Dobre czytanie znaków w grze

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika →†ŽנคЯคи¥♥♥ŽΞиΞқ†←, 29 maja 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Hejka, no więc mam pytanie, zauważyłem że np w zakładce klan jest inna gwiazdka niż w grze, pewnie wiecie o co mi chodzi, po prostu niektóre znaczki są inne w grze i na stronce. I mam pytanie, jest jakąś wtyczka do Mozilli, która doda brakujące znaczki ?

Tak wygląda w klanie na stronce.

A tak właśnie w grze.. Zapewne każdy wie o co mi chodzi, więc no jest takie coś co to poprawi ?

2. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

Z tego co uzgodniliśmy prywatnie masz Win 7 64bit. Podejrzewam, że masz starą wersję systemu znaków UNICODE, które właśnie odpowiadają za wyświetlanie gwiazdek i innych znaczków. Kiedyś komputery miały małe moce obliczeniowe i system znaków był okrojony. Teraz natomiast ten problem odchodzi. Pozostaje tylko kwestia dlaczego na stronce działa, a w grze nie. Podejrzewam dwa źródła systemu znaków UNICODE. Za kompozycję strony odpowiada przeglądarka, która prawdopodobnie posiada swój zestaw znaków UNICODE i go stosuje- stąd nie ma problemów z wyświetlaniem na stronie. Za komponowanie ekranu gry odpowiada natomiast wtyczka Flash, która korzysta z systemowego systemu znaków UNICODE. Jak wiadomo, Wind7 swoje latka ma i korzysta ze starszej wersji UNICODE'a. Stąd też problemu z wyświetlaniem.

Jak to rozwiązać? Albo aktualizacja do Win10, albo próba zaktualizowania UNICODE'a w systemie. Co do drugiego- nie wiem czy się da to łatwo zrobić i czy w ogóle ktoś to robił.

Pozdrawiam,
    MOD_ORZEŁ

3. Czyżby ? - Otóż posiadam Win10 i omawiany problem u mnie także występuje na Mozilli.

4. Dobra, pobrałem opere, i jest w sumie progres. Teraz wygląda to tak.

W klanie to wygląda tak samo, więc już nie ma tego żółtego kolorka.

Więc wszystko raczej zmierza w stronę przeglądarki.

5. Najlepiej będzie na Chrome wszystko widoczne.

6. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

Teraz to dałeś mi zagwozdkę. Niestety nie mam u siebie obecnie Mozilli, dopiero jak wrócę do domu to będę miał możliwość sprawdzić. Cała zagadka to taka, skąd brany jej system znaków UNICODE we Flashu. Ogółem mamy wersje flash NPAPI dla Mozilli i PPAPI dla przeglądarek opartych na chromium (w tym i Opery od jakiegoś czasu). Czyżby NPAPI brało systemowy zestaw UNICODE, a PPAPI bierze ten przeglądarkowy? To poniekąd miałoby sens, ale czy Win10 miałby starszą wersję UNICODE'a? A może jest całkiem inaczej? Dziwne to wszystko, a odpowiedzi na te pytania raczej nie uzyskamy...

Pozdrawiam,
    MOD_ORZEŁ

7. Opera jak i Chrome, mają chyba takie same UNICODE, tylko mozilla ma coś dzikiego, bo na mozilli ta gwiazdka jest żółta i większa, co mi się bardziej podoba. :D

Tak czy siak, nic z tym raczej nie zrobię, dziękuję za pomoc. Temat do zamknięcia, chyba że macie jakieś pomysły. :D

8. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

Zgodnie z życzeniem zamykam.

Pozdrawiam,
    MOD_ORZEŁ

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.