Error=99 / Error=13

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Reaper**, 26 listopada 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Reaper**

Reaper** User

Witam wszystkich. Piszę ten temat z konta mojego brata ponieważ moje prawdopodobnie zostało zbanowane. Kilka miesięcy temu zepsuł mi się komputer i od tamtego czasu prosiłem mojego brata aby się logował i zgarniał mi bonusy dzienne no i seprom w lasery. Jednak kilka dni temu nie mógł się zalogować a na końcu adresu w pasku URL był przypis error=99. Na początku myślałem że uznali moje za multikonto ponieważ logował się przez długi czas na dwa konta z jednego urządzenia. Napisał więc do supportu, żeby to wyjaśnili, a oni odpisali że konto zostało zablokowane "za rozsyłanie wiadomości kradnącej". Od tamtego czasu przy próbie logowanie się na moje konto na końcu URL pojawia się error=13. A więc 3 pytania.
    1. Co to w ogóle ma być te rozsyłanie wiadomości kradnącej?
    2. Co oznaczaja poszczególne dwa kody błędu
    3. Czy jest jakaś szansa na odzyskanie konta.

Bądź co bądź ale włożyłem w nie mnóstwo czasu (2.5 tys godzin (choć dla niektórych pewnie to nie tak dużo ponieważ konto mam od 2012 roku)) oraz dość sporo forsy także miło by było usłyszeć że konto jednak będę mógł jakoś, choćby po jakimś czasie odzyskać. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.

2. 1. Wiadomość kradnąca to taka wiadomość rozsyłana do graczy, która zawiera opis jakiegoś fikcyjnego konkursu oraz link do fałszywej strony pobierającej nazwy użytkownika oraz hasła.
    2. Kod błędu Error=99 wyskakuje mi np. wtedy, kiedy:
    a) zalogowano się na to samo konto z dwóch urządzeń jednocześnie (automatycznie wylogowuje się z jednego sprzętu razem z kodem błędu oraz jednocześnie się loguje z innego),
    b) utracono połączenie z Internetem,
    c) wygasła sesja z powodu nieaktywności (AFK).
    Reasumując, jest to zwykły błąd, który nie niesie ze sobą żadnych przykrych konsekwencji.
    Natomiast kod błędu Error=13 może się pojawić, gdy wykryto: współdzielenie, obdarowanie lub sprzedaż konta lub wykrycie niedozwolonego oprogramowania w twoim komputerze, bądź komputera twojego kolegi. Jest to jeden z przykładów nieuczciwej konkurencji i dlatego ta praktyka jest zakazana przez reguły korzystania z konta (patrz: punkty 3 i 6). Na konto jest nałożony ban tymczasowy lub permanentny w zależności od rodzaju przewinienia.
    3. Napisz do pomocy technicznej z zapytaniem o swoje konto oraz status bana. Tylko nie udostępniaj na forum korespondencji z supportem.

Jeśli się gdzieś pomyliłam, poprawcie mnie proszę.

Ostatnie edytowanie: 26 listopada 2018
  3. TL_Eviana.

TL_Eviana. Team Leader Team Darkorbit

Nie wiem czy jesteś świadom tego, że współdzielenie danych dostępowych do konta jest zabronione. Niestety muszę nałozyć na Ciebie punkty karne za złamanie OWH i zamknąć temat.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.