Dyskusja - Blacklight Teaser

Temat na forum 'Archiwum HQ' rozpoczęty przez użytkownika Aster, 29 listopada 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. MOD_Artemida

MOD_Artemida Guest

Drogi Graczu
    Rozumiem rozczarowanie ale Twoje słownictwo jest niestosowne pozwoliłam sobie edytować Twój post
    Kultura/ton wypowiedzi - nawet podczas burzliwych dyskusji lub kiedy się zdenerwujesz, zachowaj proszę uprzejmy ton wypowiedzi. Szanuj innych forumowiczów. Na naszym forum nie tolerujemy braku kultury.
    pozdrawiam
    MOD_Artemida

2. Oczywiscie.. zamiast naprawic blad z kluczami w montownii to lepiej bylo podwyzszyc trudnosc ubicia tego behemota i oslabic mimezisa :D fajne priorytety.. zamiast pierw zając sie bledami w grze, to lepiej zrobic graczom bardziej na zlosc :D

3. _*ViXeN*_

_*ViXeN*_ User

norma z roku na rok coraz gorzej:)

4. Cupak

Cupak User

Dobrze ze go osłabili bo tak samo jak Cyborg na początku był za mocny,
    co dokładnie zmniejszyli ?

5. Ja nie napisalem, że źle :D po prostu chodzi mi o sam fakt :) są bledy w grze gdzie ich priorytetem powinno byc zlikwidowanie ich, a nie utrudniac bardziej graczom i zmieniac cos co tak naprawde by moglo jeszcze kilka dni poczekac :) ludzie stoją na misjach bo nie idzie przez te błędy zlozyc laserka w montownii

6. W jednym poście z jednej strony piszesz, że dyskutujesz sobie na forum, bo to jest domena forum, a z drugiej strony żądasz ode mnie, abym nie komentował Twoich poczynań. Pytam się jakim prawem? Wszak od tego jest forum :)

Usiłujesz pisać eleganckim językiem, fajnie, ale czasami beznadziejnie Ci to wychodzi, popracuj nad tym, albo przynajmniej przeczytaj jeszcze raz wszystko zanim opublikujesz.

Coż, jeśli chciałes powiedzieć, że wartości szkód, osłon czy prędkości podane w okienku gry rozmijają się z wartościami faktycznymi, to w tej sprawie nie mam zdania. Być może tak jest. Nie jestem programistą i nie mam zamiaru być. Dziwi mnie jednak to, że tak drążysz tą grę, a z drugiej strony nie ogarniasz PVP (uważam tak, bo gdybyś ogarniał, to nie doszukiwałbyś się wszędzie osztustw i nielegalnych programów :). I daruj sobie szczegóły programistyczne bo one nic nie wnoszą i tym mi nie zaimponujesz.

Zbyt chętnie wypowiadasz się na temat tego, jakie motywy kierują innymi graczami, których za pewnie nie znasz za dobrze. Skąd wiesz, że pomysłodawca turnieju klanów chce coś koniecznie komuś udowodnić? Powiedział Ci o tym? Siedzisz w jego głowie? Uważasz się za perfekcyjnego psychoanalityka? Narazie wydaje mi się, że jedynie Ty chcesz coś komuś za wszelką cenę udowodnić :)

I nie martw się o moją znajomość prawa. Cóż, ja w każdym razie nie zniżałbym się takiego poziomu aby ścigać jakichś użytkowników forum za publikowanie bez mojej zgody jakiejś fotki, którą sam wcześniej zamieściłem w necie. Żenada :)

Na zakończenie chcę Ci tylko powiedzieć, żebyś się nie wygłupiał. Daj sobie gościu siana, jak to sie potocznie mówi :). Skoro masz taki obojętny stosunek do gry, to czemu do forum jest on taki wyczulony?:)

7. ///Przepraszam MODeratorów za offtopic ale niestety gościu jak dla mnie urwał się z choinki i nie umie składać faktów do kupy.///

Nie... Publikacja mojego wizerunku, który widnieje na tym forum jest własnością firmy BP (dobrowolnie) jednak publikacja ta bez mojej zgody w negatywnym wydźwięku godzi w moje prawa i dlatego sprawą zajmą się odpowiednie organy - reszta to "nie moja broszka". Innymi słowy dość mam tłumaczenia.

ZAWSZE O COŚ CHODZI - To podstawa w logicznym myśleniu - coś a'la "kij ma dwa końce". SKORO nie chodzi o wartość - nagrodę bo to nieoficjalny turniej i nagroda w nim nie istnieje - musi chodzić o coś innego. W tej grze nie ma wygranych - więc w zasadzie każdy na każdego wymienia się argumentami na temat "jaki jesteś słaby" na czacie gry - jak każdy zdążył już zapewne kilkuSETkrotnie uświadczyć. Więc analizując - dodając banalne 2+2 do wyliczanki nie sposób nie odnieść wrażenia, że chodzi o ten argument "bo my wygraliśmy" durne jak wakacje w Ciechocinku. Wyświstane jak lato z radiem. Po prostu śmierdzi mi to kiczem niczym więcej a na temat programów to się nie wypowiem bo wystarczy lekko powiedzmy otworzyć flasha pomajstrować i idzie na prawdę podnieść sobie DMG dosyć srooooogo. Nie zdziwi mnie kolejny taki klan którego wszyscy biją po 700-800k. O tym mówię. Co z tego, że turniej jak dla mnie spoko inicjatywa jak chodzi głównie o pokazanie kto ma lepszy program. Jeśli tego nie rozumiesz spytaj swojego "kolegę" z dawnego PIKI - Botora chyba nie myszę Ci przedstawiać.

I błagam nie mów że się nie znasz na programach więc pewnie ich nie ma. Bo jak jeszcze nie widzisz kolesia a już widzisz laser_ammo_6.gif to zdeczko chyba rozmija Ci się obraz prawdy.

8. TL_Eviana.

TL_Eviana. Team Leader Team Darkorbit

Nie ma sprawy, ale pamiętajcie Panowie o kulturze wypowiedzi, nawet jeśli w jakimś temacie się nie zgadzacie, oraz o temacie wątku. ;)

9. ale moim zdaniem powinni zmiejszyc hp wtych nowych alienach a nie maja po 9 mln lekka przsada

10. Ankalagon

Ankalagon User

Jak zbierzesz nowe lasery to 9 baniek, to będzie nic - jak ubicie z x3 sibelona.
    Ale jak by nie patrzeć mogli by zmniejszyć to hp :)

11. A mam takie pytanko czy BP zamierza zrobić coś z tą montownią ? bo nie zalicza kluczy

12. Cupak

Cupak User

Mogliby zwiększyć ilość Impuls II bo latam 30 min i spotkałem jedną sztuke i to cały czas zajętą przez tą samą grupę graczy, przypomina to trochę superpromocje w sklepie w której wszyscy się rzucają a jest tylko 1 sztuka.

Legenda lubi to.
  13. to ile bd bily te nowe laserki

\\ Attitude XIII //55000
    \\ Capital I //55000
    \\ Regard CXI //110000
    \\ Observe X //110000
    \\ Find VII //

gdzie moge znalesc te alienki

Ostatnie edytowanie: 7 grudnia 2018
  14. Kto tu się gościu urwał z choinki :D.

Po pierwsze: Odpowiednie organy nie ścigają tego typu wykroczeń czy przestępstw z urzędu, więc musiałeś sprawę zgłosić, a to jak dla mnie jest żenada :)

Po drugie: W sprawie niedozwolonych programów swoje zdanie opieram na moich osobistych doświadczeniach w grze. Słyszałem o programach które wspomagają namierzanie czy też makrach mieszających x4 z rsb, ale nie spotkałem się z programami które umożliwiają uruchomienie empa czy stabilki częściej niż wynika to z ograniczeń gry. Nie spotkałem się też z hitami w stylu 700-800k. Jeśli takie wchodzą, to tylko w przypadku gdy bije kilka graczy naraz, a to jest zrozumiałe, bo hity od poszczególnych graczy sie sumują :) (logiczne panie logiku ;p). Być może takie hity się też wyświetlają, gdy doświadczasz dłuższego laga. Jak już wcześniej pisałem, stoczyłem nie jedna solówke i nigdy nie spotkałem się z jakimś szczególnie rażącym oszustwem. Jeśli do tego dojdzie, to pofatyguje się na to forum i przyznam Ci racje. Narazie niestety, albo stety, nie mogę Ci jej przyznać. Z mojego punktu widzenia jesteś zwykłym sfrustrowanym poszukiwaczem teorii spiskowych :). A skoro wystarczy jedynie lekko pomajstrować we flashu i podnieść sobie DMG dosyć srooooogo, to dlaczego jakoś nie spotkałem do tej pory takich graczy? Być może dlatego że jesteś takim świetnym programistą, że nikt inny poza Tobą nie umie tego zrobić?:)

Po trzecie: O co chodzi w grze. Myślałem że to jest dość oczywiste. Skoro tak dobrze rozumiesz idee tej gry to powinieneś to wiedzieć. Przypomnę. Oto cytat ze strony głównej gry:
    DarkOrbit – Dołącz do wielkiej batalii o władzę nad galaktyką

O jaką tu władzę może chodzić? W przypadku tej gry słowo władzą należałoby zastąpić słowem dominacja. Tak, w tej grze chodzi w zasadzie tylko o rywalizację i dominację. Każdy kto rozpoczyna przygodę w tej grze ostatecznie do tego dąży, bo bicie alienów, robienie misji itp. samo w sobie nie jest niczym szczególnie fascynującym. Czy gdyby ta gra była typu single player to czy ktokolwiek by w nią grał? Właśnie.
    Turniej klanu wpisuje się idealnie w powyżej opisaną idee gry. Rywalizujące klany walczą o dominację. Mało tego, proponują walkę na zasadach fair play, czyli 8x8 a nie np 8x1 jak to często ma miejsce na mapach. Chodzi o zwycięstwo i satysfakcje ze zwycięstwa. Tak, chodzi o to aby pokazać innym, że jesteśmy tu lepsi. Rywalizację i chęc dominacji mamy w genach. To jest nasza cecha gatunkowa. O to samo w gruncie rzeczy chodzi w zwykłym sporcie, w koszykówce, w piłce nożnej, w ręcznej czy siatkówce. Ciekawy jestem czy sportowców też hejtujesz :p. To nie jest żadne lato z radiem, wczasy w Ciechocinku (skąd Ci to wogle przyszło do głowy), to jest po prostu e-sport. I nawet jeśli w tym turnieju będą używać niedozwolonych programów to nie ma w tym nic złego pod warunkiem że ta reguła będzie obowiązywać wszystkich :)

Dziwny z Ciebie typ. Z jednej strony chwalisz się że pisałeś program łamiący OWH, ale z drugiej strony hejtujesz graczy którzy podobno tych programów używają. Hejtujesz graczy organizujących sobie turniej, choć sam nie zamierzasz w nim uczestniczyć a grę Darkorbit traktujesz obojętnie. Z kolejnej strony piszesz, że kochasz i hejtujesz Darkorbit. Odnoszę wrażenie, że Ty po prostu pragniesz zwrócić na siebie uwagę. I pytam się gdzie? tutaj? Na forum darkorbit? hehe :D

A jeśli chodzi o Botora :). To były piękne czasy :) Botor padał nie raz. Poza tym że bocił, to nic złego w grze chyba nie robił :) A przynajmniej ja nie zauważyłem.

Legenda lubi to.
  15. sanduras

sanduras User

07.12.2018 - 17:22[​IMG]Zebrano klucz do skrzyni dekodera Blacklight.
    07.12.2018 - 17:23[​IMG]Otrzymano przedmiot: Design statku - UC-DMG-RLS
    Jak się domyślałem, z Dekodera lecą Designy do nowego statku. ;p

16. SλώczγK

SλώczγK User

zmiana w alienie Behemot to jakaś paranoja kilkanaście UFE z białki i rsb go musi teraz bić a i tak popadało kilka osób po kilka razy pomimo tego że zwiększono mu obrażenia do 140 a czasem walnie nawet 300k to zmniejszyli nagrode za niego a co do surowcow zdecydowanie za mało leci z alienów ;)

17. Cupak

Cupak User

Przypominam że to jest temat o Blacklight Teaser, a nie botach czy odwrotnej inżynierii gry. o_O

poland102 lubi to.
  18. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

mod-ku załóż im oddzielny wątek, niech tam się droczą, bo tu lista zakładek przez nich rośnie :p
    temat rzeka, który to - ach który się zrobił większym specem:D

normalne w tej grze :) wróć za dwa dzionki - luzik opanujesz przez week - na zdrowie wyjdzie:)

Ostatnie edytowanie: 8 grudnia 2018
  19. MOD_M4

MOD_M4 Guest

@Góral
    Post pozwolę sobie usunąć i zaprosić cię do działu skargi :)
    Pozdrawiam
    MOD_M4

20. mam pytanie czy z nowej skrzyni mozna dostac nowy statek?bo juz wczoraj widziałem gracza co nim latał nwm jakim cudem jak ja 10h dzienie bjie te alienki i niemam zaduzo tego surowca na niego a jego prawie wcale nie widzialem zeby bił")

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.