Pomoc techniczna Dość duże zużycie procesora?

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika .vrubelek., 2 grudnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. .vrubelek.

.vrubelek. User

Witam. Czy tylko ja mam tak duże zużycie procesora podczas gry?
    Zwykle zużycie CPU jest w granicach 5-10% u mnie, ale gdy gram w DO, zużycie podskakuje do 50-70%. Mam procesor AMD Fx-6300, czyli dosyć nowy.
    Czy to wina systemu (Ubuntu 14.04), czy po prostu DO jest wymagające, czy jak?

2. Walter

Walter User

Flash na ubuntu pewnie nie używa procesora karty graficznej z powodu braku aktualnego sterownika i dlatego, a poza tym tak spora gra w przeglądarce to jest zły pomysł, kiedyś za czasów starego DO nic sie nie cieło bo DO z tamtych czasów była idealnie wkomponowana w możliwości graficzne przeglądarek, które jak sama nazwa wskazuje nie służą natywnie do grania.

3. .vrubelek.

.vrubelek. User

Nie da się jakoś tego naprawić? Mam integrę z ASUSa M5A78L-lx3

4. BA_ASTRAL

BA_ASTRAL Guest

Orbit lubi czasem sporo obciążać :oops:
    Inna sprawa to sterowniki (nie zawsze te automatycznie zainstalowane wyciągną 100% z grafiki) i to, że flash na linuxa nie jest już rozwijany (najnowszy to 11.2 a wersja dla windowsa czy maca ma nr 15 i 16 beta) a wersja z chromka (PPAPI) nie jest tak wydajna jak normalna i powoduje problemy (np błąd z "ą" na czacie) :oops:

pozdrawiam
    SMOD_ASTRAL

5. Dlatego priorytetem programistów w nowym roku powinno być zrobienie DarkOrbit do ściągnięcia na dysk.

BP ! - Nie chcemy już nowości. Chcemy normalnie grać i korzystać z tego, co nam zaoferowaliście ! (i na co w wielu przypadkach wydajemy pieniądze !)

Ostatnie edytowanie: 24 grudnia 2014
  6. MOD_Drizzt

MOD_Drizzt User

Wyjaśnione, zamykam ;)

Pozdrawiam
    MOD_Drizzt

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.