Design - PUSAT

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika º»☆Ебашу_В_Кашу☆«º, 26 marca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Checie ten dress?

1. TAK

56,3%
  2. NIE

22,7%
  3. NIEPOTRZEBNY JEST

21,0%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

1. no to właśnie ciekawe czemu turcy mają dres w barwach narodowych a my nie no i ten nowy pusta poza tym te dresy nie są takie drogie około 100pln:p też chętnie bym sobie taki sprawił ;p pozdro

2. 28 euro za taki dress....

3. krmtb

krmtb User

U mnie jest za $35, czyli tak ze 130 złotych, no ale za statek dużo lepszy od goliata... :)

Poza tym, jestem bardzo ciekawy skąd SMOD Myśliciel wziął informację, że design będzie u nas - na forum niemieckim i angielskim widnieje informacja, że jest to serwer tylko i wyłącznie dla serwerów tureckich...

4. PsZemO.o

PsZemO.o User

a jak weszliscie na serwer turecki nie zmienilo wam waluty na pln? u mnie pokazalo 109pln
    ale opis tego dresu tez jest taki byle jaki ze da wieksza sile ognia i wiecej generatorow i na tyle
    nawet nic nie jest napisane o dodatkach
    Faktycznie moze ma jakies minusy mniej hp lub mniejsza predkosc skoro sa dodatkowe dwa sloty na generatory

5. A to jest dosyć proste, poszło zapytanie do "góry" i odpowiedzieli, że reszta serwerów również dostanie design tylko później. Jeżeli taka informacja jest mało wiarygodna polecam zajrzeć na oficjalny profil na Facebook'u, w komentarzach dotyczących Jackpot Areny, osoba prowadząca profil na pytania odnośnie designu odpowiada, że reszta serwerów dostanie ubranko później.

Co do opisu samego designu, fakt nie ma tam nic o minusach, ale czy ktoś dawałby opis zalet nie podając jego wad (i to na dzień przed premierą).o_O Poza tym jakby nie patrzeć reakcja na sam design na obecną chwilę jest taka sama jak w przypadku wprowadzania profi statków, ile to było płaczu ze taka cytadela czy też aegis będą nie do zniszczenia, że znowu gracze odejdą, koniec końców ponad połowa lata dziś w aegisach:p:cool:

Pozdrawiam
    SMOD_Myśliciel

6. Ale jest pewna różnica SMODzie. Profi dresy da sie kupić za urke. A 109zł czy tam woecej to zdecydowanie za dużo dla 90% graczy, wiec latać nim bedzie 10% graczy, zakładam, ze bedzie to topka i już w ogóle bedzie masakra na pvp

7. No ja rozumiem, sam chciałbym takie cudo kupić bez wydawania złotówek. Jednakże nadal uważam że te reakcje są mocno przesadzone, Goliath ma więcej HP, więcej slotów na osłony, dodajmy do tego fakt że w przypadku Pusata nie ma mowy o dodatkowych umiejętnościach, Goliath może takie posiadać, poza tym 1 laser zbyt wiele nie zmieni, sam design dający 5% więcej DMG zapewnia większy bonus.
    Jednym słowem, statek ma mu dorównać, pewnie ma to też na celu zwiększenie ilości Veg na mapie (obecnie ich ilość to jakaś porażka).

Dodam że to co napisałem jest tylko moim zdaniem, rozumiem że nie każdy może się z nim zgadzać. Pożyjemy zobaczymy, możliwe że osób negatywnie nastawionych do designu będzie na tyle dużo, że zostanie on zmieniony zanim trafi do nas.

Pozdrawiam
    SMOD_Myśliciel

8. SλώczγK

SλώczγK User

a co z domem aukcyjnym BP przed wprowadzeniem nowego handlu zapewniało że będą się na nim znajdować pewne nowości do kupienia za kredki zwłaszcza w trakcie trwania eventów - może ten design też dadzą na aukcje? :p

9. A wyobrażasz sobie sumy jakie na nim bedą? 10 mld kredek. Ale to nie istotne bo go nie dadzą na aukcje nawet za rok.
    A te nowości to moduły do bazy, statki elite, profi dresy. A co do eventów to jeszcze nie spotkałem specjalnych aukcji podczas ich trwania

10. SλώczγK

SλώczγK User

a no własnie nie spotkałeś i ja też nie a miały jakieś być a kredki szybko się nabija :p

11. tomallo99

tomallo99 User

A więc muszę wyrazić swoją opinię w tym temacie, ponieważ chcę wam coś uświadomić:
    Otóż wprowadzenie tego designu będzie miało swoje zalety, np. te napisane przez morderatora.
    ALE trzeba zwrócić uwagę na jedną rzecz: zbalansowanie gry.
    Do tej pory początkujący - średniozaawansowani gracze mieli (i na razie mają) możliwość "zwiania" przeciwnikowi, jest to vega FS - czyli praktycznie podstawa, dość łatwa do zdobycia nawet dla kogoś na takim poziomie.
    Wprowadzenie tego designu to zmieni - i to według mnie drastycznie.
    Amatorzy w życiu nie wydadzą sporej ilości pieniędzy tylko na ten design, czyli praktycznie możliwość ucieczki przed wrogami,
    a duża część topowych graczy ten desing kupi. Wniosek z tego taki, że Vega z 12 generatorami + złotko = 600, a Vega z 10 generatorami + złotko = 576.
    Różnica jest znaczna.
    Do tego statek za 30.000 uri ma dorównać temu za 80.000 tylko za sprawą designu?
    Dziwne. Po prostu to nie ma sensu.
    Oczywiście jestem otwarty na krytykę, komuś może nie spodobać mój argument - proszę to uzasadnić.
    Według mnie PUSAT jest niepotrzebny, nie chciałbym, aby wprowadzono go do gry.

PS. Mówiąc początkujący - średniozaawansowany gracz nie mam na mysli jakiegoś bigboya z 1 flaxem (bo takiego i tak większość FE i SFE ma na hita-dwa), tylko dość już zapoznanego z grą, myślącego gracza.

12. krmtb

krmtb User

Nie przytaczałbym informacji podanych przez zwykłych graczy; miałem na myśli zapewnienia BA/SMOD z obcojęzycznych forów. Możliwe, że komunikacja między poszczególnymi ekipami jest taka słaba...

Co świadczy o małych umiejętnościach graczy; bo vegą trzeba umieć latać :) Prędkość jest bardzo ważna, szczególnie gdy co drugi gracz rzuca rakietę zamrażającą i ucieka. Dodać lasery - vega będzie dużo mocniejsza od goliata. Myślę, że te 109zł to niewielki koszt w porównaniu do premki, rabatu, podwajacza który kupują prawie wszyscy, tak więc mapy będą zapełnione pusatami.

13. Profil nie jest prowadzony przez gracza, tylko przez Bigpoint :p

Niestety ale jak się okazuje Pusat nie dorówna Goliathowi, ilość HP jaką posiada to jakaś porażka, z wyliczeń na szybko wychodzi ok 250 tyś na wszystkich możliwych bonusach:oops:

Pozdrawiam
    SMOD_Myśliciel

14. SλώczγK

SλώczγK User

jeśli to prawda to jestem zadowolony bo będzie to mniej hp niż spearhead na wszystkich bonusach :D

tomallo99 lubi to.
  15. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

no i bardzo dobrze, nie trzeba będzie kończyć z DO:p

tomallo99 lubi to.
  16. W sumie można było się tego spodziewać, nawet trochę żal mi się tych turków zrobiło:D, opis ze sklepu nie podaje dokładnych wartości HP (pisze tylko że zwiększa się ilość laserów i osłon kosztem poszycia) i do momentu kupna jest to tajemnicao_O.

Pozdrawiam
    SMOD_Myśliciel

17. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

niech kupują, bogaci są:p A ja się cieszę, bo nie wydaje pieniędzy na gry

kris0211. lubi to.
  18. jazon161

jazon161 User

To teraz vega bedzie wiecej bic od golca to juz paranoja . Teraz juz vegi bija po 120 tys z bialki przy ponad 300 tys oslon .

19. Cfaniak216

Cfaniak216 User

Pusat na serwerze tureckim kosztuje 109 zł

na golca też mają inny dres czerwony Hezarfen

tłumaczenia by google :"Tak długo, jak go używać, 5% za wszelkie szkody można zbierać punkty, a otrzymasz bonus 10% wszystkich punktów honoru. Specjalna konstrukcja Goliatem. Stosuje się tylko wtedy, gdy właściciel Goliata."

Ostatnie edytowanie: 28 marca 2015
  20. Ten design jest o wiele przesadzony. To jest P2W tylko i wyłącznie. Jak dadzą to do vegi, to ja chce coś do golca, agisa, cytki i sperheda.
    Albo niech jeszcze dodadzą BO3...

Nie chcę tego na naszym serwie. Nie potrzrbujemy tego.

kris0211. i tomallo99 lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.