Dyskusja - Blacklight Teaser

Temat na forum 'Archiwum HQ' rozpoczęty przez użytkownika Aster, 29 listopada 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. *ASLAN*

*ASLAN* User

1 misja nawet nie realna do zrobienia jest mimo że taka banalna ale nie dla ludzi co maja niezły zapas sepro w rakietach i laserach ... POMYSLELI NAPRAWDE BRAWO !

Kexin lubi to.
  2. Kexin

Kexin User

To wole sobie dać narzazie spokój z tymi misjami chociaż mam nadzieje że zmienią tą misje i nie będę musiał tracić sepromu z laserów.
    A tak w ogóle to ktoś wie jaki mają zasięg nowe lf-4 bo jak taki sam jak laser prometheusa to tych nowych lf-4 nie opłaca się robić bo biją więcej nawet od Magmadrill.
    EDIT.
    Widzę że nie tylko ja mam ten problem.

3. Cupak

Cupak User

Ponoć kiedyś był jakiś sperombug może ta misja ma celu ukaranie tych graczy, którzy wtedy korzystali i teraz mają po kilka MLD ammo na sepku.

4. *ASLAN*

*ASLAN* User

Nigdy nic nie bugowałem ani na niczym latałem po prostu bez eventu nie gram i co dziennie aby seprom wysyłam i sie troche nazbierało proste ;)

Kexin lubi to.
  5. Kexin

Kexin User

Był taki bug ale z tego co wiem to tym co zdobyli seprom w ten sposób go zabrali i chyba nawet bany poleciały ale nie jestem pewien. Jak chcesz to przejrzyj oficjalne ogłoszenie tam podawali info na ten temat. A jeśli to ma być sposób na ukaranie nieuczciwych graczy to wybrali zły sposób bo uderzą też w uczciwych graczy którzy tak jak ja odkładali go latami.

6. No proszę poliglota, prawnik, programista a przy tym malkontent co nie umie matematyki przemówił. Z tego względu czuję się zobligowany żeby odpisać.

Zawsze Ci tylko źle i źle, ciągle narzekasz, skoro Ci ta gra nie pasuje to czemu tu jeszcze tracisz swój cenny czas. Nie podoba Ci się turniej klanów? Nie bierz w nim udziału. Nie podobają Ci się nowości? Zmień grę! Ponadto okazuje się, że wieszczem jesteś bo podobno 25% graczy nagle przestanie grać. Proponuję, abyś był pierwszą osobą w tych 25%.

Ciekawi mnie jaki to programik pisałeś do tej gry. Ciekawe czy na pewno jego stosowanie nie było sprzeczne z owh?:)

Ale nie o tym chciałem pisać. Proponuję abyś odrobił lekcję z matematyki. Pewnie zamiast uczyć się w szkole udowadniałeś nauczycielom, że matematyka Ci w życiu do niczego nie będzie potrzebna :). Otóż bzdury piszesz odnośnie tych bonusów. Matematyka tej gry jest banalnie prosta. Weź podstawową wartość jakiejś cechy (szkody, ilość osłon, prędkość) i przemnóż to przez każdy z bonusów z osobna. Przybliżę to na przykładzie. Załóżmy że wstawisz na statek 10 podstawowych oslon B02 (kazda ma 10k oslon). Jeżeli chciałbys wiedzieć, ile bedziesz mieć, jeśli zaktywujesz 25% z profilu pilota, 20% z dronów i 50% z podwójnych boosterów musisz policzyć to tak: 100k x 1,25 x 1,2 x 1,5. Także niestety ale jeśli masz przykładowo 262k osłon na statku (z sepromem, profilem itp) i kupisz sobie podwojne boosterki, to musisz te 262k pomnożyć przez 1,5, a nie tak jak ty proponujesz, pomnożyć tylko podstawową ilość oslon przez 1,5k. Jeśli tak piszesz programy do gry, jak umiesz matematykę to myślę że BP może spać spokojnie :). Tak samo jest z prędkościami. Gdy wrzucasz szkoleniową to mnożysz ostateczną wartość prędkości przez 0,95, a jak wrzucisz koło, mnożysz przez 1,05. Trywialne, nie wierzysz? sprawdź sobie.

A teraz moje 3 grosze w sprawie aktualizacji. Narzekacie że nie ma sensu bić nowych alienów. Dla urki tak, ale te nowe alieny bije się nie dla urki ale dla nowych surowców. Mi sie nie chce ich bić, mam nadzieje że z dziennego kalendarza wszystko z czasem wpadnie samo :). Martwi mnie jednak troszkę nowy laser. Te rozproszeniowe dodatkowe szkody co 5 s. Wydaje mi się, że jak cwaniaki wymyślą nowy programik, jakiś mieszacz który włączy rsb dokładnie wtedy gdy wypadną dodatkowe szkody z tego lasera, to wtedy uczciwi gracze pvp będą mieli przerąbane. Ręczne mieszanie amunicji w czasie walki jest dość wymagające, a jeśli jeszcze gracz będzie musiał liczyć kiedy wypadnie wzmocnienie, to już na pewno mu się to nie uda. Mam nadzieję, że tak się nie stanie, bo wtedy granie w darkorbit jak dla mnie przestanie mieć jakikolwiek sens. Szkoda by było bo wciąż uważam, że DO to na prawde dobra gra, w przeciwieństwie do niektórych malkontentów :). A to że jest trudno, że silne klany dominują i robią co chcą. No przecież zawsze o to w tej grze chodziło, o rywalizację i dominację. Trza swoje odczekać w kolejce, topka zrobi co ma zrobić i wrócą do lowów i hadesów a wtedy flaxy będą nadrabiać :)

Dodam jeszcze że jestem bardzo zniesmaczony jedną misją na nowy laser, polegającą na wrzuceniu promerium w lasery i rakiety. Pytam się dlaczego gracze, którzy przez dłuższy czas nie grali i nachomikowali troche tego sepromu mają nagle to stracić? Jak dla mnie to nie fair, nie każdy wkońcu bugował seprom, jeśli o to im chodziło. Fakt faktem, to tylko misja na 1 laser, można ją sobie odpuścić, ale i tak uważam, że tak nie powinno być.

7. Kexin

Kexin User

Może i misja jest tylko na jeden laser ale blokuje cały ciąg misji nawet te na 24lv gdzie nagrody są już dosyć spore.

8. Sok_PL1

Sok_PL1 User

najlepszy event moze go pobic jedynie kolejna edycja piratow pozderki

9. sanduras

sanduras User

Co to jest za Purpose XXI.? Nigdzie tego znaleźć nie mogę.

10. Kexin

Kexin User

Można go znaleźć na x-8.

11. Owszem program łamał OVH gry dlatego mówię o tym w formie przeszłej. Dyskutuję na różne tematy bo to jest domena forum. Gdybyś studiował powiedział byś coś na łamach FORUM. Otóż pragnę Ci przypomnieć iż moja historia związana z tą grą jest już od czasów rozpoczęcia pisania programu bardzo obojętna. Lubię w tą grę po prostu grać i analizować jej szczegóły. Turniej klanów a raczej ustawka to osobny temat i z doświadczenia wiem, że moje treści mogą być uznane za pejoratywne, aczkolwiek zgodne ze swoim statusem. Nie bez powodu pomysłodawca pochodzi z klanu najbardziej zainteresowanego to że są słabi i chcą udowodnić coś za wszelką cenę jest jak udowadnianie po alkoholu "ja nie dam rady?" niepotrzebne po prostu bo co? Bo ktoś coś dostanie za to? Bo coś to zmieni? - To niczego nie zmienia i tyle.

Co do matematyki - umiem liczyć a i umysł ścisły jest potrzebny podczas tworzenia programu mimo iż Visual Studio a przynajmniej jego wersja z 2017 już ułatwia maksymalnie pracę (kto programuje ten wie). Ja wypowiedziałem się tylko i wyłącznie na temat matematyki stosowanej w grze. Wejdź na linuxa zaloguj się na konto i zdumpuj flasha oczywiście musisz się sam dowiedzieć jak to zrobić dobrze tak aby pobrać plik main.swf później go rozpakuj polecam program JPEXS do obsługi plików shockwaveflash zedytuj main żeby odczytywać pakiety a potem je prześledź oczywiście nic Ci nie powiedzą bo musisz je rozczytać. Ta gra zgłupiała bo sam pakiet o zadanym damage od kogoś jest poprzedzony o poprzedni pakiet aktualizacji osłon (dlatego dostajesz hita a pokazuje Ci poprzednie HP i osłony - oczywiście inne niż powinny być) ale dobra koniec offtopa - w pakietach wyraźnie można przyuważyć jeden w którym jest nick gracza zapisz sobie ID pakietu i pozmieniaj formacje które zmieniają prędkość a potem porównaj liczby. -5% to rzeczywiście -5% od prędkości a +5% to tak na prawdę 5% od podstawy bez "podkrętki' i to się sprawdza w grze a co dziwne w samej grze pokazuje inne wartości niż na prawdę. W oknie gry wszystko jest git...

Ludzie wielu rzeczy nie wiedzą na temat mechaniki dajmy na to głupia współrzędna 100/50 to tak na prawdę x:951-1049 y:451-549
    Albo jeszcze inna głupota mechaniki. Tryb 2D na samym CPU bez wsparcia grafiki, Tryb 3D o lepszej wydajności tylko ze względu na obsługę GPU. A wystarczy jedno 0 na 1 zamienić w kodzie i 2D było by wydajne bez lagów nawet na słabych laptopach tabletach z Intel Atomem.

Kocham i hejtuję Dark Orbit - tak to podsumuję a Ty Budzigniew nie komentuj moich poczynań bo mam i doświadczenie i przesłanki (w sumie dowody) by Twoim zdaniem twierdzić herezje. Ale co ja tam wiem pewnie tylko tyle że mam słuchawki na głowie znam swoje prawa (nieznajomość prawa szkodzi - więc warto je znać polecam godzinkę dziennie studiować kodeks cywilno - prawny jakieś krezusy czy coś ogarniesz) i szanuje swoje przywileje nadane po II wojnie światowej.

PannNikt i RedCat313 lubią to.
  12. Cupak

Cupak User

Może BP chce aktywnych graczy, którzy nie chomikują sepka :rolleyes:

13. RedCat313

RedCat313 User

jaa nie chomikuje sepromu bo idzie nabieżąco a jakoś jestem aktywny :D

14. Cupak

Cupak User

A jaki jest właśnie sens tego co napisałem :rolleyes: ??

15. Aster

Aster User

Pozwólcie że i ja się wypowiem. Miałem cichą nadzieję że ta aktualizacja wniesie nowego ducha do DO. Liczyłem też że coś z projektu 3 gali, nad którym męczyłem się diabelnie wraz z kolegami na forum wejdzie do gry. :(

Ogólnie rzecz biorąc - pomijam już kwestię surowców, to inna bajka. Ale żeby np. za aliena z 9 mln HP i prawie 5 mln osłon (Attend), którego w dodatku w każdej chwili może podebrać ci inny gracz płacić nędzne 275 uri?! Przecież to jakieś jaja są! :mad: Już uber piraty są bardziej opłacalne! Serio lepiej już lecieć na kryśki i kubiki. Ten nowy laser i statek to tylko dodatkowa przewaga dla koksów i oszustów (jedno z drugim się często łączy). Tylko niepotrzebnie będzie zawalana gra. Co do tej pierwszej misji to nawet nie zamierzam jej robić - 2 mln sepromu w laserach piechotą nie chodzi...

Ponoć same alieny zerżnięto z Battlestar Galactica, co dla mnie jest po prostu żenujące. Gracze chcą w miarę uczciwego zarobku, a że BP z roku na rok coraz bardziej żydzi, nie dziwię się że gra pustoszeje. I nie chodzi tu o to, aby sobie ponarzekać! Gram w tą grę od 2010 roku i stwierdzam że bardziej przysłużyliby się graczom likwidując tą zgraję oszustów (np. bociarzy) w grze i usprawniając serwery, niż dodawać kolejny update którego opłacalność jest po prostu śmiechem na sali. Serio, zastanówcie się nad tym. Bardzo długo byłem cierpliwy do tej gry (mam do niej sentyment), ale i ona zdaje się wyczerpywać! :oops::mad:

16. sanduras

sanduras User

Cześć, przed chwilą biłem Cubikony do misji i zauważyłem, że koło mnie przeleciał Urge IV, to jakiś nowy typ aliena?
    Jestem pewny co widziałem.

17. poland102

poland102 User

to nowy alien z nowych map; napisali, że mogą się pojawiać w formie szpiega- rekonesansu na innych, starych mapach;)

18. RedCat313

RedCat313 User

a dobra jak przeczytałem na wolno kilka razy to dopiero załapałem xD

19. sanduras

sanduras User

Nie wyświetla jeszcze kluczy w montowni? ;/

20. RedCat313

RedCat313 User

są w dodatkach

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.