Drop części wrót

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika PZL11, 29 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. PZL11

PZL11 User

Witam.Miałem zetę 105/111 Po wrzuceniu do kociołka około łącznie 270 energii mam zetę 106/111 Oczywiście części dropią jak szalone tzn. multiplikatory.Ale nie idzie nimi trafić akurat na część, której jeszcze nie mam aby została "pomnożona" Strzelam piątkami i tak strzelam multi lecą cały czas ale trzeba mieć nieziemskiego farta by trafić multiplikatorem akurat w tę jedną jedyną część.Chyba nigdy nie miałem takich problemów z wrotami

2. decer

decer User

Wystarczy ze trafisz multiplikatorem w dowolna czesc, jesli trafisz w taka co juz masz to da ci te brakujace, dlatego ja zawsze multi zaznaczam od razu na x2 bo jest te 13% ze wleci czesc i mi da 2 brakujace :v

3. -gustaf-

-gustaf- User

Masz problem nie z wrotami tylko z pomyslunkiem.Brakuje ci raptem 6 czesci a ty strzelasz po 5.Po jednym i klikasz multi na dwa.Tak zwana cierpliwosc i jednoczesnie oszczednosc.

4. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

Mój post podejdzie może i niektórym pod jakąś "teorię spiskową", ale to są jedynie moje osobiste spostrzeżenia. ;)

Pierwsze spostrzeżenie to takie, że kociołek ma pewne przyzwyczajenia- czasem bywa tak, że część dropi na takiej zasadzie:
    Kod:
    ...długo nic...
    część do wrót
    3 jakieś inne rzeczy(np. ammo)
    część do wrót.
    Powyższy system dość często mi się przydarzał(aczkolwiek ostatnio nie trafiał mi się za bardzo).

Bardzo powtarzalnym i lubianym systemem jest wypadanie "część po części", czyli:
    Kod:
    ...długo nic...
    część do wrót
    część do wrót

System ten ma jeden atut- albo nie wypada wcale albo co chwila się zdarza :)

Jak więc należy postępować przy dużym procencie złożenia danych wrót?
    -Losujemy po jednej energii i liczymy przerwy pomiędzy częściami, które wypadły z kociołka
    -Gdy zdobędziemy część to staramy się myśleć analogicznie do poprzednich odstępów(między częściami) i wprowadzamy podobne(lub takie same) przy wciskaniu multiplakatora.
    -Gdy nie wyrzuca części przez ponad 15 energii to bardzo prawdopodobne, że wyrzuci potem 2 części pod rząd lub w niewielkich odstępach
    -Gdy zauważymy zasadę, że lubi dropić części jedna po drugiej to stosujemy się ciągle do tej zasady już przy multi x2

Po prostu staraj się przyswoić przyzwyczajenie działania kociołka w danej chwili i próbuj go przechytrzyć.

Proszę też się nie sugerować, że ten post jest czymś pewnym i można na nim polegać- zwykłe sposoby Polaka na sztuczną inteligencję. :D Proszę też nie mówić, że mówię głupoty bo to są moje osobiste spostrzeżenia - to co u mnie nie musi być takie jak u Ciebie :)

Mam nadzieję, że moje rady będą strzałem w 10 i złożysz tą Zetę czy inne wrota ;)

Pozdrawiam,
    MOD_ORZEŁ

-gustaf- lubi to.
  5. -gustaf-

-gustaf- User

I o to chodzi , w koncu jeden czlowiek Ktory zalapal i cos wytlumaczyl ale nie wiadomo czy to nie jest na pusto.Pozdrawiam.

6. Ja podobnie wrzucam odkąd pamiętam, teoretycznie co 7-8 wrzutka to powinna być czesc do wrót. Zauważyłem również, że jeżeli leci same ammo to leci same ammo nic poza tym, a jeżeli wypada co każdą wrzutke coś innego(ammo, rakiety, cdd, nano, xeno) to i wtedy częściej wypadaj mi części do wrót. Dość często trafiam na multipikatorze i to nie ważne czy x2, x3 etc.

7. PZL11

PZL11 User

7-8 wrzutka część rozumiem,że nieważne jaka, taka którą posiadasz albo nie?I też podobne zjawiska zauważyłem.Wiem jak składać wrota jakie są prawdopodobieństwa "metody" ale, mam takiego farta, że... powiem tak: Raz mając 16 cześci do końca złożyłem mając nieco ponad 200 energii i potrafiałem multi a teraz to wiadomo :D

Może i faktycznie klikanie po 5 jest złym pomysłem, ale przedtem tak robiłem i nie miałem problemów :) I owszem wiem, że jak multi jest na dwa to się go używa.Bardziej mi chodzi o to, że na te ok. 300 energii wypadła 1 część której nie posiadam.I gdybym trafił tym multi w nią to od razu poszedłbym wygrać w totka :D Dzięki wielkie, będę klikał pojedyńczo, szkoda iż nie jest to zbyt szybkie, bo strona nieco się przycina :)
    Ależ Orzełku :) Nie powiem, że to głupoty, ponieważ ja tez zauważyłem w tym pewien wzór, nie identyczny, ale podobny :D I ten wzór się sprawdzał a teraz nie :) Będę klikał po jednym i zobaczymy, może ją złożę po tym 1000 energii.A nawiasem mówiąc ja mam takiego farta, że połowa multi poszła w...xenomit.Nie w części, ammo, cdd chociaż te kupony tylko w xeno...dobrze, że nie mam nanoposzycia.I w sumie nie mam nic przeciwko, by tak ciężko składać te zety ale tylko wtedy gdy wyleci z nich havo(jakby jeszcze był podwojony w dzień podwójnych nagród):D

8. Brak aktywności w temacie, zamykam.

Pozdrawiam
    MOD_SZYBKACOBRA

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.