DYSKUSJA - Klany mieszane - Co robić?

Temat na forum 'Dyskusje na temat gry / Informacje zwrotne' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 7 listopada 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Zientula

Zientula User

Gracze nie są w stanie zrobić nic bo większość ma wywalone na to czy gra upadnie. Plują na tą gre co nieraz widać było w multiklanach.

To jest taka polityka że oni robią to czego chcecie a także pozwalają łamać zasady bo tego chcecie. Skoro głosem większości jest "tak chcemy niszczyć fabułę gry i mamy wywalone co się z tą grą stanie" to jak dla takich ludzi robić eventy na poważnie i z zasadami jakie powinny panować. Tak jak w polityce. Mamy w Polsce obrońców konstytucji którzy popierają związki ludzi jednej płci mimo że konstytucja zapisała że związek jest tylko między kobietą i mężczyzną. To jest ściema żeby was trzymać przy sobie. Tylko w polityce jest walka o koryta państwowe a w grach o wiele małych korytek rywalizujących firm. To jest w sposób demokratyczny byle jakie robienie czegokolwiek i bez przyszłości bo tak wam się podoba i macie wywalone na przyszłość swoich poczynań.

To że mechanikę gry swoimi eventami i stale rosnącą siłą graczy przekierowała zachowania graczy, że bardziej się opłaca multiklan niż fabuła. To przecież nie jest problem. Tak samo mogą te wszystkie demanery kosmiczne piłki i cały ten multiklanowy bajzer wymienić lub poprawić. Np. czemu na piłce moje vru wraz z przeciwnikami dostaje skrzynki za strzelenie samobója? Niech każdy mierzy do wrogiej firmy a za nagrodę nawet niewiele większą z skrzynki podniesie tylko jedna firma. Was wystarczy znowu skłócić i się sami podzielicie na tych dla eventu i tych co chcą nawalać w co popadnie tak jak to było dawniej. A jeszcze jakby bicie wojenek z swojej firmy nie dawało nic do rankingu to co? To by się może ktoś powiesił ale na pewno nikt normalny i wielkiej straty by to nie dało.

Druga kwestia jak macie wywalone i chcecie kosmicznego syfu możecie przecież pisać i namawiać graczy z innych krajów by twórcy gry mieli wywalone na to co dają. Nie tylko niszczyli fabułe gry np. demanerami ale i psychikę graczy. Niech po mapie latają tęczowe jeże, kucyki i statki przypominające żelazne majtki cnoty. Niech gra z przeglądarki przejdzie do aplikacji żeby wam dali w płatnościach rakiety które nic nie robią poza puszczaniem piosenki biebera itp terroru którego nieda się wyciszyć. (trzeba by głos w kompie wyłączyć). Wy nawet nie zdajecie sobie sprawy ilu psycholi by kupiło taką rakietę biebera żeby tylko komuś zniesmaczyć gre. W starej ekipie spectra omawialiśmy wiele tematów także te żartobliwe. Np. czemu BP podejmuje działania tak negatywne że THOR ma mniej lajków niż wrzuty na BP w tych postach.

Była gra na fabule teraz jest burdel to może czas na psychopatyczne zmiany. Bo wiecie łączenie serwerów pomniejszy liczbę graczy mimo że wydawać się będzie że to coś naprawi. Muszą się trochę wystrzelać bo gracze są teraz zbyt wielcy na zbyt małe alieny a wiele eventów nakłania do tego że lepiej paru słabszych wystrzelać żeby więcej dostać.

Jedyne co pamiętam jest tu firmowe to inwazja ale znowu lecieć na to jest tak nieopłacalne że ludzie wolą farmić poza tą mapą. Szkoda że tak jest. Mogli by od tego zacząć ale jak wolicie multiklanowe eventy.

p.s. Rozpisałem się bo pewnie za moimi wpisami tęskniliście. Dopiszę jeszcze zdanie bo się zmieści. :D

Ostatnie edytowanie: 24 października 2018
    cross68 i =Aspazja= lubią to.
  2. Zientula podejrzewam że wiesz o tym,że "firmowa inwazja" obejmuje wojny ?tzn że bijąc alienki wyłącznie z graczami swojej firmy możesz zostać przeniesiony na bazę przez gracza-(y) jeżeli twój klan jest w stanie wojny z klanem w/w gracza-(y).Taka ciekawostka o której sam nie wiedziałem,a doświadczyłem podczas ostatniej inwazji ;) pozdrawiam serdecznie

3. Zientula

Zientula User

Ja tak jakby prawie rok nie gram więc mogło się coś zmienić. Czyli teraz posiadanie klanu będzie utrapieniem. Fajnie wiedzieć że ktoś może blokować mnie wchodząc na mapę. Przynajmniej jakieś kary za te wojny wprowadzają. Żeby to jeszcze inwazja opłacalna była. Chyba że coś się zmieniło.

4. Nie wiem czy się dobrze rozumiemy,gracz może cię zestrzelić na tej mapie inwazji,ale tylko wojny klanowe.Na minus nie można bić ...

5. Ankalagon

Ankalagon User

___▒▒▒__________▒▒▒
    ____▒▒▒▒▒_____▒▒▒▒▒▒ Kwiatek z okazji pierwszej rocznicy otwarcia topica
    ___▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
    __▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
    _____▒▒▒▒▓▓▓▓▒▒▒▒
    _▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▒▒▒▒
    ▒▒▒▒▒▓▓:)▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒
    _▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒
    _____▒▒▒▒▓▓▓▓▒▒▒▒
    __▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
    ___▒▒▒▒▒▒▒_▓▒▒▒▒▒▒
    ____▒▒▒▒▒_▓____▒▒▒▒
    _____▒▒▒__▓______▒▒
    ____________▓
    ___▓▓▓____▓
    _▓▓▓▓▓▓_▓
    ▓▓______▓▓
    _▓_______▓__▓▓▓▓▓
    __________▓_▓▓▓▓▓▓
    __________ ▓▓______▓▓
    __________ ▓________▓
    __________▓
    ___████████████ Oby tak dalej
    _____█████████
    _____█████████
    ______ ███████
    ______ ███████
    _______██████
    ________ ████

Ostatnie edytowanie: 7 listopada 2018
    kris0211. lubi to.
  6. poland102

poland102 User

ciekawe do jakich "godów" dojdziemy, zanim rozwiążą ten problem:)

7. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

wcześniej zostaniesz wdowcem, więc do żadnej rocznicy godów nie dojdzie :)

8. wielkie spory
    1 założenie gry 3 firmy walczące między sobą
    Teraz 3 klany walczące z wielofirmowymi klanami o firme.
    Dlaczego ? Bo leniwcom i programom latać z leniwcami i programami i nabijać range lepiej niż się wysilić aby powalczyć o 1 firme #BO GENERAŁA TRZA MIEĆ #

Pozdrawiam MOC i PEV czyste klany z VRU latające z Z OBCYMI fimami biojąc VRU bo sami uważają się za elite VRU a nic nie znaczą

9. Odnoszę wrażenie że ten temat został założony tylko po to aby gracze mogli rozładować swoją frustrację :)
    BP zajmuje się teraz łączeniem serwerów, a nie botami czy klanami mieszanymi :). Zresztą wprowadzanie rozsądnych pomysłów, czy skuteczna walka z botami deweloperowi idzie jak po grudzie. Za to wprowadzanie bezsensownych designów do wszystkiego co lata w kosmosie idzie im doskonale. No cóż kasa musi się zgadzać. Mimo to dziwię się im trochę, bo to przez ich nieudolną politykę gra się mocno wyludniła a można było tego uniknąć. Wystarczyło zdusić bociarstwo w zarodku. Teraz już za późno. Większość graczy na serwerze ma już mocno wypasione konta z dużym zapasem waluty i materiałów zużywalnych. Oni się tam teraz nie przejmują klanami mieszanymi, wojnami itp itd., bo z dobrym kontem zawsze da się pograć.

Wracając do tematu. Myślę że dość już zostało powiedziane. Pojawiło się sporo pomysłów, zarówno łagodnych jak i radykalnych. Swój pomysł przedstawiłem na 22 stronie tego tematu. Jak już wcześniej pisałem jestem przeciwnikiem wprowadzania pomysłów zakazujących lub nakazujących cokolwiek, gdyż takie pomysły mogą mieć nie do końca przewidziane konsekwencje, które mogą przynieść więcej szkód niż pożytku. Możliwość tworzenia dowolnych klanów oraz dowolnych relacji dyplomatycznych jest mocną zaletą tej gry i nie rezygnowałbym z tego.

Ostatecznie nie liczcie na to że cokolwiek się zmieni w najbliższej przyszłości. Zresztą ja lubie klany mieszane. Dobrze się ich bije :)

10. Ankalagon

Ankalagon User

Nie wiem czy wiecie czy nie wiecie ale :
    1. zestrzelenia gracza firmy x przez gracza firmy tej samej - nic nie daje do statystyk na plus - jedynie ten co ubija gracza własnej firmy idzie na minus.
    2. Zestrzelenie gracza x przez gracza x ( tej samej firmy będącego w stanie wojny ) - tez nic nie daje - nie zalicza do statystyk punktowych ( również nie zalicza do misji ) jednego i drugiego

Dlatego wojny między klanami tej samej firmy jak i ubijanie graczy tej samej firmy tak naprawdę nic nie dają - jedynie drony ulegają uszkodzeniom a te łatwo jest naprawić.

Jedynie ubijanie graczy z obcych firm przynosi "wymierne" korzyści.
    Fakt, że wystarczy aby w grupie mieszanej ( gracze z rożnych firm ) jeden zaatakował upragniony ( obcy ) cel a w następstwie ten cel został zniszczony przez gracza własnej firmy, to wówczas "nagroda" za zestrzelenie wędruje na konto tego który pierwszy wyhaczył/zaatakował atakowanego gracza.
    Wydaje mi się, że gdyby jeszcze popracowano nad tym sposobem niszczenia statków ( czy też jak kto woli bicia po plecach ) firmy w jakimś sensie odzyskać mogłyby znaczenie. Aczkolwiek nie wiem czy jest to możliwe w czasie kiedy wszyscy nastawieni są na zbieranie i zarabianie. Np walka o uri z map x-6 nadal trwa.
    Druga ciekawostka - klany czysto firmowe - no są ale latają w sojuszach z klanami z innych firm - czyli mamy to o czym pisali inni wcześniej w przypadku kiedy klany mieszane zlikwidują - powstają klany jedno firmowe w sojuszach z innymi firmami i nadal wspólnie latają.

Wydaje mi się, że BP idzie w dobrym kierunku jeśli chodzi o możliwości atakowania członków tej samej firmy - szkoda tylko, że o tym nikogo nie informują.

Ostatnie edytowanie: 8 listopada 2018
    MOD_Artemida lubi to.
  11. Informacyjnie musze powiedzieć ze istnieja tez klany jedno firmowe nie prowadzace zadnej dyplomacji z klanami wileofirmowymi i z obcej firmy, poza wojna rzecz jasna.

12. Legenda

Legenda User

możesz podać jakie to klany?

13. Serwer Polska 1 2 3 firma vru Anty DV SA Delta VRU i jeszcze kilka innych i liczę ze bedzie nas więcej ;)

14. cross68

cross68 User

o matko a wy dalej tłuczecie ten temat jak wam sie to nie znudzi jet tak i tak pozostanie i nie ma co płakac nad tym

15. pl12356

pl12356 User

Bo widzisz, gracze ktorzy "tluka" ten temat to sa gracze ktorym zalezy zeby ta gra byla znowu zywa,tak jak kiedys a nie chodzacym trupem.Probuja znalezc sposob aby ja naprostowac a klany mieszane sa jednym z glownych tematow ktory dzieli graczy.
    Ci, ktorzy nie wierzyli w zmiany lub bylo im to obojetne poprostu odeszli na inne gry.

16. powiem wam że BP nic z tym nie zrobi ,bo im to pasuje to jest dla dobrego informatyka kilka godzin roboty ,niedawno był event na piraty i tam szybciutko załatwili sprawe punkty nie były dzielone na grupe , BP zrobcie jedną firme i będzie git ,zlikwidować znaczki firmowe ! niech każdy ma wojne z każdym ,i przestańcie wreszcie śćiemniać że zabronione są nielegalne programy jak wszyscy od góry do doły na tym lataja !

Cupak lubi to.
  17. A dowalić 30% z tego co jest za bicie swoich na minus z multiplikatorem za każdy udział w zestrzelonym statku i tyle xD nikt nie będzie pomagał. Ewentualnie wprowadzić system wojny między graczami a zablokować całkowicie możliwość ataku swojaków - najprościej. Ktoś bezklanowy Cię wnerwia dajesz mu wojnę świeci się cały nick na czerwono i elo. I ty go możesz od razu bić na + i on bo to i tak wojnę Ci wyśle i będzie bił swojego po plecach. Ale przynajmniej bez przewagi że to ktoś musi zacząć atak albo on sam zacząć na minus żebyś Ty go mógł normalnie bić na +... Wtedy to by nawet mogło przejść. Chociaż jestem za tym żeby usunęli możliwość przyjmowania innych firm do klanu niż deklarowana z trzech i zakaz dyplomacji z obcymi firmami. Chcą - niech latają ale nic ich nie będzie łączyć i w końcu sama się sytuacja wyklaruje tak samo jak sama ta chora sytuacja się rozkręciła od głupich kubików bo trzeba było usunąć swojego z 1-6 żeby sobie samemu je zająć...

18. Ankalagon

Ankalagon User

A jak koks jeden lub dwa przylatuje bić słabe konta na np. palce a "flaxy" są w mieszanej grupie to co, ci co są od firmy tych koksów mają patrzeć jak cwaniaki robią rozwałkę np ich znajomych ? Ja jak najbardziej jestem przeciw biciu po plecach ale są sytuacje kiedy no niestety ... nie chciałbym dostawać "minusów" za obronę słabszych nawet nie z własnej firmy.
    Także pomysł z dawaniem "wojny" pojedynczym graczom w tym i "swojakom" całkiem ciekawy. ( gdzieś już kiedyś ktoś o tym pisał )

Ostatnie edytowanie: 28 listopada 2018
  19. Zanim się rozpiszę - dawniej konto robiło się lata. Teraz - bez dużego lub w ogóle udziału inwestycji w PLN'ach pół roku- rok maksimum i masz UFE jak tylko masz czas na grę wg zapowiedzi BP od 5 grudnia może być jeszcze łatwiej co mnie rozwala od środka... ale...

Źle mnie zrozumiałeś. Ta gra to WOJNA FIRM więc jakie flaksy na palce z różnych firm... O to się właśnie walczy... flaksy też mogą się bić o pallkę tylko dla swojej firmy. Wpada fulka to ma pełne prawo tłuc wszystko. Jak byś zainwestował w konto kupę haju i czasu na rozwój też byś oczekiwał relatywnej nagrody. No chyba że gramy dla samego posiadania przedmiotu to przestaję grać po 12 latach i elo... Bo po co mi niby full lf4 na hp jedynie boostery i seprom w potrzebie niezmiennie od lat skoro nie mogę sobie pobić niczego bo każdy to albo flaks albo ciapate mieszańce. Trzeba tępić obce firmy i tyle. Jak znajomy jest z EIC a ja MMO to albo on przechodzi na MMO i latamy razem albo ja na EIC ale ja tego nie zrobię. Firma to firma. Możemy wyjść na piwo czy opalić lufke w realu ale gra to zabawa a nie reality show - panują tu zasady inne niż w "realu" i tyle - krótka piłka. Z tymi wojnami personalnymi to byłem też ja - to był mój pomysł już od dawna dawna ale nikt z ekipy nie poprosi cię o hasło ani poradę. Ten temat to dowód na totalną zlewkę. Jest już tłuczony od roku a jedyne co się zmienia w grze to biedo-łączenie serwerów bo ekonomia się musi zgadzać... (oczywiście my kochamy LAG-i) nowe misje, nowe dresy i teraz się szykuje konkretna zmiana ale nic z multikulti więc można słusznie stwierdzić - mają na to wyjebongo. Dobrze że próbują naprawić LAG-i bo za chwilę dodadzą 50 różnych dresów do nowego statku nowe mapy nowe alieny to maszyny będą miały jeszcze więcej do obliczenia. Podejrzewam DarkOrbit o LAGi jak za eventu na uber piraty przez co najmniej 2 tygodnie ale poczekamy zobaczymy.

Puki co. Z racji znikomego zainteresowania klanami mieszanymi ze strony ekipy i prawdopodobnie drużyny od tarcia chrzanu tam w Dojczlandzie proszę MODeratorów - zamknijcie ten temat - nikt z Was (nikogo nie oskarżam bo wiem, że ta robota to wolontariat a jedyne co dostajecie to wirtualne wynagrodzenie na konto w grze) ...nikt z Was... nie zrobi nic aby rozwiązać ten problem przynajmniej do puki obecny stan rozgrywki przynosi BP zyski.

].WhiteWolf.[, _peet_ oraz D.A.R.E.K lubią to.
  20. Wypowiadalem sie wczesniej w tym temacie, robie to ponownie. Nie rozumiem tej dyskusji. Wiadoma rzecza jest ze klanowicze klanow mieszanych beda ich bronic. Niestety sprawa wyglada tak ze dosc sie "nachapali" i nalezy powiedziec STOP. Rozwiazanie jest niezwykle proste. Jako ze wiekszosc dzieki klanom mieszanym zarobila soro teraz nalezaloby dac 2 tygodnie na przemyslenie. Zostajesz w klanie i zmieniasz firme bez strat lub zostajesz na wlasnej firmie i otwierasz klan. Drugi punkt to blokada sojuszy z klanami innej firmy. Dlaczego tak uwazam. Otoz bylem w grupie na 4-5, zostalem z niewieka iloscia HP, w tym momencie podlecial do nas klanowicz klanu mieszanego, bedacy w innej firmie i mnie ubil. Z tego samego klanu byl gracz w grupie. Po wszystkim mowi do mnie przepraszam. Ja mam gdzies jego przeprosiny. Zapewne nie jestem odosobnionym przypadkiem. Dlatego nie ma co sie zastanawiac tylko zakonczyc szybko klany mieszane.