Dyskusja - Blacklight Teaser

Temat na forum 'Archiwum HQ' rozpoczęty przez użytkownika Aster, 29 listopada 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Cupak

Cupak User

Jak 5 grudnia bedzie juz na wszystkich serwerach BP to wtedy wprowadzą oto wielka tajemnica.

2. Bajron1

Bajron1 User

I tak napiszą że mają problemy i wprowadzą innym razem jak większość haha standard BP

3. Cupak

Cupak User

Jak ta aktualizacja bedzie tak jak to opisuje FAQ to rzeczywiście :eek: wałśnie takich pomysłów spodziewałem się po BP. Nagroda prawie żadna za te alieny, a cena za nowe lasery zachęca tak do grania jak bicie Ubersibelonów w vortexie.

4. poland102

poland102 User

niestety czego się spodziewałeś..że wlecisz na mapę i w godzinkę zbierzesz nowy statek, lasery i uri na niedzielę....
    "dwa dni" zajmie samo FAQ :)
    masz nowe mapy/mapę, nowe alieny, leć, baw się a przy okazji na coś uzbierasz;
    myślenie odwrotne /muszę to zrobić, drogo, dużo latania/ zamienia zabawę w stres , niezadowolenie i narzekanie
    powodzenia na nowych mapach/mapie:)

Ostatnie edytowanie: 5 grudnia 2018
  5. poland102

poland102 User

FAQ zmian i FAQ statków już jest na forum a aktualizacja w drodze:eek:;)

6. Od 12 kiedy już na całym świecie będzie 5

7. Cupak

Cupak User

Wszystko rozumiem, ale bez przesady :) te nowości wiele nie wnoszą, chyba że jest coś jeszcze, ale 10 000 uri za 5000 sepromu ?

czy

15 000 szt. amunicji RSB-75
    Projekt Stały.
    Można stworzyć dowolną liczbę razy.
    Można tworzyć wiele sztuk na raz.
    Zasoby potrzebne by utworzyć w montowni
    ZasóbIlość
    Uridium4000
    Rinusk2500
    Ślady Blacklight900
    15 000 x 5 uri = 75 000 wartośc w sklepie

To daje do myślenia jak "łatwo" będzie uzbierać te nowe surowce ;)

Bociaże będa zadowoleni ale zwykli gracze ??? Chyba że popatrza sobie jak inni sie ulepszają to może być ciekawe, zawsze to lepsze niż nic....

Takie myślenie że coś musze to już dawno mam za sobą :) W tej grze ono nie ma sensu, bo nieuciwi gracze zawsze będą szybsi i lepsi i wpierani przez politykę gry. Jestem raczej juz tylko obserwatorem, którego tak jak napisałes cieszy sama mechanika gry a rywalizacje zostawiam "zapaleńcom " :)

D.A.R.E.K lubi to.
  8. Nathersis

Nathersis User

No i niestety potwierdziło się to czego się obawiałem - nowy laser nie dość, że będzie ZNACZNIE ułatwiał walkę z NPC na tamtych mapach, to będzie chyba najmocniejszy i na graczy. Samo 210 dmg + rozproszenie już jest o wiele lepsze niż Magmadrill... Przy komplecie pierwszy hit z RSB za 300k? Jak dla mnie powinien on mieć ze 130-150dmg i EWENTUALNIE podobne rozproszenie ( albo i bez niego ) skoro aż tak mocno mnoży obrażenia na nowe moby.

9. Cupak

Cupak User

Jak dla mnie to móglby i mieć 250 bo wartobyłoby wogóle o niego się starać, ale powinni o 50-70 % ułatwić zdobycie full lf-4 i Apisa i Zeusa dla początkujących graczy ze skrzyń, skoro teraz są nowe i lepsze.

10. Nathersis

Nathersis User

LF4 mają o wiele częściej wypadać ze złotych i zielonych skrzynek ( jeśli dobrze zrozumiałem, to i niedzielny bonus na LF-4 również został zwiększony ) oraz Kyhalon i Tetrathrin ma teraz wypadać 4x więcej za misje, więc to już coś.

Cupak lubi to.
  11. RedCat313

RedCat313 User

Jak ktoś zdobędzie centauriona to niech sie pochwali :D :) :D

12. Cupak

Cupak User

rewelacja :) warto było czekać hehe ( oczywiście żart :) ) Rzeczywiście dalsze mapy sa tylko od 24 lvl i są dla UFE, co pokazuje że tylko ci co już dużo mają licza się dla BP. Chyba że to są mapy firmowe, a tamte należą do innych firm, ale to i tak nie zmienia faktu że to żadna rewelacja... :confused:

13. Legenda

Legenda User

na nowych mapach podstawą jest grupa i statki karetki.

14. Kexin

Kexin User

Ta pierwsza misja to chyba jakiś żart. Jak mam ją wykonać jak mam prawie 30mln spreo w laserach imam to wszystko stracić dla jednego lasera. Niech to zmienią na podkręcenie spreo albo najlepiej dowolnym surowcem nie mam zamiaru tracić tyle spreo które odkładałem 2 lata.

BudzigniewDelta lubi to.
  15. Cupak

Cupak User

Coś za coś :) ta misja nie jest bez powodu.... :p

16. Szczerze mówiąc... Laser dobry - ale zbierać na niego by trzeba miesiacami. Alieny same w sobie do bani bo się ich nie opłaca bić w żadnym spektrum. Statek - nie będę komentował bo tak zaburzy balans gry że szkoda gadać. Wcześniej widziałeś Cyborga ewentualnie jego design wiedziałeś czego się spodziewać teraz wiesz tylko potencjalnie jakie ma statystyki a i tak nie są one w 100% ze sobą zgrane tak aby wszystkim grało się dobrze. Jedyne co mogę to pozdrowić BP i życzyć co najmniej 25% graczy którzy właśnie odchodzą - szczęścia w życiu.

Bo chyba o to BP chodziło w sprawie optymalizacji gry :) co z tego że dają możliwość odkucia się flaxom do statusu UFE skoro on się tak dynamicznie zmienia że niemożliwym będzie jego nadrobienie?

Cupak lubi to.
  17. Cupak

Cupak User

Kazdy gracz z DO ma lepsze pomysły niz BP niech oni juz nic nie wymyślają :rolleyes:

18. Turok112

Turok112 User

Te alieny to są z gry Battlestar Galactica. Więc jak dla mnie to nic nowego..

19. Nathersis

Nathersis User

Jak zawsze na te duże ( najbardziej opłacalne ) rzucą się najsilniejsi i będą bić każdego kto podleci, a reszcie nie pozostanie nic, bo te dwa co można w miarę ubijać solo to porażka XD W sumie i tak nie bardzo jest co za to składać. Chyba będzie trzeba skupić się na misjach dziennych i tygodniowych, chociaż to na plus ;)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.