DYSKUSJA - Klany mieszane - Co robić?

Temat na forum 'Dyskusje na temat gry / Informacje zwrotne' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 7 listopada 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. muciasek

muciasek User

Ja bym zaproponował automatyczne przenoszenie graczy do firmy z jakiej jest lider klanu?

=Aspazja= lubi to.
  2. wy macie jakies problemy ze was ubijaja czy co? mysliscie ze jak bedzie klan jednofirmowy to sobie pobijecie demanera,hitaka? naprawde problemem jest stworzenie,zalogowanie konta z innej firmy ktora bedzie was zaznaczala

nawiazujecie do jakies fabuly gry powiedzcie mi kogo ona obchodzi w obecnych czasach

piszecie porownania do 2010 to mam nadzieje ze latacie na lf3 bo kiedys to lf4 nie bylo

wydaje mi sie ze wszystkie swoje zale pisza ludzie co maja 50 lat i nie potrafia sie dorobic fulki

3. cross68

cross68 User

no gościu ale żeś dowalił do pieca tą wypowiedzią:) jestem za likwidacją wszystkich firm nie bedzie eic ani vru ani emmo i gitara kropka w temacie

D.A.R.E.K, =Aspazja= oraz Ankalagon lubią to.
  4. No właśnie, po co jest ten podział firm, skoro nic to dla danego członka nie daje.

D.A.R.E.K, Ankalagon oraz cross68 lubią to.
  5. MetallicA

MetallicA User

nawiazujemy do 2010 r w którym istniały zasady 3 firmy ,pamietam nawet ciezko bylo o TS do obcej firmy ,a gracze którzy latali z obca firma byłi tepieni , przedewszystkim ludzie mieli to coś co wam jest obce tobie i wielu innym graczom którzy lataja w klanach mieszanych a to jest HONOR którego dziś brak graczom .

6. =Aspazja=

=Aspazja= User

Słusznie,aczkolwiek propozycja kolegi muciaska z postu wyżej też jest logiczna.
    Tutaj chciałabym przypomnieć mój pomysł sprzed kilku lat ,który w pewien sposób wstrzeliwuje się w Twoją sugestię.Chodziło o stworzenie nowych klas graczy - Hitmanów i Watchmanów.Po pewnych korektach miałoby to sens.Wtedy istnienie frakcji byłoby niepotrzebne.

7. Gustlyken

Gustlyken User

Kolego obrażasz mnie i wielu graczy po 50tce co do dorobku konta nie masz pojęcia bo mamy po 4x SFE i raczej nie płaczemy .
    po prostu jest to wbrew zasad tej gry jaką stworzono

D.A.R.E.K lubi to.
  8. czyli za honor uznajesz tez kiedy gosciu z wojny sobie wychodzi z klanu zeby go nie bic no naprawde jakie rozwiazania na ta sytuacje daje gra?

wbrew zasada dalej placzecie ze w roku 2008 bylo tak a teraz juz nie jest

ta gra nie ma zadnych zasad ustalaja je gracze ktorzy w nia graja uznaj to za postep,ewolucje, nowe podejscie do gry wystarczy sie dostosowac do panujacego obecnie trendua skoro wam sie on tak strasznie nie podoba to siedzcie sobie w tych jednofirmowkach albo zakonczcie gre proste nie?

9. Adalon

Adalon User

To ja mimo że do 50 jeszcze chwila mi została odbiję piłeczkę na drugi biegun:
    To jest podejście "gimbazy", która w swojej krótkowzroczności dla większego chwilowego zysku, swoim podejściem niszczy grę w którą sama gra.
    Ja akurat ani razu nie wyszedłem z klanu ( ponad 2 lata ) niezależnie z kim i o co mieliśmy wojnę a często stawaliśmy okoniem znacznie silniejszym klanom - za to z multifirmówek wyskakiwali co wieczór aby statek mógł w nocy boxy pozbierać, także "niehonorowych" zachowań nie uzależniałbym od wieku..

Andrzej.s, D.A.R.E.K oraz =Aspazja= lubią to.

10. czyli chcesz napisac ze to przez takie podejscie liczba aktywnych graczy no z 4 tysiecy spadla do 300? odnosnie wieku mam na mysli ze ludzie tacy nie potrafia przyjac jakis zmian i zyja przeszloscia

11. Adalon

Adalon User

Moja teza (którą zresztą przedstawiałem kilka stron wcześniej w tym wątku) jest odwrotna - przez to, że na serwerze jest 300 aktywnych kont a nie 4 tysiące obecna sytuacja mogła w ogóle zaistnieć - jeśli z 300 kont 40 najsilniejszych zbierze się w jednym klanie to pozostali nie mają realnej szansy się im przeciwstawić i w pełni uczestniczyć w części eventów. Przy 4000 aktywnych kont nikt nawet by tego nie zauważył..

D.A.R.E.K lubi to.
  12. -gustaf-

-gustaf- User

Zastanow sie jak brzmi twoja wypowiedz.Piszesz ze ta gra nie ma zadnych zasad a po chwili stwierdzasz ze zasady ustalaja gracze.

13. Ankalagon

Ankalagon User

Na innych forach - tematyka zeszła do samouwielbień, wczepiania w temat pomysłów ze "Zbioru pomysłów i Aktualizacji" poruszono wątki ilości NPC i o tym jak to jest grać w obecnych czasach uczciwie. Temat też się rwie.

Ostatnie edytowanie: 2 maja 2018
  14. ja wiem ze dziadkowi ktory cale zycie zbieral boxy trzeba pisac prosto wiec to zrobie

wy powolujecie sie na jakies zasady dotyczace latania jednofirmowego bo tak kiedys 15 lat temu zostalo ustalone na wielkim posiedzeniu bp a ja pisze ze wszelkiej masci regulki od bp sa nie istotne i to gracze je weryfikuja zmieniaja,dostosowuja tak zeby bylo im wygodnie dlatego klany 3xfirma beda istnialy do konca tej gry bo jest to wygodne

15. Ankalagon

Ankalagon User

Nie wiadomo czy będą istniały - istnieją teraz co będzie po połączeniu serwerów ? Może dojdzie zupełnie do innej sytuacji jeszcze aktualnie nie spotykanej w tej grze. Np klany się rozpadną i każdy będzie klepał indywidualnie na własną korzyść bo tak będzie się najbardziej opłacać Latać będziemy razem ale jak poczuję fałsz to nastawię się przeciwko tobie? Rożnie może być. Sojusze dawne, teraźniejsze, i przyszłe

któż to wie co nam Bp zaserwuje:D

16. AgaRuda

AgaRuda User

Moim skromnym zdaniem jako "Flaksika" w tej grze widzę same minusy w klanach mieszanych strach latać bo "Twój" Cię biję z kolegą ze swojego klanu bo tamten z innej firmy aventy są Tylko dla "Koksów" z mieszanych klanów ciężko się lata robi proste misje wiem,że większość z Was uzna to za użalanie się nad sobą ale moim zdaniem łatwiej by było gdyby nie było mieszanych klanów. Ci którzy się kumplują z różnych klanów i tworzą takie klany niech wybiorą jedną firmę i niech przejdą oczywiście w jakimś określonym czasie. Zróbcie to dla nas "flaksików"

17. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Szanowni Gracze,

Wszystkie posty niezwiązane z tematem mieszanych klanów zostały usunięte.

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

18. Moim zdaniem mieszane klany to nie jest problem - owi gracze znają się z gry niektórzy nawet osobiście. Problemem jest sama gra w którą nikt prawie już nie gra. Teraz nie jest problemem gracz - gdybyście mieli wybór bić swoich i obcych pod płaszczem wojny i nie mieć co robić a bić tylko obcych przy stanie graczy godnym nocki w 2008 kiedy grało więcej osób niż teraz przez cały dzień "na wyłączonym ekranie" oczywiste jest że robimy konta żeby się pojedynkować a jak brakuje targetów to trzeba je jakoś sztucznie podbijać...

19. Ankalagon

Ankalagon User

Jeśli brakuje Tobie targetów to wlatuj w R-zone tam jest zawsze do kogo postrzelać. Z drugiej strony jak nie ma problemu z mieszanymi klanami jak sam zauważasz to i nie będzie jak tych klanów nie będzie. Zawsze pod płaszczykiem wojny klepać będziesz mógł wrogów z innego klanu. To sztuczne podbijanie"misji" szczególnie jest w pełni zauważalne jak ludkowie z top 100 i niżej klepią tzw "zaprzyjaźnionych" graczy z multi konti - dla mnie to oszustwo, którego nawet brak graczy nie usprawiedliwia.

rrr-roger500-rrr lubi to.
  20. Może dla Ciebie to sport ale nie wygrasz z ludźmi, którzy mają tutaj władzę. Tak jest i tak pozostanie czy chcesz czy nie. Usuną klany mieszane to co? Nagle kolega z klanu stanie się wrogiem bo tak każe firma? No właśnie nie... Masz idealny przykład: Wprowadzili niedzielę baz handlu - nagle żabki są placówkami pocztowymi i będą otwarte. Ktoś chciał oddać niedzielę rodzinie jak być powinno ale ktoś znalazł na to obejście i możesz sobie wmawiać że BP nic z tym nie robi - i bardzo dobrze - szkoda czasu na pierdoły które i tak nic w tej kwestii nie zmienią bo musieli by znaleźć obejście. Albo zbanować wszystkich i zacząć grę od nowa - totalny reset. Ale przecież to byłby gwóźdź to mrocznej trumienki. Słowem: są pod ścianą! Gdybym był programistą starał bym się uatrakcyjnić grę tak aby nowi gracze mieli szanse uzależnić się od gry :D A tak to ta gra nie ma większego celu. W strzelankach masz cel: być coraz lepszym dla rangi (regulamin zabrania mi wypowiadać tytułu). W wyścigach również celem jest zwycięstwo. Natomiast DarkOrbit nie ma zwycięzców. Dawniej były JP Areny celem był hajs. Teraz... Czym jest ubicie wroga kiedy ten ma premium... Stratą ammo bo naprawa za darmo.

wybawiciel lubi to.