DYSKUSJA EVENT: Dominacja

Temat na forum 'Archiwum HQ' rozpoczęty przez użytkownika BA_Matroz, 17 lipca 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

Uber protegit bił(teraz mogło się coś zmienić) po o 3k.

Wszystkie na raz nie lecą, tylko te co są w pobliżu :)

Pozdrawiam,
    MOD_ORZEŁ

2. Czarny

Czarny User

Mogli by zrobić jakiś event raz w miesiącu, że wskakuje się 1;100 skoro taką misje dają. Tak część najprawdopodobniej nigdy nie zrobi misji.

3. Podziękował :p Dostajesz like za szybkie i dobre odpowiedzi :D:D:D

4. ViperΔ

ViperΔ User

event bez nowych designów i wrót to nie event, nie polecam

5. kube

kube User

MOD_ORZEŁ znam to juz od 6,6 roku i naprawdę nie mam takiego szczęścia żeby wskoczyc na ta mape ???

6. Ja w okresie swojej najbardziej intensywnej gry 2009-2010 na pl2 trafiłem na tą losową mapkę 2-3 razy w ciągu roku więc albo miałem mega farta lub zmniejszyli od tego okresu % wbicia na nią.

7. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

A jakiego CPU używasz? Pewnie tego, co teleportuje na wybraną mapę...

Bo wtedy używało się CPU teleportujących na mapę rodzimą. Potem wprowadzono ulepszone CPU, które najwidoczniej nie daje szansy dostania się na mapę ???? :)

Pozdrawiam
    MOD_ORZEŁ

8. kube

kube User

normalnie kiszka z ta misja :(

9. Czarny

Czarny User

Zapraszam w piątak koło 20 porobimy kilka grup i poskaczemy zobaczymy ilu osobą uda się wskoczyć.

10. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

A nie w piątek? :p

I który serwer? Może być ciężko zrobić grupę międzyserwerową :oops:.

Pozdrawiam,
    MOD_ORZEŁ

11. @MOD_ORZEŁ

Jak wiemy, wszyscy bez wyjątku kochają matematykę, ale jeszcze bardziej youtuba. :D

Może tak byście więc z Matrozikiem nagrali filmik jak ubijacie te 40 kubonów w godzinę. :D - Zasponsoruję wam tyle taśmy filmowej, ile tylko będzie trzeba. ;)

Ostatnie edytowanie: 24 lipca 2017
  12. Czekaj ,czekaj, bede tworzyć....gdyby zmontować grupe z graczami z każdej firmy i na każdej firmie klepaliby kubiki w tym samym czasie to znając mechanike i możliwości programistów to prawdopodobnie zaliczało by venusiakom kubiki bite na ziemi i tp,teoretycznie możnaby klepnać te 40 sztuk...ale ja to stary już jestem i może mi się tylko wydawać.......chyba że w piątek montujemy grupe na globalu i lecimy z tematem?:D

13. BA_Matroz

BA_Matroz User

Nie wiem czy będzie zadowolony ale spróbowaliśmy :p około 30 minut 22 kubiki - więc się da - Orzełek obrobi to wrzuci :)

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

14. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

Troszkę było problemów, bo nam przyleciało czerwone cudeńko. Aczkolwiek przeglądałem teraz nagranie i w ciągu równo 30 minut ubiliśmy 20 cubików. Daje to średnią 40 cubików na godzinę. Jutro filmik trafia pod obróbkę(tylko przycięcie, bo zostały nagrane też przygotowania) i wrzucamy na YT. Szykuj te taśmy :D:D

Aaa, tą średnią 40 możnaby poprawić :D

Pozdrawiam,
    MOD_ORZEŁ

15. Tyle że z tego posta nie wynika jednoznacznie to co napisaliście dopiero teraz - że nie jest to bicie w pojedynkę. :)

Nie każdy jest w klanie, nie zawsze wezmą do grupy, im więcej graczy na serwie tym wiesze prawdopodobieństwo że nie dokończymy kubona, bialka jest raczej na statki a nie na alieny, wiec np. z x3 zejdzie dłużnej, etc. etc.

Te wyliczenia są przeprowadzone ze zbyt idealnie przyjętymi kryteriami i nie oddają rzeczywistości, bo nie zostały wzięte pod uwagę te wszystkie rzeczy które dzieją się w grze.

P.S. 4. Ubicie cubika trwa 0 sekund

?

16. BA_Matroz

BA_Matroz User

Chciałem się podjąć sam tego wyzwania ale Orzeł nie dał mi samemu urki nabijać :(
    Co do amunicji x4 szło jedynie na pierwszego kubika potem x3 i sab - w między czasie były bite statki itp
    Fakt nie jest aż tak kolorowo bo serio trzeba mieć czystą mapę no ale to sam powinieneś wiedzieć :p

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

17. Czarny

Czarny User

Tylko i zawsze PL2. Każdy zawodnik mile widziany :)

Ostatnie edytowanie: 24 lipca 2017
  18. Co zrobić jak gracz mi się podstawia na evencie? Dokładnie to każdemu, bo po 100+ zestrzeleniach dalej się podkłada. Zestrzelenia oczywiście przez wielu, wielu graczy.

Także odnośnie eventu na czas jego trwania nie powinni zaprzestać karania za pushing? Ponieważ często nie da się brać udziału w evencie, bo zamiast zbierać pkt "zbiorę" bana od BP.

19. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

Najlepiej wcale nie karać za pushing. Naróbmy sobie mnóstwo kont i ubijajmy je 1000x dziennie :D

Proszę nie przesadzać, że aż tak łatwo wyrwać bana za pushing. Chyba osoba bijąca widzi czy często ubił pewnego gracza, czy też nie. Poza tym jasnym wskazaniem, że pewien gracz został przez nas ubity wielokrotnie jest informacja, że "przeciwnik jest za słaby, więc nie otrzymujesz za niego nagrody"(czy jakoś tak, jednak wiadomo o co chodzi). No chyba, że ktoś woli ubijać 1 gracza 100x dziennie :D

Zakład polegał na udowodnieniu, że można ubić 40 lub więcej cubików na godzinę, więc w czym problem? :)

Tak, zgadza się. Tylko już wspominaliśmy, że trzeba mieć pustą mapę i bić bez przerwy. Aaa, cubika może bić nawet 10 osób, ważne tylko żeby nikt nie przeszkadzał.

Wyliczenia muszą zawierać pewne warunki. W moich obliczeniach na wstępie zawarłem warunki idealne, a następnie dorzuciłem realny czas bicia cubika. Dlatego podałem, że na godzinę można ubić ok 40 cubików. Poza tym, jak już pisaliśmy, nagraliśmy film, gdzie ubijamy 20 cubików w ciągu dokładnie 30 minut. Za chwileczkę biorę się za obróbkę filmu, dodam też na wstępie własny komentarz, gdzie pokażę, że mogliśmy mieć wydajność jeszcze większą. Tak więc kryteria oddają rzeczywistość, skoro teoria zgadza się z praktyką.

Jest to warunek dla maksymalnej wydajności ubijania cubików na godzinę myśląc idealistycznie. Z tego powodu właśnie(bijemy te kilkanaście sekund 1 cubika) nie jest możliwe ubicie 48 cubików na godzinę(zawsze ta liczba będzie mniejsza). :)

W takim razie ja odpadam...:oops:

Pozdrawiam,
    MOD_ORZEŁ

20. Jak mam nabijać pkt na evencie jak gracz mi ciągle blokuje? Ubić nie mogę bo bana dostane...