Darkorbit - Klient Download

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika °►KΘBЯA•ƒŧ•ЯAFCÍΘ◄°, 31 maja 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Zgadasz się?

1. Tak

269 głos(ów)
    95,4%
  2. Nie

13 głos(ów)
    4,6%
  1. Nic. Taka jest prawda. Komputer to podstawa w tej grze za tysiaka kupisz juz dobrego kompa jak na tą gre. a net nie musi byc rewelacyjny ja mam radiowke na limit i nie mam lagow

2. kris0211.

kris0211. User

W takim razie wyjaśnij mi ten fenomen: Mam nowy komputer, nawet więcej niż tysiak poszedł. Wszystko czyste, żadnego syfu typu ciasteczka itp..., internet też dobry. Wchodzę na DO i lag... :(
    PS Nie, nie kupiłem komputera tylko po to, żeby nie mieć lagów na DO. Stary po prostu się rozsypał.

Ostatnie edytowanie: 21 lutego 2015
    NocnaFuria lubi to.
  3. NocnaFuria

NocnaFuria User

Ja Ci to wyjaśnie .. prosto i łatwo :) A wyjaśnienie brzmi: BiPi

4. Problemem może być też fakt, że większość grafik, plików gry, są brane praktycznie z jednego źródła dla wszystkich. Wobec czego nie raz serwer się ścina i ciężko załadować stronę. Gdy już uda nam się "dobić" do tego serwera, rzeczy są wczytywane :) i strona nam się załadowuję, gdy "zapytanie" idzie za długo, przeglądarka potrafi zrezygnować z wczytywania strony, wobec czego dostajemy biały ekran lub error ;D. W grze cóż, dzięki powyższej metodzie, trochę schodzi to z serwerów samych map, więc trochę lepiej gra powinna funkcjonować. Cóż, najbardziej nie mogę się doczekać tego nowego clienta co ma wejść, mi samemu gra sama w sobie chodziła ponad 100% bardziej płynnie, chociaż były błędy wyświetlania targetów, nicków itd.. : P - trzeba być cierpliwym, okaże się czy:
    Nowy client będzie furorą BP, czy jej pogrążeniem :p *(mam nadzieję, że to pierwsze, bo tych lagów to każdy ma już dość : ) )

5. Cheaterów w grze nie brakuje, kiedyś mnie jeden w 1000+ zaatakował za 666k z MCB-50, teraz ultra mega super FE nie wyciągnie tyle z białki :) co chcę przez to powiedzieć, w kliencie łatwiej stworzyć hacki, ale skoro w grze na przeglądarkę ich nie brakuje więc w sumie różnicy nie ma ^^ jestem za; na 100%.

Ostatnie edytowanie: 5 marca 2015
  6. Panowie i panie. Dwusetny głos na Tak :) :)

7. Gierek123

Gierek123 User

Też jestem na tak :)

8. Czekamy i czekamy... Ale oczywiście za! Tak jak to było we wcxześniejszych postach :D

9. Czempion

Czempion User

Za niedługo rocznica powstania tego tematu :)

10. Nexus220

Nexus220 User

Też jestem za :cool:

11. Vito34

Vito34 User

pewnie że na tak

12. jestem na nie z tego powodu że wprowadzając klienta do pobrania automatycznie zwiększyłaby się liczba osób grających na programach więc ci co mają słabe kompy nadal by nie dawali rady na PvP bo zanim by przeciwnika zaznaczył to przeciwnik ten mógłby go praktycznie zostawic na dobiciu właśnie dzieki automatowi

13. Kto świętuje rocznice tematu (Oczywiście idealnego tematu :D)?

†Rafcio†™ i kris0211. lubią to.
  14. To nie tylko Twoj problem,na moim kompie wszystko chodzi na max detalach (nowe gry z gornej polki) a na do lag za lagiem i lagiem pogania :D , net tez nie slaby - kablowy

15. Na tak, oczywiście najlepiej byłoby zrezygnować z flash playera…

LaserFire3 lubi to.
  16. Oczywiscie jestem na tak ponieważ:
    - Grafiki znajdywały by się w folderze z grą * Odciążyło by to serwer a przede wszystkim graczy którzy wlatują np. na piłkę pobierają grafiki graczy
    - Flash jest niestety przestarzały, a odświeżenie gry w np C++ (java ciagnie za dużo ramu) byłoby wspaniałym pomysłem co zwiększyłoby FPS
    - Łatwiejsza kompilacja kodu = mniej bugów
    - Serwery by były odciążone z wielu powodów
    - Wiele wiele innych
    A tak nawisem mówiąc skoro pomysł ma dużo " Tak " to support powinien go przesłać do BP :)

17. Najlepszym rozwiązaniem byłoby napisanie od nowa gry w C++. (stabilny, niezawodny, zużywa mało zasobów)
    Może i spore wyzwanie, ale przyciągnęłoby to sporo nowych graczy i bardzo szybko kaska by się zwróciła :)
    A dodatkowo można by urozmaicić gre o nowe efekty dzwiękowe, lepsze animacje i grafiki. I serwery by się odciążyły,
    co też oszczędzi trochę pieniążków. Same zyski :)

18. LaserFire3

LaserFire3 User

Dlaczego sądzicie, że będzie więcej oszustów? Gra na kliencie to możliwość wgrania anti-cheat'a.

Punisher4ce lubi to.
  19. Racja. Poza tym przeglądarka to też program, w dodatku, który też ma dziury.

[Ciach]

"Przecieki" zostawiamy dla siebie. W Regulaminie masz info o podawaniu nieoficjalnych informacji na forum [​IMG].

Pozdrawiam
    MOD_Czarodziejka

Ostatnio edytowane przez moderatora: 18 maja 2015
  20. W formie oczekiwania mogliby stworzyć ''Micro Client'' który ważyłby kilka MB i by troche (nie tak jak pełny klient) podniósł FPS itp. W jednej grze (Tu nazwy nie podam) zastosowali to i przybyło graczy, zmniejszyło lagi i gra stała sie bardziej płynna niż na przeglądarce gdy przykładowo kilku graczy sie leje (I nie raz na kompie za więcej niż 4 tyś zł ma sie pokaz slajdów).