomallo99

tomallo99 User

Ja też tak mam, i chyba prawie każdy, a przynajmniej większość graczy - jest to spowodowane dużym pochłanianiem RAM-U przez grę.
    W każdym razie nie przeszkadza mi to tak, żebym się wkurzał i idzie z tym wytrzymać ;)
    A co do powrotu to mam zupełnie takie samo zdanie jak ►ĸядĸєη◄ :)

18. hhrt2

hhrt2 User

A nie ma jakiegoś sposobu, aby przyspieszyć działanie stronki? :D Jestem przyzwyczajony, że każda witryna szybko śmiga, a ta niestety trochę czasu się ładuje.
    Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie statków: czy z racji tego, że dodali 3 nowe maszyny to Vega/Golec odeszły do lamusa?

19. tomallo99

tomallo99 User

Nie, nowe statki są po prostu sytuacyjne (np. Aegis świetnie spisuje się podczas ubijania alienów). Na PvP, czy jakiś wylotach nadal występuje przewaga golców, a vegi też często się spotyka ;)
    Co do poprawienia szybkości działania nie umiem się profesjonalnie wypowiedzieć, ale lepszy komputer na pewno zrobiłby widoczną różnicę :p

20. Andromeda5

Andromeda5 User

Takie są ciągłe problemy w grze, i jest ich mnóstwo, niektóre błędy uniemożliwiają grę i serwer staje się wyludniony. Dlatego wielu graczy ma już tego dosyć bo chce grać a nie może. Czy będzie lepiej i usuną błędy? Na obecną chwilę nic na to nie wskazuje bo jak wielu graczy widzi, na miejsce jednego błędu powstają dwa nowe, więc skąd przekonanie, że jest lepiej i idzie ku lepszemu ? Nie wiem.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.