energie

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika HARDCORE●69●COXU, 28 czerwca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. pytanie odnosnie tej wiadomosci :

Witajcie Kosmiczni Piloci!

Z racji tego, iż otrzymywaliśmy liczne zgłoszenia dotyczące osób, które nagminnie wykorzystują bug na Promerium zdobywając przy tym astronomiczne ilości kredytów. Osoby te otrzymają blokadę na 7 dni. Oczywiście z ich kont odebrane zostaną także wszystkie zdobyte w ten sposób kredyty.

Stosowny skrypt zostanie uruchomiony natychmiast po tym jak ów błąd zostanie usunięty. Miejcie także na uwadze, iż świadome wykorzystywanie błędów, czy bugów będzie przez nas zawsze traktowane jak naruszenie Ogólnych Warunków Handlowych.

Wasza ekipa Darkorbit

czy energie pozyskane w wyniku wykorzystywania tego bugu zostana tez usuniete czy zostana one na kontak takowych osob?

2. BA_MENTOR

BA_MENTOR User

Przy każdej próbie oszustwa należy liczyć się z karą. Jeśli ktoś wykorzystuje błąd na swoją korzyść musi się liczyć z karą jaką przyjdzie mu ponieść.

Pozdrawiam,
    MOD_MENTOR

3. Ale to jest kompletna bzdura... Bo pewnie przedmiotów wygranych na aukcji nie odejmą przez kredki zbugowane... A 7 dni bana to jest nic

4. -gustaf-

-gustaf- User

Za takie rzeczy powinni walic bany na pol roku i zabierac wszystko z licytacji.Ktos wie ze nieuczciwie gra to niech poniesie stosowna kare zeby to odczuc.7 dni to tak jak pogrozenie palcem i powiedzenie nie rob tego wiecej.

=Bromba= lubi to.
  5. SλώczγK

SλώczγK User

jak nie polecą bany za pallke to będzie to sygnał że BP przymyka oczy na to tak samo jak na zbieranie milionów białki przez graczy na mapie bonusowej

6. BA_MENTOR

BA_MENTOR User

Jeżeli w oficjalnym ogłoszeniu możecie przeczytać WSZYSTKICH KREDYTÓW ZDOBYTYCH W TEN SPOSÓB to oznacza to, że zostaną im odebrane kredyty, które posiadają oraz te, które posiadali i wydali. Jeśli ktoś był na tyle zuchwały i wydał zdobyte w ten nieuczciwy sposób kredyty poniesie karę w postaci bana i być może kredyty na minusie będą jego codziennością przez długi czas.

Pozdrawiam,
    MOD_MENTOR

7. I co z tego, że będzie miał na minusie? jak już taki "delikwent" narobił sobie powiedzmy np. 2-tygodniowy ( albo i więcej ) zapas bosterków? Poza tym PRZEDMIOTY i tak zostaną, a kredki dla osób, które mają już jakieś konto służą tylko właśnie dla w/w bosterków. A ban na 7 dni jest o wiele za słaby :)

8. czyli z tego rozumienia oprocz kredytow i przedmiotow zakupionych za nie nic wiecej nie straca? to wychodzi na to ze takie osoby moga sb bugowac ile wlezie energii bo i tak zostana im zabrane kredki a z wrot zlozonych za energie odrobia sb kredki

9. -gracz115-

-gracz115- User

Ale jakby energie też dostali na minus to byłoby całkiem fajnie :D Zresztą może mają przedmioty, ale Ci co bugowali tylko kredyty raczej nie pomyśleli o zakupie wystarczającej ilości amunicji, więc raczej sądzę, że predzej usuną konta niż będzie im się chciało to odrabiać na skrzynkach czy samym skylabie ;)

10. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

Drogi MOD-ku , tu nie trzeba zuchwałości, tylko Waszej solidnej pracy w usuwaniu błędów :)
    ja nawet nie chcę mnożenia kredytów ze sprzedaży surowców, ale Wasz system sam mnoży kredyty i surowce w ładowni podczas sprzedaży i żadnych, specjalnych zabiegów nie trzeba robić :)
    sami narażacie gracza na karę, którą może ponieść z Waszej winy :)
    no, a już pomnożonych przez Was kredytów, sam sobie nie odejmę, tylko w duchu dziękując za wspaniałomyślność - wydam na zbożny cel :)
    zresztą, nie jest to jedyny błąd z pomnażaniem niektórych zawartości w tej grze. mnożone są pewne elementy (ksenomit, seprom, palladium, energie do kociołka) od lat, a Wy Ekipo wiecie o tym doskonale, bo wielokrotnie byliście informowani, zaś filmików jak się "to" dzieje jest w necie mnóstwo :)
    proszę zatem nie straszyć graczy, którym system sam nadpisuje wartości, tylko po prostu usunąć błąd w grze - pozdrawiam :)

11. Ric0

Ric0 User

nie no po tym co zobaczyłem na filmiku jeśli te osoby nie poniosą odpowiedniej kary to kończe gre po 8 latach przygody z DO.

*VIDEO*

Mamy rozumieć że pokazując ten film chciałeś pokazać graczom jak taki bug wykorzystać? Poza tym autor wyraźnie podkreślił że dostał bana po wysłaniu filmiku do supportu.:rolleyes:

Pozdrawiam
    SMOD_Myśliciel

Ostatnio edytowane przez moderatora: 29 czerwca 2016
  12. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

nie zapominaj, że Oni nie zajmują się indywidualnymi przypadkami :)
    cóż z tego, że wrzuciłeś jeden z ogromnej ilości filmików pokazujących jak dziurawy jest system - tu gość ewidentnie wspomaga się specprogramem, ma wysoki lvl i mimo banów nadal "pompuje" konto. nawet premium nie jest mu potrzebne, bo i po co? natrzaska wrót bez liku, kredytów na aukcję i lvl, że tobie to samo zajmie lata gwiezdne :)
    ludziska patrzą i dochodzą do wniosku, że to jest gra dla szastających kasą, ale przede wszystkim dla oszustów :(
    teraz rywalizacja polega na tym, kto i w jakim zakresie w bambuko zrobi BP i pozostałych graczy :)[/QUOTE]

Ostatnio edytowane przez moderatora: 29 czerwca 2016
  13. Ric0

Ric0 User

absolutnie nie miałem takiego zamiaru ze wzburzenia mówiąc szczerze nawet nie czytałem opisu filmu on został zbanowany ale dlaczego C* z pl1 lata dalej po mapach skoro przez kilka dni używali buga i druga sprawa wrzucając film na forum myślałem że bug został naprawiony i teraz szukają tych co go wykorzystywali ale skoro go usunąłeś tzn że nadal go nie naprawili - mam nadzieje że i mi się nie oberwie za wrzucenie filmu.

14. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Brak aktywności, zamykam.

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.