Dodatkowa szansa na statek z Wrót (Galaxy Gate)

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Andromeda5, 27 lipca 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Andromeda5

Andromeda5 User

Witam.
    W środku tygodnia pojawia się informacja o uzyskaniu dodatkowej szansy przyznania nagrody w postaci nowego statku "Cyborg, Hammerclaw, Mimesis" za przejście wrót Delta, Epsilon, Zeta, Kappa. Czy wie Ktoś może jaka jest szansa na wylosowanie takiego statku za przejście wrót ? Ile procent jest szans, że coś się wylosuje ? Inna sprawa jest żeby wylosowało się ten statek który się oczekuję w pierwszej kolejności. :)
    Bo może nie warto robić wrota tylko poskładać za "urkę" czyli w montowni.

Ostatnie edytowanie: 27 lipca 2019
  2. Andromeda5

Andromeda5 User

Przepraszam przeczytałem cały wątek już chyba trzeci raz i nie widzę tam odpowiedzi na pytanie które zadałem: "Ile procent szansy na wylosowanie statku ?". Minęło już około 6 tygodni więc to dużo czasu aby programista z BP napisał odpwiedź: "Szansa wynosi np. 5 %".
    Mi to zajęło kilkanaście sekund.
    Może Ktoś z Ekipy zna już odpowiedź lub ponowi pytanie ?

3. Raczej nie ma najmniejszych szans żeby ktoś mający o tym pojęcie wyjawił to na życzenie. Szansa (jeśli wgl jakaś jest) zapewne jest bardzo mała, pewnie rzędu dziesiątych/setnych części procentu, a podanie dokładnej szansy byłoby strzałem do własnej bramki zniechęcającym większość graczy (to tylko moja opinia), sam nigdy nie słyszałem żeby ktokolwiek trafił na ten statek. Niemniej jednak, jeśli nie zbierasz kluczy na nowe lasery, bądź już je masz, możesz klepać zety i zbierać części na statek z zielonych skrzynek; a nuż Ci się poszczęści i przy okazji statek wpadnie :)

4. Patrząc na odpowiedzi forumowiczów z "tamtego" wątku oraz na ich "trafialność" statków z wrót, to szansa na takowy statek może oscylować w granicach 10-20%.

5. Andromeda5

Andromeda5 User

Dodatkowo w duchu łudziłem się, że Ktoś kto wylosował Cyborga to się pochwali, ale chyba marne na to widoki. Nie zaprzątał bym sobie tym głowy gdyby przy pierwszym zrobieniu wrót z szansą na statek nie wypadł mi Mimesis, dlatego postawiłem wrota z szansą i zobaczę w tym tygodniu i następnym co będzie. W tym tygodniu nie wylosowałem:(, jak w natępnych równeież to zmontuję go w montowni, a później będę robił hadesy dla kryształów.
    ... a na koniec postawiłem obecnie 7 wrót z szansą więc jak coś wypadnie lub nie to napiszę, może innym to trochę pomoże.

Ostatnie edytowanie: 6 sierpnia 2019
  6. ismiech

ismiech User

Osobiście odnoszę wrażenie że szanse na zdobycie poszczególnych statków są różne. Z czatu gry oraz forum wynika że najwięcej wypada mimesisów (sam jestem takowym szczęśliwcem), potem hammerclaw, natomiast najmniej cyborgów.
    Zaznaczam jednak, że jest to jedynie moja subiektywna ocena.

7. Zrobiłem łącznie 6 wrót w środku tygodnia, dla oleju oraz sepromu. Statku ani jednego.

8. Andromeda5

Andromeda5 User

No właśnie o subiektywne oceny chodzi, bo z nich wyłania się obiektywny obraz.:)

9. Andromeda5

Andromeda5 User

No a oto moje zestawienie. Przez 3 tygodnie zrobiłem 11 wrót. Wypadły mi 3 statki, w kolejności: Mimesis, Hammerclaw, Cyborg.
    Postawione wrota 3 Epsilony, 3 Delty, 4 Zety, 2 Kappy (jeden jeszcze Epsilon mi został). Zazwyczaj robiłem tylko pierwsze dzienne wrota z bonusem, dlatego zajęło to tak długo. Wyszło tak, że wypadał mi jeden statek w tygodniu. Cyborg wypadł ostatni z jedenastej Kappy.
    Prawdopodobieństwo wynosi około 25% ale sądzę, że jest też ograniczenie lub prawdopodobieństwo się zmniejszania szansy wraz z liczbą robionych wrót w danym dniu lub tygodniu dlatego roztropnie rozciągnęłem to w czasie aby nie natrzaskać wrót i boleśnie się nie rozczarować. Na innych forach kilka osób potwierdziło to prawdopodobieństwo 20-30 % ale bez rozpiski jak robili wrota.

Ostatnie edytowanie: 8 sierpnia 2019
  10. v1.6.69

v1.6.69 User

Ja mogę się pochwalić tak:

1 dzień eventu:

Drugi dzień eventu:

Pierwsze wrota w następnym tygodniu (Czyli tak jakby czwarty dzień eventu):

Ostatnie edytowanie: 6 sierpnia 2019
    Andromeda5 lubi to.
  11. Gratulacje :D

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.