Dyskusja - Blacklight Teaser

Temat na forum 'Archiwum HQ' rozpoczęty przez użytkownika Aster, 29 listopada 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Cupak

Cupak User

Dokładnie LF4 x 3 w zykłe dni i x 3 bonus w LF4 day czyli jeżeli dobrze licze to x 12 większa szansa w niedziele na lf4 ?

2. Może serwery to mało xD Połączą i gry xD podejrzewam że nawet ta myśl z surowcami nowymi z BG zaczerpnięta xD
    Chociaż wolałbym chyba raczej żeby DO zamieniło się w BG a na serwerach DO panował stary client z LF3 max i PETem xD To były znakomite czasy z których obecnie przetrwały tylko wspomnienia. Dosłownie nie ma już niczego w tej grze co przypominało o jej korzeniach. Misje i sposób przyjmowania inny. Mechanika gry inna lasery coraz nowsze jak ten prometeus... Ja wiedziałem że nie opłaca się robić laserów podczas laserstormu bo to brzmiało jak: wejdą lepsze...

Chociaż nie... Jedyne co się dalej używa to generatory napędu - ot co pozostało niezmienione od lat.

Jak patrzyłem w kod darkorbit gdy robiłem do tej gry program ustaliłem już jedno. W tej grze każdy bonus liczy się jako procent do podstawy. Czyli jeśli laser bije 100 ale ty masz profil, sepro i inne bzdurki i ten laser bije już 200 to zmiana formacji na szkoleniową nie da Ci 25% z 200... Tylko z tych 100. Tak samo jest z prędkościami na danych formacjach. Co sprawia że pierścień i szkoleniówka mimo -5% odejmuje więcej speeda niż formacja koła (która powinna go dawać względem tej samej podstawy tyle samo co tamte odejmować) ...niż formacja koła... dodaje! Czyli szansa na drop w niedzielę wynosi x6 jako 300%+300% tak działają tutaj wszystkie boostery związane z mechaniką gry. I trudno się dziwić.

Ostatnie edytowanie: 5 grudnia 2018
  3. Nathersis

Nathersis User

Wychodzi średnio 300 Impulse II na jeden nowy laser, tylko problem w tym że z tych 300 mobów wpadnie niecałe 15k urki, a na laser potrzeba dodatkowo 75 zielonych kluczy ( 75-100k uri ), więc tak czy siak trzeba będzie bić jeszcze coś innego żeby na nie nazbierać. Roboty na długie tygodnie i zapewne o to chodziło :p

4. AxxA

AxxA User

Czemu nie mam tych nowych misji ? Nie widzie ich, jakies wymagania sa?
    mam 21 lvl, jestem na tej mapie

Ostatnie edytowanie: 5 grudnia 2018
  5. Nathersis

Nathersis User

No to teraz trzeba się zastanowić czy wydać 100k uri ( na klucze ) + poświęcić co najmniej kilka godzin na bicie nowych mobów dla 1 nowego lasera, czy wydać 100k uri ( na CDD ) + poświęcić kilka/kilkanaście minut dziennie na misje na nowe LF-4, które tak naprawdę są gorsze.

No i pozostaje pytanie czy nowe surowce zawitają na stałe do kalendarza, bo jednak w tym miesiącu da radę zrobić z nich 1 laser :p

6. FrOsT19

FrOsT19 User

Jest gdzieś jakaś rozpiska nowych misji?

7. Cupak

Cupak User

Bosstery to jedno, a skrzynki to chyba inna sprawa, tutaj wchdzi prawdopodobieństwo.
    Jeżeli zwiększyli 3 x prawdopodobieństwo to:

• zwykły dzień kiedyś *1 % szans na LF 4 teraz 3%
    • dzień LF4 kiedyś 3% bo (300% x 1% szansy = 3%) teraz powinno być te 3% x 3 czyli 9%
    *Te procenty podałem przykładowo bo nie mam pojęcia jaka jest szansa z zielonych skrzyń na LF4 nieździwiłbym sie jeżeli byłoby by to 0.1 % ale może być i 5%.

8. Jak wczesniej napisali Oprócz wszystkich nowych rzeczy, niektóre z istniejących przedmiotów zostaną dostosowane tak, by były łatwiej dostępne, aby pomóc graczom nadrobić aktualny status UFE. Gdzie one są

9. Cupak

Cupak User

Czytaj posty wyżej to się dowiesz :) zwiększyli 3 x szanse na drop LF4 + zwiększyli wypadanie z wrót surowców do robienia ulepszonych LF4 no i to byłoby na tyle :)

10. To bardzo dużo dostosowali :p

11. A wie ktos moze gdzie znajde opis nowego evenntu, mam na mysli alieny ilosc hp oslon nagrody i jak nowe przedmioty zrobic?

12. Nathersis

Nathersis User

13. Novvik

Novvik User

14. Pay to win i Bugpoint nic nowego.

15. Wiadomo jak zdobyć te bustery 100% i ile razy mozna je wytwarzac? Są one na stałe?

16. Matitiasz

Matitiasz User

te mapy od 24 lvla ? chyba coś nie tak

17. SλώczγK

SλώczγK User

nic nie stracisz a zyskasz nie wydając ammo uri prawie 0 z alienów a na dodatek nie można skończyć ostatniej misji na 10-ty laser prometeusza bo 20 osobowy klanik trzyma sobie Ivoka oraz Behemota i biją sami a jak ktoś podleci to ubijają także leć na cubiki a zarobisz więcej ;)

18. Cupak

Cupak User

Dobre :) BP tutaj miał pole dopopisu i mógł dać wlot od 30 lvl żeby nie było takich sytuacji :) A jak biją swoi swoich to w końcu zostaliby banitami. Ale topki mają juz ten 24 lvl i moga przejąć alieny bez straty poważki.

19. Powtarzam

20. HelloItsMy

HelloItsMy User

i widac BP daje cos nowego i juz nie idzie grac zamiast pierw wrzucac nowe coś to byscie pierw sie zabrali za naprawianie lagow i usuwanie programistow

Ostatnio edytowane przez moderatora: 6 grudnia 2018
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.