Czy warto zaczynać od nowa?

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika hhrt2, 7 marca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. -dshh14-

-dshh14- User

PLACZEK ja gram na starym laptopie na mapach piratüw mialem czarne plamy na nowym laptopie nie od 2 tygodni znikly od +- rokü niemialem laga jak czytam ze WSZYSCY co majä lagi posiadajä najlepszy sprzet i przeglondarki to padam übawiony niebronie DO pomoc techniczna jest do bani wiecej dowiesz sie na forüm dziwilem sie kiedys ze niemoge wejsc do gry po wejsciü okazüje ze inni mogä zmienilem przeglondarke üstawienia i odpükac gram

2. Sok_PL1

Sok_PL1 User

stary widocznie malo wiesz i jestes byle jakim graczem

Andromeda5 lubi to.
  3. Andromeda5

Andromeda5 User

Już Ci niektórzy powiedzieli, a ja to tylko potwierdzę. Mało wiesz i wydaje Ci się, że rozumy pozjadałeś, więcej pokory i szacunku dla innych. Błąd który popełniasz jest oczywisty, wydaje Ci się że jesteś pępkiem świata i wszystko co Ciebie dotyczy jest najważniejsze i tylko prawdziwe. Obudź się! Wokół Ciebie są ludzie którzy piszą i mówią Ci, że u nich jest INACZEJ niż u Ciebie.

Ostatnie edytowanie: 12 marca 2015
  4. JHM076

JHM076 User

Ciekawe ilu ludzi na świecie codziennie zaczyna grę nie zadając takich pytań :rolleyes: Dokładnie wiesz jaka to jest gra a że sie coś zmieniło czy zmienia trudno -to nie my jestesmy jej twórcami ,albo to akceptujesz albo nie .Niestety tutaj mamy syndrom biadolenia w wielu tematach ,pomijając tematy o błędach lub aktualizacjach .Jak ktoś wspomniał w tych pretensjach chodzi przeważnie o jedno ,że już nie można SZYBCIEJ i WIĘCEJ ,jesli też masz takie podejście czy inne to już wiesz

5. Troszkę jesteś w błędzie.
    Narzekanie nie bierze się znikąd, nie chodzi o to, że z góry gracz skreśla ten wielki wysiłek BP. Patrząc na forum jest mnóstwo naprawdę dobrych pomysłów na ulepszenie gry i nie mam na myśli tutaj opcji typu ochrona całej pierwszej gali i różnych pomysłów, które akurat sama uważam za głupotę. Chodzi o propozycje, które miałyby poprawić jakość gry, co jest chyba najważniejsze, więc co mi po nowościach, skoro ja nie mogę spokojnie grać przez lagi i cieszyć się tymi super nowościami? Co mi daje dodanie kolorów do mini mapy, zmiana czcionki nicków itp, skoro pięć statków powoduje, że nie idzie żadnego spokojnie zaznaczyć? Wiedz, że mi nie przeszkadzają zmiany, przeszkadza mi tylko to, że żadna z tych zmian nie poprawia działania tego, co już było/jest zepsute.
    Nowy klient aż dwa dni się sprawdzał pod względem płynności, teraz jakoś nie czuję różnicy, nadal tnie, wciąż są błędy z osłonami, co jest akurat śmieszne, bo nie wiem jakim cudem wprowadzili nowego klienta i nadal jest w nim stary błąd. :D

Mojego konta flaxem raczej nie można nazwać już od dawna, robiłam je uczciwie długi czas, a mimo to nie mogę go wykorzystać na tyle, na ile mogłabym gdyby gra działała jak należy.

Vito34 i dariusz lubią to.
  6. MetallicA

MetallicA User

psychopatka 50% problemów w grze to wina naszego sprzętu ,i internetu ,zauwazyłem ze narzekania zaczynaja sie wieczorem bo wtedy łacza sa bardzo obciażone

7. Ja powiem tak:
    Błędy i bugi przekszadzają mi tylko na pvp.

Na pve nie ma problemu. Ba! Jest nawet lepiej bo alienki są jakoś bardziej spolegliwe. Zwlaszcza udk.
    Lagów nie mam (komp słaby, internet mobilny 3G), latam oczywiscie na minimum wszystkiego. Jedyne lagi miałem na 4-5 w bazie gdzie było z 15 typa i każdy coś bił, ale nie byly one zbyt uciążliwe.

Teraz na pvp nie latam bo 1. Gala podczas eskapad hitaca nie jest zbyt bezpieczna dla nowoczesnej FE, bo mimo dobrego eq czasami padam przy tp nim zdąży mnie teleportnąć.

Tak wiec jak dla mnie mozesz zacząć normalnie, ZWŁASZCZA, ŻE DOSTANIESZ DARMOWE 5 KAPSUŁEK DO 15 MARCA.

8. Wszystko co piszesz miałoby sens, gdybym takie problemy odczuwała też na innych stronach. Nie mam problemów z oglądaniem filmów na żadnej innej stronie, ładowanie to kwestia chwili, inne gry na moim komputerze też chodzą bez problemu. Fakt, że mam stary komputer, ale mimo to nie narzekam na niego, bo gdyby te wszystkie akcje miały jakikolwiek związek z nim to nie zauważałabym tego tylko na DO i nie tylko ja mam takie zdanie.

9. miałem core 2 duo 3.0 ghz i lagowało. teraz mam i5 4690k 4.9ghz i nie laguje więc to wina naszego sprzętu ;/

10. Podaj cenę za to cudo i zastanówmy się wspólnie czy warto kupowac do neutralizowania lagów w DO. ;) Poza tym skoro lagi są częsciowo od strony serverów to BP nam część dołoży. :)))

11. MetallicA

MetallicA User

TERESA komputer nie sluzy tylko do gry w DO ,a inwestujac w dobrej klasy sprzet inwestycja sie zwróci oczywiscie do tego trzeba miec dobre łacze internetowe ,darkorbit idzie do przodu zaczynajac gre miałem pentium 4 bodajże ,teraz mam sprzet podobny jak kolega wyzej ,co roku wymiana i naprawde inwestycja sie zwraca i nie odczuwam wiekszych lagów ,

Ostatnie edytowanie: 13 marca 2015
  12. Andromeda5

Andromeda5 User

Wielokrotnie gracze w innych wątkach wykazywali, że prędkość naszego sprzętu komputerowego oraz łączy internetowych ma bardzo ograniczony wpływ na działanie DO. Innymi słowy raz działa dobrze a raz występują lagi. Po czytaj w innych watkach na Forum.
    W Twoim konkretnym przypadku wina leżała po stronie Twojego sprzętu, ale skąd wysnułeś wniosek że "... to wina naszego sprzętu;" ?
    Nie masz żadnych danych na temat sprzętu komputerowego i łączy internetowych ludzi zgłaszających występowanie problemów, więc pisz że Ty miałeś problem z komputerem i po zmianie kłopoty ustąpiły.
    A Ty co komputery sprzedajesz, że takie głodne teksty piszesz. No, wszyscy się cieszymy, że jesteś zadowolony z tego iż co roku sprzęt wymieniasz. Coś Ci ten najlepszy sprzęt nie służy bo polskich liter nie umiesz na nim pisać - proponuję zmień na nowszy model. Ja na komputery wydałem już z 50 tys i nie widziałem na koncie przelewu w podobnej wysokości jako zwrotu.
    I aby zakończyć tę jałowa dyskusję oglądnijcie sobie na Youtube jak wyglądało JPA w marcu tego roku
    ()
    oraz "śmiesznostki"
    ().
    A gdzie żeście byli ze swoimi "mądrymi stwierdzeniami i radami" w grudniu 2014 roku kiedy na PL3 przez większość dnia w ogóle nie dało się grać, poczytajcie posty kilkunastu graczy (https://board-pl.darkorbit.com//threads/serwer-pl3-problemy.97121/).
    Nie wierzycie odsyłam znowu na Youtube
    ().
    Podsumowując: nic poza czubkiem swojego nosa nie widzicie!

Ostatnie edytowanie: 13 marca 2015
  13. Odpowiedzi padły zatem zamknę gdyż autor tematu zdaje się nie mieć już więcej pytań, a reszta postanowiła przerobić temat na kolejną kłótnię.:cool: Przypominam o istnieniu takiego wątku jak Luźne Gatki gdzie można rozmawiać na każdy temat, również dyskutować.
    Nic z tych rzeczy, co prawda informacja nie pojawiła się na naszym forum jednakże cwaniactwo graczy jak zwykle wzięło górę i doszło do nadużyć (zakładanie wielu kont w celu zwiększenia puli kapsułek w loterii) dlatego też nowi gracze nie dostają darmowych kapsułek od tego poniedziałku.:p

Pozdrawiam
    SMOD_Myśliciel

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.