DYSKUSJA - Klany mieszane - Co robić?

Temat na forum 'Dyskusje na temat gry / Informacje zwrotne' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 7 listopada 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Ankalagon

Ankalagon User

Po części lub w większej całości podzielam Twoje zdanie. Wspominałem o tym w tym temacie jeśli chodzi o zwalczanie systemu przez inny system. Ja to myślę sobie nawet tak, że każdy czeka na zmiany jakiekolwiek nawet te złe ale żeby się pojawiły :). Aby nasze gadanie nie poszło na marne.

2. Naiwne podejście, nawet jeśli jakimś cudem multi klany znikną i tak nie powrócą "stare zasady". Wystarczy przecież spojrzeć na nick "O mój sąsiad z obcej firmy, pomogę mu dobić tego flaksa ode mnie przecież on i tak nic nie znaczy". Muszę się odwołać do pomysłu z 3 galą i wniesieniu ograniczeń levelowych, przykładowo 3 gala od 21 22 levela ale za to na 1 nie można niszczyć statków do konkretnego levela jeśli sami nie oddadzą w nas strzału. Obecnie co może taki bigboy czy nawet golec ze wszystkimi iryskami nawet z apisem? Ginie na 2 zamieszania od super kont . Wszystkie żale o eventy typu hitak demaner skierowane do BP są śmieszne, oni za was mają się zebrać na tsie i się bić? Może 1 flaks na 10 super kont to mało ale jeśli zbierze się grupa 20 30 inaczej by to wyglądało. Jeśli połączenie serwerów dojdzie do skutku zacznie się nowe życie dla graczy, będzie z kim się bić o kubiki a bitewne znów będą pełne kropek zbierających boksy. "Koledzy latający na wyłączonych monitorach" teraz też nie mają łatwo :) cały czas tracą drony bo ludzie robią na nich misje po 10 tys statków. Po odebraniu JPA przy grze trzymają mnie tylko ludzie i klan tak jak 90% graczy którzy zostali. Cóż mogę dodać darkorbit jest jak jak stary ranny niedźwiedź który ciągle nie może umrzeć ale w końcu do tego dojdzie, zmiany albo koniec :)

rrr-roger500-rrr lubi to.
  3. Złoty

Złoty User

Jedynym rozwiazaniem problemu bedzie strefa ochronna dla własnej firmy ( przed wcześniej usunieta mozliwościa dodania gracza do klanu z obcej firmy niz klan) która jedynie zostanie wyłączona poprzez danie wojny . Wtedy nie bedzie bicia po plecach itp jedyną opcja bicia się miedzy soba z kims z własnej firmy bedzie danie takiej osobie wojny wtedy nie beda pomagac swoim kolegom z innych firm. pozdro

Ostatnie edytowanie: 9 maja 2018
  4. Ankalagon

Ankalagon User

Widzisz a co zrobisz jeśli "twój dobry sąsiad" zaatakuje innego twojego " dobrego sąsiada" któremu pomożesz ? Problem nie zaczyna sie kiedy ty podejmujesz decyzję ale dopiero wówczas jak decyzję ma podjąć "twój dobry znajomy" 1 lub 2. Wówczas jakim zasadom będziesz hołdować ?
    Uważasz że 30 albo i 50 może flaksików stawi opór 5 koksom ? Bardzo się mylisz - to tych 5 koksów będzie miało niezłą wyżerkę i jeszcze lepszą zabawę - to tak jak byś wieloryba wpuścił w ławice małych rybek - kto będzie bardziej zadowolony wielorybek czy rybki ? dlatego pomysł z ograniczeniami co do np LvL w bitkach byłby fajny - są tego jednak plusy i minusy.
    Zgodzę sie z Tobą że po połączeniu serwerów dojdzie do pewnego zamieszania i dawne układy, układziki w bliższej lub dalszej perspektywie przestaną mieć znaczenie bo powstaną nowe. Tylko czy w takim wypadku należy nadal kultywować istnienie klanów mieszanych ? Ja uważam, że raczej nie.
    Wspomniałeś o utratach dronów - ja tam bym obecnie baciarzami się nie przejmował a to chociaż by dlatego, że ich zyski zdecydowanie się zmniejszyły. Przejął bym się bardziej ludźmi co mają swoje multkikonta na różnych/ lub tych samych firmach, tymi co w imię przyjaźni użyczają się jako popychadła do wykorzystywania w zjawisku, które jest tak dobrze znane jak najstarszy zawód świata a nazywa się pushing

5. Zgodzę się że pushing jest najgorszym pomysłem wykorzystywanym w Darkorbit, miesięczny ban za to że ponad 10 razy zabiłem bota albo dlatego że po prostu się broniłem? Podczas gdy klany mają wojny limit powinien być zdjęty bo to śmiech na sali. Co do sąsiadów dla mnie najważniejszy będzie zawsze klan, potem firma a na końcu znajomi. Moge latać z marsem i robić misję na udk ale nie pomogę mu bić mojej firmy, a nawet mu przeszkodzę. 50 flaksów na 5 koksów, niech Ci koksi zabiją nawet 20 z nich ale te flaksy będą miały świadomość że zabili tych 5 z topki i nie będą mogli sobie bić hitaka w spokoju. Lepiej się postawić i pęknąć 10 razy niż żalić się na forum lub czacie. Połączenie serwerów będzie zamieszaniem ale klany mieszane nie znikną, zawsze przydadzą się 2 3 konta na obcej firmie żeby podlecieć i ubić kogoś pod kubikiem żeby poważki nie tracić. Możemy respektować stare zasady i podział na firmy, tylko cóż z tego gdy własna firma wbije nam nóż w plecy poprzez dogadanie się z innymi klanami tylko po to aby odebrać mapę x-6, zawsze się znajdzie taki co lubi bić niebieski kolor ;)

6. zablokowanie bicia wlasnej firmy i zniesienie klanow mieszanych i Gra wraca na stare tory

7. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

@Wykidajlo46
    2.2 Język forum

Kultura/ton wypowiedzi - nawet podczas burzliwych dyskusji lub kiedy się zdenerwujesz, zachowaj proszę uprzejmy ton wypowiedzi. Szanuj innych forumowiczów. Na naszym forum nie tolerujemy braku kultury.

Kara
    Brak kultury: 11 - 51 pkt

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

8. Słuchaj ziomek - naturą ludzi z władzą lub siłą jest ułatwianie sobie życia :) naturą takich ludzi są też interesy. Więc jeśli możecie nie dyskutujcie tylko rozwijajcie konta :) Połączenie serwerów nie naprawi sytuacji. A gdyby BP chciał powrotu na stare tory - już by to dawno temu zrobili. To nie jest problem warty zachodu - bez sensu jest walczyć z czymś nad czym się straciło kontrolę. Tak samo jak strażak który ma ugasić pożar - nie leje w ogień tylko na to co się jeszcze nie pali. Niech zoptymalizują grę, połączą serwery, słabsi gracze będą stanowić pokaźniejszą grupę. Mocniejsi będą się bić wszędzie z mocniejszymi - albo wróci do normy albo nie :D Jak nie to nie będę się czuł wcale gorszy i dojdę do klanu MIESZANEGO! i nie będzie w tym nic złego. Każdy niech robi to co chce i do czego ma pełne prawo

9. Ankalagon

Ankalagon User

Paradoks polega na tym, że to właśnie BP wszczęło tę dyskusję. Rozdrapali jakieś tam bolączki graczy, lub sami coś zauważyli, że jest coś nie tak, jednak nic z tym do tej pory nie robią. Przysłowiowo wsadzili 3 kije w mrowisko z czego my gracze "niby" mamy wybrać tylko jeden, który pozostanie.
    Generalnie czekam na połączenie serwerów i się okażę czy tematy, które podają pod dyskusję dla nich samych coś znaczą.

10. Najlepszą opcją będzie właśnie możliwość zmiany firmy za darmo, niech Ci co są w mieszanych klanach nagle nie mówią, że on jest np. w MMO i chce być w MMO, nie chce być skoro bije swoich... a jak nie to po prostu jeżeli Lider mieszanego klanu jest np z VRU to automatycznie wszystkich członków przenieść na VRU za darmo i po sprawie....

Na prawdę to już jest nie normlane, że nie można spokojnie na rodzinnych mapach polatać, bo w sumie mieszane klany mają na nie monopol, już nie można być pewnym czy twój Cię obroni, czy pomoże dobić

Pozdrawiam
    Pianista

11. Graczy jest tak mało że każdy każdego zna i nawet przeniesienie na jedną firmę nic nie zmieni. To że jeden klan który gnębi wszystkich przejdzie na inną firmę nie znaczy że zaraz nie napisze na czacie do innego gracza z klanu zaprzyjaźnionego że go wkurzyłeś i tak podlecą i Cię zabiją :)

12. T0środek

T0środek User

Zablokować bicie własnej firmy to by było dobre :)

13. No pewnie tak, dlatego pomysał T0środek ma dobry pomysł zablokowanie bicia własnej firmy...

14. Zablokowanie bicia wlasnej firmy to zadne rozwiązanie, strefa ochrona dla początkujących na 1 gali i eventy motywujace do walki pomiedzy firmami (odpowiednie nagrody na firme) i gra wraca na dobre tory, pamietam czasy gdy na pilce zawieszane byly wojny i siedzielismy wszyscy na jednym ts-ie zeby tylko firma wygrala a po evencie wojna to wojna a teraz zaden event nie zacheca do gry na rzecz firmy. Mieszane klany do kasacji i to jak najszybciej i darmowa zmiana firmy przez ten tydzien doczekac sie nie moge jaki to przyniesie efekt.

15. kawaler82

kawaler82 User

ludzie to ze jestescie slabi i nie potraficie nic osiagnac w grze internetowej to nie powod zeby firma CZYTAJ BP wszystko robila pod was
    nie potraficie w kilkanascie osob ubic osob z jednego klanu no coz taka gra wygrywa silniejszy

jak tak bardzo zyjecie starymi czasami to robcie wrota bez znizek i podwojnej nagrody placzki

16. Jak tak zachwalasz tych "silniejszych" to proponuje dodać opcje ze gdy jest wojna nie można opuścić klanu ciekawe po jakim czasie Ci pseudo silniejsi zaczną płakać ze nic nie mogą porobić , pewnie poza walka o kubiki nagle mapy pvp zrobia sie puste bo automaty przestana zbierać , bo na chwile obecna tak wygląda sytuacja nocą zbierają w dzień kozacza ot cala prawda o wygranych silniejszych .

17. Ankalagon

Ankalagon User

Słuchaj.
    1. Gdzieś w swoich wypowiedziach napisałeś, że nie robisz błędów ortograficznych - prawie co drugie słowo to błąd ort
    ( jak widać kłamałeś )
    2. Jeżeli tobie nie przeszkadza nic w tej grze i generalnie, nie ważne co będzie, to ty i tak będziesz robił swoje ( wynika to z twoich wypowiedzi ) - to po co się w ogóle wypowiadasz - dbasz o tych słabszych czy samemu płaczesz bo obawiasz się zmian ?

Fajnie opisujecie jak to klany mieszane są super, mocne, rozwojowe, z postępem gry, powołujecie się na to, że powstały ponieważ albo nie było graczy, albo była potrzeba wybierania lepszych graczy z innych firm. Po części to prawda ale początki mieszanych klanów były zupełnie inne a zaczęły się od inwigilowania , potem 20 graczy z firmy X stwierdziło, że dobra przyjmujemy tych 2 -3 graczy z firmy Y może jeszcze ich jakoś wykorzystamy - we własnej firmie nie chcieli ich przyjąć bo byli patałachami ? (...) dopiero potem sytuacja się zmieniła na tą obecną. ( tutaj mi na język się ciśnie opis z filmu "Chłopaki nie płaczą" jak to Pazura opisuje, że czarni z USA nie są kul w porównaniu z naszymi białymi) :p

Rozumiem, że kawaler82 nie jesteś za zniesieniem klanów mieszanych ok, to ja też jestem żeby tego punktu BP nie realizowało, nie jesteście za tym żeby dać wam możliwość darmowego przejścia do konkretnych firm - ok niech i tak będzie - niech istnieją klany mieszane - Skoro najłagodniejsze propozycje BP wam przeszkadzają, to niech BP zrealizuje punkt 3 swoich propozycji. Zapewne wówczas będziecie na tyle zadowoleni, że pokażecie klasę jacy jesteście twardzi i jak trzymacie się w kupie. i na pewno kawaler82 i jemu podobni nie będą mieli powodów do płaczu będziecie zapewne latać razem w jednej kupie.
    :)Pozdrawiam:)

Ostatnie edytowanie: 28 maja 2018
    kris0211. lubi to.
  18. kawaler82

kawaler82 User

kolego ale wiesz ze nie trzeba byc w klanie zeby latac razem nie?

wygladasz mi na czlowieka co ma przegrane 5 tysiecy godzin i stara fulke i sie zali jak to mu zle i nic nie moze zrobic

to wy zyjecie w jakims chorym przekonaniu ze nie wiem jak bp usunie mozliwosc bycia roznymi firmami w klanie to cos sie zmieni. nie wiem uwazasz ze nagle zaczne bic kolegow z ktorymi latam ze 3 lata XD
    ze im nie pomoge jak beda ciebie bili bo przeciez jestes z moje firmy. nie znam cie nie otrzymuje za pomoc twojej osobie zadnej korzysci twoje bycie w tej grze daje mi jedynie statek ktory moge sobie ubic nic wiecej

19. Ankalagon

Ankalagon User

Kolego, wiem o tym doskonale. Liczę natomiast, że ty i podobni tobie będziecie wierni ideałom multiklanowym, tym o które walczycie. ( przy wyborze przez BP propozycji nr 3. )

Jeśli chodzi o przelatane godziny hmm zależy, na którym serwerze :) Samouwielbienie to nie w tym temacie.

Dlatego kolego po co się wypowiadasz skoro to nic dla Ciebie nie znaczy. Rozumiem, że jesteś z tych młodych graczy, którym ewolucja gry jest nie na rękę ( gdyby to była sytuacja z przed 9 lat też byś stawał okoniem ?. Pomimo tego, że ty i tobie podobni zauważacie, że ta gra to żywy organizm, który stale się rozwija i potrzebuje rożnych zmian. Zdecydujcie się zatem czy jesteście za rozwojem czy konsternacją bo przestaję was rozumieć.

20. kawaler82

kawaler82 User

to powiedz mi co to za roznica jezeli je usuna jedynym efektem jaki to da to bedzie zalozenie 3 klanow i podpisanie sojuszu no i moze nie wygramy jakis smiesznych eventow klanowych w ktorych nagrody i tak sa mizerne

ziomek nikt inteligentny nie zostanie w klanie zeby specjalnie tracic bonusy wez troszke logiki

nie wiem niech sie postaraja i zrobia jakis event firmowy cos zeby oplacalo sie pomoc bo wiesz bonusy typu 10% do pd,pow za 2 tygodnie bicia jakos nie zachecaja mojej osoby

powstanie klanow mieszanych to jest ewolucja ludzie zauwazyli ze na tym sie zyskuje i stalo sie to takim standardem

gosciu piszesz mi o zmianach a od jakis 5 lat baracuda na palce jest zbugowana
    od jakis 3 lat przy przeskoku na inny statek profil sie resetuje masz zmiany niech to naprawia przeciez to takie proste

nie wiem od roku lacza serwery co i tak im nie wychodzi bo znowu sa jakies opoznienia

uba nie daje juz nagrod z rok czasu

moj kolego jak pisalem jezeli porownujesz gre do stanu sprzed 9 lat mam nadzieje ze latasz na lf3 z 8 irkami,bez profilu,podkretki,znizek na kociolek