Dyskusja - Blacklight Teaser

Temat na forum 'Archiwum HQ' rozpoczęty przez użytkownika Aster, 29 listopada 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. [​IMG] STATEK powinni zrobić z wyglądem Nowych alienków -chociaż byłby to plagiat innej gry ale o wiele lepszy wygląd niż ten lego-młot

Ostatnie edytowanie: 10 grudnia 2018
  2. MOD_M4

MOD_M4 Guest

Wtedy będę zmuszony wrócić na cyborga, lub na sentinela :D

3. Cupak

Cupak User

Od czego zależy występowanie Impulse II na mapach ? Bo raz są a raz ich nigdzie nie ma ?

4. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

od invoków.
    jak nie trącisz invoka, to nie wypuści impulsa.
    bo to taki dziki kubik z protkami nowego typu, co się rozłażą po mapie jak ich nie ruszasz :)

Cupak lubi to.
  5. Cupak

Cupak User

Trącić to mało powiedziane, trzeba go mocno zjechać żeby coś wypuścił...

6. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

jakie urządzenie do trącania, taki efekt wyłażenia :p:D

7. Cupak

Cupak User

Bije go i bije, ile dokładnie trzeba go walnąć żeby pojawiły się te Impulsy 1 - 2 czy 10 MLN DMG ? A zresztą po co mi to wiedzieć jak obce firmy zrobiły sobie tam sobie swoją bazówkę i co najwyżej mogę im dać range nabijać pękając raz za razem, bo chyba chodziło o to żeby oni na tym skorzystali ubijając słabszych ? Bo w końcu 24 lvl ma tylko elita top 400. Te mapy powinny być tylko firmowe (bez wstępu dla obcych firm) to może miałby jakiś sens, a tak mamy sytuacje jak przy kubikach czy gdziekolwiek gdzie mieszane klany biorą wszystko. BP zamiast rozwiązać mieszane klany to on dał jeszcze grupowe alieny wspierające jeszcze bardziej mieszane klany o_O

Ostatnie edytowanie: 13 grudnia 2018
    Legenda lubi to.
  8. Moja opinia na temat nowych map ...hmmm BP poszedł o krok dalej i chciał coś stworzyć teraz cytuje: ''Oprócz wszystkich nowych rzeczy, niektóre z istniejących przedmiotów zostaną dostosowane tak, by były łatwiej dostępne, aby pomóc graczom nadrobić aktualny status UFE."" Chciał stworzyć coś dla nowych graczy ale ten pomysł nie wyszedł a dlaczego ?? bo kto przesiaduje cały czas na tych mapach cały czas tylko najlepsi któryś dzień próbuje sie tam dobić innymi słabszymi chłopakami i nic. co z tego że bilibyśmy te NPC dłużej niż inni ale ubilibyśmy ale nie mamy takiej możliwości... Serwer PL3 VRU mapa 3-BL kto tam ma zazwyczaj stacje DMG+... kto jest w tym klanie sami sobie odpowiedzcie.... przylatuje jeden gość posyła 2 salwy i dowiedzenia ... to nie żebym się zabił albo coś ale moim zdanie i zdaniem wielu innych powinny być to mapy tylko dla graczy danej firmy i koniec kropka. Ewentualnie nie wiem może inne rozwiązanie. Miały to też być misje na słabszych lub grupowe wyszło na odwrót. Bardzo prosimy o zastanowienie sie nad tym. Pozdrawiam

Cupak lubi to.
  9. Cupak

Cupak User

Ja zrozumiałem swój błąd, ta aktualizacja nie była dla słabszych tylko dla tych co mają UFE, a słabsi mają się cieszyć że coś im tam wpadnie, ale jak padną 1000 razy to i topki bedą zadowolone i BP :) bo zwiększył sie ruch na serwerach.

10. Aster

Aster User

Zgadzam się z przedmówcami - mapy powinny być tylko dla danej firmy. A nagrody z alienów powinny być zdecydowanie wyższe, bo za te co są obecnie, to można co najwyżej w portach sobie postać. Ten najsilniejszy był jeszcze bardziej opłacalny, ale i to zepsuli. Surowce to już inna brocha. Co rok, to większe skąpstwo. Niedługo zlikwidują wrota Skolla i Ice Meteoroidy... Ech... :oops::confused:

11. poland102

poland102 User

rozumiem intencje ale zasady tej gry chyba nie przewidują map tylko dla 1 firmy ..co najwyżej taka mapa mogła by być tworzona jak wrota np low /grupowo lub pojedynczo/
    po drugie gdyby zwiększyć nagrody- opłacalność alienów- to już nikt "niepowołany" by tam sobie nie pobił alienków...
    tak już jest i tego nie da się zmienić; co by nie dodać do gry, najsilniejsi gracze pierwsi zyskają potem reszta- jak w przyrodzie, pierwsi jedzą najsilniejsi a potem reszta...;)

12. RedCat313

RedCat313 User

wg mnie nagrody z tych alienów są specjalnie słabe by nie było za dużo ludzi na tych mapach i byli tylko ci co robią misje lub zbierają surowce

13. W sumie to moim zdaniem nie masz zbytnio racji izałoże sie że należysz to tych "sliniejszych'' jak to fajnie napisałeś. Wiekszosc osób tutaj które sie wypowiadały uważają że BP powinien coś zmienić ... dzisiaj byłem tam kilka razy i znowu mnie wystrzelali. Jak słabsi gracze mają coś tam zdobyć ? jakie ma być to udogodnienie ?
    i tutaj masz racje, jeśli coś nie zmienią (słabsi gracze chcą chociaż zdobyć tam Prometeusza), to wielu graczy znowu opusci grę i to na dobre ....:(

Teraz mi to przyszło na myśl ....

Moja Propozycja dla BP, niech przynajmniej dadzą Impulse II (wymagane do misji na Prometeusz) na mape np 3-8 zamiast Purpose XXI

Ostatnio edytowane przez moderatora: 18 grudnia 2018
  14. poland102

poland102 User

ja również uważam, że powinni coś zmienić aby było to bardziej dostępne ale można to zrobić obniżając nagrody /nie surowce/ - wtedy wymiatacze po zebraniu tego co potrzebują pójdą z powrotem np na kubiki;

MOD_TORO lubi to.
  15. Ankalagon

Ankalagon User

Trochę się uśmiałem.

Szanowni gracze, niektórzy z was jeszcze nie mają ful zwykłych lf4 co dopiero mówić o komplecie ulepszonych LF4 a się pchacie gdzie nie powinniście.

Jeden z forumowiczów słusznie zauważył, że w tej grze jak w przyrodzie silniejszy wygrywa ( zależy od zachowania tego silniejszego ) Inny forumowicz również zauważył ( co prawda w innym temacie ) że ta gra nie tylko polega na ciągłym waleniu do siebie hitów ale również częścią tej gry jest "sztuka" negocjacji. Nie każdy koks, który tam lata to od razu "zabójca" flaxów ( są też normalni gracze z którymi można się porozumieć )

Impulse II wyskakują przy pierwszym ataku na Invoke XVI - to jak mają one się respić na 2-8 - od tak sobie ?

Każdy by chciał od razu mieć dostęp do wszystkiego - ale może najpierw włóżcie trochę pracy w to aby było to możliwe ( pracy w sensie dogadania się, ulepszenia własnego konta od podstaw ? )

Druga sprawa - bajki marketingowe - to że "producent" napisał że ma być łatwy dostęp do statusu UFE - to warto się zastanowić o kogo chodziło w pierwszej kolejności. Niektórym ta bajka marketingowa poprzewracała w głowie pewien porządek rozbudowy konta.

Ostatnie edytowanie: 17 grudnia 2018
    poland102 lubi to.
  16. Cupak

Cupak User

Ta mapa jest dla UFE żeby zrobiły sobie Hyper UFE, żeby jeszcze mocniej bić, a reszta żeby nieprzestała grać dostała 30 Kyhalonu zamiast 5 i 3 LF4 zamiast 1 LF4 żeby im smutni nie było jak będą na bazówkach się respić...

17. Ankalagon

Ankalagon User

Możliwe - nie wnikam.

Nowe lasery nie są wcale takie dobre jak by się to mogło wydawać. Spróbuj w ciągłym ataku używać RSB i niech RSB wejdzie w moment kiedy zadziała rozproszenie prometeusza. Te lasery fajnie działają ale jak masz ich komplet ( statek i drony ) lub przynajmniej większą część ponieważ przy mniejszej ilości nagle walisz hita ale tylko z rozproszenia ( i nie zawsze łączy się DMG podstawowe z rozproszeniem ) które jest o wiele słabsze jak weźmiesz pod uwagę całość. ( na mapach BL działa to dobrze ( na alieny ) ale na normalnych/starych mapach potrafi w dosyć nieoczekiwanym momencie zawieść szczególnie jak na tych laserkach klepiesz się z innym graczem ). -Warto sprawdzić.

Ostatnie edytowanie: 18 grudnia 2018
  18. Cupak

Cupak User

Testowałem je sporo czasu i na statku wychodziło to ok.

1 Prometeusz w moim przypadku ammo x 1, seprom 60%, profil pilota 12%, Booster 20%, bonus statku 5%, szkoleniowa 20 % :

Max podastawa: 559
    Min Podstawa: 420
    Max rozproszenie: 532
    Min rozproszenie: 400

Min razem: 820
    Max razem: 1091

Czyli 15 laserów x 1091 x 4 = 65 460

Rozproszenie wali od samego początku jezeli nie ma MISS więc można walnąć z RSB:

15 x 1091 x 5 = 81 825

Przypominam to sa lasery tylko na statku bez laserów na dronach, które tam zupełnie inaczej sie zachowują niż w przypadku LF4 bo gdzieś znika 5% DMG.

19. HelloItsMy

HelloItsMy User

mam pytanie odnosnie tych nowych alienow ktore wyskakuja na mapach x-6 x-7 x-8 5-1 5-2 po 1 co ile one wyskakuje a po 2 czm nie widac kazdego aliena ktory wyskakuje? po prostu w dzienniczku sie nie wyswietla

20. Ankalagon

Ankalagon User

To lepiej Twoim zdaniem te laserki ( jak się nie ma kompletu ) ładować najpierw w statek a dopiero później uzupełniać drony czy na odwrót ?

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.