Dyskusja: Wrota Wieczności

Temat na forum 'Archiwum HQ' rozpoczęty przez użytkownika BA_Matroz, 7 kwietnia 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Kotecek^^

Kotecek^^ User

Jest fajnie, event praktycznie się kończy, a błędy nie są usunięte, nadal częściej niż skorzystać z eventu nie można się zalogować, wieczne połącz ponownie bądź trwa łączenie... Ponadto jak można zostać zniszczonym we wrotach w tym samym czasie niszcząc dwa alieny, nie ma nawet informacji o naprawie statku w dzienniczku, więc takie zdarzenie nie miało nawet miejsca, a życie znikło i orientujesz się o tym dopiero na następnej fali przy odliczaniu... Poza tym gdyby miało miejsce to zanim statek się naprawi, zanim dolecę z bazy na portal, wskoczę (co trwa dobre kilkanaście sekund czasami i kilkadziesiąt), skończy się odliczanie i ubiję alieny mijają dwie minuty i konsensus jest wpis w dzienniczku, że naprawiono statek. Lagi tragiczne momentami, na wrota eventowe również został wprowadzony limit ludzi, bo często wyrzuca wprost na baze, a co najlepsze często będąc na bazie nie można zmienić konfiguracji, po wylogowaniu również statku... To jest już żałosne co się dzieje i nic z tym nie jest robione, same restarty nie pomagają...

2. Bombastycznie. Człowiek próbuje ukończyć cele bo jest problem przy rekordowej ilości błędów podczas tego eventu to nie da się zalogować na mapę. Chyba jestem gorszym graczem, tylko szlachta ma pozwolenie na grę. Pomoc techniczna pomaga jak może jedna rozkładając ręce proponuje czyścić ciasteczka, zmienić przeglądarkę, kupić nowego kompa, zmienić dostawcę internetu, a jak nie pomoże to czekać grzenie do restartu aż skończy się event i wtedy dokończyć cele :D

3. TL_Eviana.

TL_Eviana. Team Leader Team Darkorbit

właśnie zgłosiliśmy problem z serwerem

majkiski13 lubi to.
  4. Kotecek^^

Kotecek^^ User

Ale przecież ten problem z serwerem został zgłoszony juz na początku eventu... Jak mam teraz skorzystać z eventu, skoro trwa on tylko do 00:00? Nie mogę wykonać celu, a zakupiłam licencję specjalnie... Nie działa nie tylko mapa domowa, ale również inne mapy, bo nie mogę się zalogować również na niektóre inne mapy... Prezentujecie żenujące podejście do klientów tj. graczy... Problem jest znany i szukamy rozwiązania, przez 2 tygodnie trwania eventu nie zostało to naprawione, tylko łagodzone restartami, które i tak nie dały rezultatu...

5. Świetnie! Jakie kolejne rekompensaty są przewidziane? Zadowolony że działa to jak nie wiem jak to ładnie ująć... wspaniale z wieloma błędami uruchomiłem pakiet rekompensaty tj. bostery 50% i po co jak nie można tego wykorzystać? Bostery uciekają w czasie rzeczywistym i czas poświęcony na patrzenie w okienko połącz ponownie od godziny to nie jest sensownie wykorzystany czas z mojej strony na grę. Mam teraz zarywać nocki, zwalniać się z pracy czy uczelni żeby pograć? Prosić znajomych żeby siedzieli 24h na grze i wysyłali SMS albo dzwonili z informacją " wbijaj, działa!!! przynajmniej teraz i nie wiadomo jak długo :D". Mam do wypełnienia cele, są do zrobienia w czasie, który pozostał do końca eventu. Wcześniej z powodu błędów niestety nie dało się ich wykonać. Teraz z powodu ponownego niedziałania gry nie jestem w stanie tego zrobić. Zakupienie licencji w tym momencie to wyrzucenie zdobytego uri w błoto. Znowu podczas eventu ludzie którzy mają mnóstwo czasu na grę i dobre wypasione konta byli w stanie zrobić cele, słabsi pracujący, uczący się, mający rodziny i niewiele wolnego czasu nie mieli takiej możliwości bo co? W momencie jak mogli skorzystać z wolnej chwili i pograć TA ZNOWU NIE DZIAŁA!

6. Kotecek^^

Kotecek^^ User

Piękny koniec eventu, nic kompletnie nie działa, ani skok do wrót, ani strona główna, ani zmiana konfiguracji... a dodatkowo ekipa ma to gdzieś, czy gra działa sprawnie czy nie... Pogratulować

7. MOD_MIKUS

MOD_MIKUS S-Moderator Team Darkorbit

8. Często w programowaniu jak przekłada się coś na później to pisze się TODO (z ang. 'do zrobienia'). Prawdopodobnie mieli coś dodać ale zapomnieli do tego wrócić.

Co do eventu. Jeden z najlepszych, ale jednocześnie niestety jeden z najbardziej irytujących eventów jakie były. Lagi często uniemożłiwiały grę, no ale ci wytrwali uzbierali swoje.

mm70_9 lubi to.
  9. Ankalagon

Ankalagon User

Co do eventu.
    Zauważyłem, że wiele uwag graczy zostało uwzględnionych. Np. zamiast kupy silnych bosów i nużące do bólu fale jak np w vortexach sibelony, uber kristalony itd. tutaj walka z dwoma trzema wypasionymi NPC AI, dla złapania oddechu mniejsze NPC. Bardzo fajnie zrobione ( przypomniał mi się stary event tunel of terror z falami ). Pomimo błędów i niedoróbek to i tak, moim zdaniem, najlepszy event do bicia elienów ( W mojej ocenie vortexy spadają na drugie miejsce ).

rrr-roger500-rrr i mm70_9 lubią to.
  10. mm70_9

mm70_9 User

Event bardo dochodowy... gram rozrywkowo ale tyle doświadczenia, poważania i urki nigdy wcześniej nie dało się zarobić. Pewnie że były błędy, wbicie rankingu to loteria ale i tak dzięki BP

11. Wreszcie czuję się trochę jak na serwerze testowym XD.Najlepszy event w jakim miałem okazję uczestniczyć chwilami wolnego czasu.Proszę o powtórkę przynajmniej jeszcze w tym roku . :) Pozdrawiam BRAWO (pomimo lagów i zrywanego połączenia duży + ) ;)

Ankalagon i mm70_9 lubią to.
  12. Michers

Michers User

chyba powtórki nie będzie, skoro jest projekt na sprzedaż laserów AA-1

13. dokladnie ma potrwac od 24do 1 maja

14. BA_Chmurka

BA_Chmurka User

Akcja specjalna została zakończona.

W związku z powyższym, wątek zamykam

BA_Chmurka

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.