Dobrowolne wpłaty kredytów do klanu

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Adalon, 2 grudnia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Czy popierasz ten pomysł?

1. Tak - wpłaty bez limitów po 4 tygodniach stażu w klanie.

7 głos(ów)
    63,6%
  2. Tak - wpłaty w wysokości 5% stanu konta po 4 tygodniach stażu w klanie.

1 głos(ów)
    9,1%
  3. Tak - limit dzienny wpłat równy tygodniowemu limitowi wypłat.

2 głos(ów)
    18,2%
  4. Tak - symboliczne wpłaty dodatkowe (1-5mln dziennie).

1 głos(ów)
    9,1%
  5. Jestem na nie - to głupi pomysł.

0 głos(ów)
    0,0%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Adalon

Adalon User

Chodzi o to aby oprócz obecnej stawki podatkowej ściągającej % od wszystkich była możliwość wpłacenia dowolnej ilości kredytów do kasy klanu.
    Wypłaty z kasy utrzymane przy takich ograniczeniach jak obecnie (choć osobiście uważam że są zbyt restrykcyjne).

Aby zapobiec nadużyciom, dobrowolnych wpłat mogliby dokonywać gracze z przynajmniej 4-tygodniowym stażem w klanie + ewentualna jakieś tygodniowe ograniczenia max kwoty wpłat.

Wg mnie byłoby to przydatne - przy dużym zróżnicowaniu rozwoju kont w klanie jeden zbiera na irki i lf-3 drugi na aegisa a trzeciemu zalega 5kkk i nie ma co z nimi zrobić :) ustawienie stawki obciąża też osoby którym chce się pomóc zmniejszając efektywną ilość kredek jaką mogą dostać tygodniowo z klanu.
    W ten sposób osoba "cierpiąca" na nadmiar kredek mogłaby wpłacić do klanu ten nadmiar bez obciążania tych którym klan chce pomóc.

AREK(=VP=) lubi to.
  2. LaserFire3

LaserFire3 User

Na tak. Dobry pomysł, przemyślane, nie widzę zbyt dużych (żadnych?) możliwości nadużyć

3. Alfa.Star

Alfa.Star User

tez jestem na tak

4. Vito34

Vito34 User

pomysł niezły jestem na tak ale niestety był już poruszany i efektu brak .Zostaje nam być dobrej myśli i czekać może kiedyś :)

5. kris0211.

kris0211. User

Jestem całkowicie na tak. Ograniczenie można by zrobić takie same jak przy wypłatach :)

6. Pomysł warty uwagi. A jaki Waszym zdaniem można, by dodać limit? Moja propozycja -> milion kredytów na dzień :confused: Dodać ankietę, czy ma tak zostać?

Pozdrawiam,
    MOD_SZYBKACOBRA

7. LaserFire3

LaserFire3 User

Za mało, może tyle w pierwszy dzień obecności w klanie?

8. Heiken

Heiken User

powinno byc tak 1 dzien 1mln 2 dzien 2mln 3 3mln itd... 100dni 100mln..... tak by moglo byc ale limit dzienny a nie tygodniowy jak jest teraz

9. Na razie jest to tylko moje założenie. Co do tych wypłat - nie wiem, ale raczej większość graczy się nie zgodzi, aby jeden gracz w przeciągu zaledwie 100 dni mógł wpłacać na dzień 100 mln kredytów. Wyobrażasz to sobie? Raczej jeżeli chodzić ma o ''dobrowolne'' wpłaty kredytów do klanu to powinny być właśnie dodatkowe, czyli nie wysokie, ale nie muszą być też niskie :rolleyes:... Pomysł zawsze jest dobry jeżeli ma dobre skutki, a tutaj jedyne skutki jakie widzę w tych cenach to wysokie ceny aukcji, stwarzanie multikont i wiele więcej handlu kredkami. Dlatego jeżeli ma być taki ''cennik'' to lepiej już nic nie pisz.

Pozdrawiam,
    MOD_SZYBKACOBRA

10. Heiken

Heiken User

to niech zrobia tak jak bylo dawniej ze wyplaca sie ile chce sie kredytow a nie limity jakies robia i na co to komu?

11. BA_Matroz

BA_Matroz User

Limity zostały wprowadzony aby zapobiec/utrudnić działanie osobą które handlują kredytami.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

12. Szkoda, że BP tak sprawnie nie pozbywa się własnych błędów z gry, jak możliwości zarobku dla graczy.

Sporo klanów pomagało słabszym i cieszyło się dzięki temu popularnością. Osób sprzedających kredki raczej wiele nie było, na pewno to garstka w porównaniu do tych, którzy postępują uczciwie. Ale w tej grze zawsze będzie ważniejsze ukrócenie czegoś zaradnym graczom, bo przecież z jakiej racji coś wpadło do kieszeni kogoś poza pracownikami BP. :eek:

Heiken lubi to.
  13. Heiken

Heiken User

Ale BP niepomyslał o tym że przez ten limit dużo graczy albo przestało grać albo mniej grają a to że ktoś kredyty sprzedawał to BP nic z tym nie zrobił nie robi i nic z tym nie zrobi bo ci co kredki sprzedawają to dużo kupują m.in. premki podwajacze uridium i BP zależy właśnie na tym a nie na uczciwej grze ponieważ dużo osób otrzymały bany nawet po 10 razy i nadal grają na tych kontach po wpłaceniu pewnej gotówki na konto BP i to jest uc zciwa gra?? moim zdaniem ta gra schodzi na 'psy' niewiem jak uważają inni ale dla BP jesteśmy tylko 'pionkami'

a za 30minut to co napisałem powyżej zostanie usunięte ponieważ jak dodałem ostatnio post na forum to po 30min już go nie było ponieważ napisałem podobną wiadomość jak powyżej tylko że o botach

Ostatnio edytowane przez moderatora: 5 grudnia 2015
  14. Proszę dokładnie czytać regulamin forum, który jednoznacznie mówi, że nie wolno rozmawiać o botach.

2.20. BOT - rozpowszechnianie informacji o botingu
    Zabronione jest reklamowanie, omawianie, rozpowszechnianie oraz pytania o niedozwolone skrypty wspomagające grę (boty). Konta użytkowników łamiących ten punkt Regulaminu będą sprawdzane pod kątem korzystania z bota.

Kara:
    BOT - 51 pkt

Dlatego Twoja wiadomość została usunięta. Ta obecna nie łamie regulaminu, gdyż jest to właśnie Twoja opinia na temat dawnej aktualizacji. Chociaż lepiej by było gdybyś pisał tylko i wyłącznie odnośnie tej propozycji tutaj, niż to o tym co było kiedyś lub jest teraz.

Pozdrawiam,
    MOD_SZYBKACOBRA

Ostatnio edytowane przez moderatora: 5 grudnia 2015
  15. Adalon

Adalon User

Dodatkowe ale takie które zmieniają cokolwiek.. 1mln na dzień, czyli 7mln na tydzień nie zmienia absolutnie nic w kasie klanu.. jeśli mam 1miliard kredytów i wejdę do klanu z podatkiem 5% to wpłacam 50mln już od pierwszego dnia i gracze się z tym zgadzają (mają jakieś wyjście?)
    To już wolę podnieść na 2 dni podatek w klanie na 5 % - ściągnie mi 200mln i już mogę wypłacić trzem flaksikom na irki czy lf-3..
    Problem zaczyna się gdy chcę pomóc koledze który zbiera na karetke/ profidesign - jemu przez 2 dni też ściągnie 100mln i jak dostanie 250mln to tak jak by dostał 150 bo mu najpierw zabrało..
    Sprzedawanie kredek ma się świetnie (tylko zamiast graczom sprzedają kredki klanom właśnie wchodząc kilkoma napakowanymi kontami do klanu kupującego gracza) jeśli pierwszej dobrowolnej wpłaty (nawet w nieograniczonej wysokości) można by było dokonać po miesiącu czy nawet 2 miesiącach od wejścia do klanu to graczom sprzedającym kredki na lewo w żaden sposób to nie pomoże.

Jeśli miałyby zostać nałożone dodatkowe limity (oprócz ww cooldownu po wejściu do klanu) to proponuję max wpłatę w wysokości maksymalnego dziennego podatku czyli 5% stanu konta.
    Czyli po minimum miesiącu w danym klanie mogę zacząć wpłacać dodatkowe kredki do kasy klanu - o 5:30 (przy restarcie serwera) stan mojego konta w danym dniu wynosił 1miliard kredytów i limit na ten dzień został mi ustawiony na 50mln (limit obowiązuje do następnego restartu serwera o 5:30).
    Osobiście jestem jednak za tym aby takich limitów nie było i po miesiącu stażu można było wpłacać dowolną kwotę.

Chciałem dodać ankietę ale nie mogę:
    Czy popierasz ten pomysł?
    1. Tak - wpłaty bez limitów po 4 tygodniach stażu w klanie
    2. Tak - wpłaty w wysokości 5% stanu konta po 4 tygodniach stażu w klanie
    3. Tak - limit dzienny wpłat równy tygodniowemu limitowi wypłat
    4. Tak - symboliczne wpłaty dodatkowe (1-5mln dziennie)
    5. Jestem na nie - to głupi pomysł.

Ostatnie edytowanie: 5 grudnia 2015
  16. Nie zrozum mnie źle, ale nie jest powiedziane, że musi być tak łatwo :rolleyes:. Uznajmy tak - mamy ten milion na początku - potem niech tak kwota rośnie (niech Ci będzie :p), a o ile procent to może być na te 10. Czyli z początku mamy milion, potem milion i sto tysięcy i tak powoli rośnie. Taki przykład :oops: Uznaj sam na ile procent byś chciał, mogą być także promile (mówię serio :D), a resztę też zachęcam do dodawania komentarzy.
    Ps. Ankieta dodana.

Pozdrawiam,
    MOD_SZYBKACOBRA

17. MOD_JD

MOD_JD User

Brak aktywności, kłódka.

Pozdrawiam
    MOD_JD

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.